شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۸
تعیین مدل نهایی واگذاری  نمایشگاه کتاب تهران به تشکل‌های نشر تا اسفند‌ماه

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از فروشگاه مرکزی شهر کتاب به خبرنگار «ایبنا» گفت: باید برویم به سمتی که شرایط واسپاری امور نمایشگاه کتاب تهران حالت تثبیت‌تر خودش را پیدا کند. بنابراین کارگروه تفویض شکل گرفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برنامه بازدید از فروشگاه مرکزی شهر کتاب که عصر امروز (18 دی‌ماه) صورت گرفت، در پاسخ به پرسش خبرنگار «ایبنا» مبنی بر این‌که «طرح واگذاری امور اجرایی سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بر اساس چه سیاستی به تصویب رسیده است و آیا تجربه دو دوره واسپاری امور به تشکل‌ها در نمایشگاه کتاب تهران، نتایج مثبتی برای شما به دنبال داشته است یا خیر؟» اظهار کرد: سه دوره از نمایشگاه کتاب تهران در دولت یازدهم برگزار شده است. در دوره نخست، پاره‌ای از اصلاحات صورت گرفت اما محدود بود. در دوره دوم برخی رویکردها با هدایت شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران شکل گرفت که یکی از آن‌ها مسأله واگذاری امور به صنف نشر بود.
 
وی ادامه داد: در دو سال گذشته، اقداماتی در زمینه واگذاری امور به صنف نشر صورت گرفت و در نمایشگاه کتاب تهران سال 1394 چندین اتفاق رُخ داد؛ نخست، در شورای سیاست گذاری، سه نفر از ناشران معتمد حضور یافتند. دوم این‌که، شورای تشکل‌های نشر با محوریت اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تشکیل شد. و سوم این‌که، مسئولیت سه کمیته به تشکل‌های نشر واگذار شد.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: در نمایشگاه کتاب تهران سال 1395 نیز در ادامه آن روند، اقدامات جدی‌تری صورت گرفت. مرحله نخست، اعضای ناشران که در نمایشگاه قبل، حالت انتسابی داشتند این بار حالت اکتسابی پیدا کردند. هر تشکل، سه نماینده برای شورا معرفی کرد. تعداد شوراهای تشکل‌ها به 8 شورا افزایش یافت. پنج کمیته از کمیته‌های نمایشگاه به تشکل‌ها واگذار شد.
 
صالحی بیان کرد: در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده، صحبت شده است که باید برویم به سمتی که شرایط واسپاری حالت تثبیت‌تر خودش را پیدا کند. بنابراین کارگروه تفویض شکل گرفت. حاصل گفت‌وگوهای کارگروه تفویض این شد که در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده چند اتفاق رُخ دهد؛ نخست این‌که مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به عنوان قائم‌مقام رئیس نمایشگاه حضور داشته باشد و دوم این‌که انتخاب معاون اجرایی نمایشگاه از سوی صنف نشر صورت بگیرد.
 
وی ادامه داد: همچنین برای این‌که تشکل‌ها و صنف نشر در مراحل تصمیم‌گیری و اجرا دچار اختلاف نشوند، 2 تشکل را معرفی کردند که طرف قرارداد ما با نمایشگاه باشند. نخست، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و دوم، اتحادیه تعاونی ناشران (آشنا). لذا با این معرفی، این‌که کار با سرعت بیشتری انجام شود، چشم‌انداز روشن‌تری پیدا کرده است. البته تشکل‌های نشر همان کارهایی که سال گذشته انجام می‌دادند، همچنان ادامه خواهند داد.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هم کارگروه و هم شورا تصویب کردند که تشکل‌های نشر، مدیران 7 کمیته اجرایی نمایشگاه کتاب تهران را معرفی کنند. قرار شد تا 10 روز آینده این مدیران کمیته‌ها معرفی شوند و معاون اجرایی نمایشگاه تا روز دوشنبه (20 دی‌ماه) مشخص شود.
 
صالحی افزود: قرار است کارگروه تفویض تا آخر بهمن‌ماه و شورای سیاستگذاری تا آخر اسفندماه مدل نهایی واگذاری امور به تشکل‌های نشر را ارائه دهند که به یاری خداوند، مدل نهایی واگذاری در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده رونمایی شود.
 
وی درباره وضعیت سیاست‌های کلان نمایشگاه کتاب تهران سال آینده، اظهار کرد: سیاست‌های کلان نمایشگاه اعم از بورسیه مهمانان خارجی، مهمانان ویژه و شهر میهمان را شورای سیاستگذاری تصویب و نهایی می‌کند. اما در حوزه سیاست‌های اجرایی مانند محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران (شهر آفتاب) یک سری قراردادهایی میان طرفین (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران) منعقد شده است که بر اساس امضای طرفین، قابل اجرا است. یعنی تا سال 1400 با شهرداری تهران مصوب کردیم شهر آفتاب محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران باشد.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: یک سری مسائل هم شهرداری تهران به اعتبار سال اول تأسیس، فراتر از آن تعهدات بیان کرده است که معاوت اجرایی با پشتیبانی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید پیگیری کند.
 
صالحی درباره دیدار با شهردار تهران، گفت: با تغییراتی که در مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود آمد، تأخیراتی در این زمینه رُخ داد. آقای صالحی‌امیری نامه‌ای به آقای قالیباف ارسال کرده‌ است و ایشان نیز آن نامه را به مسئولان ذیربط ارجاع داده است. ضمن این‌که آقای شهرام‌نیا ابتدا خواستار استقرار ساختار نمایشگاه بود. بدون تردید معاون اجرایی نمایشگاه پس از انتخاب و تصویب به دیدار با آقای قالیباف می‌رود.
 
وی افزود: یکی از نکاتی که مورد توجه بوده، این است که اتفاقات مربوط به نمایشگاه کتاب تهران موقت نباشند بلکه مسیر خود را به صورت تکاملی طی کند. می‌کوشیم این تغییر و تحولات به فرهنگ تبدیل شوند چرا که در این صورت، دولت‌های بعدی به این توافقات فرهنگی پایبند خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها