چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰
قمرزاده: قصه‌گو با جادوی کلمات جهان‌های گوناگون می‌‌‌آفریند

دبیر نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی در آیین افتتاحیه این جشنواره بیان کرد: جهان قصه، جهان رنگ‌ها و درنگ‌هاست، جهان دانایی و روشنایی، جهان زیستن با شادمانی، گریستن با اندوه است. این قصه‌گوست که به جادوی کلمات؛ جهان‌های گوناگون می‌‌‌آفریند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین افتتاحیه جشنواره قصه‌گویی با حضور علیرضا حاجیان‌زاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری، رضا قمرزاده، دبیر نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی و جمع کثیری از قصه‌گویان ملی و بین‌المللی (چهارشنبه 27 بهمن 1395) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
 
دبیر نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی در این مراسم با بیان این‌که قصه‌گویی کتابخوانی را لذیذ و عزیز می‌کند، افزود: قصه‌گویی انگیزه کتابخوانی را در مخاطب به انگیزش تبدیل کرده و او را به تکاپو وا می‌دارد. اگر بتوانیم در این جشنواره بستر لازم را فراهم کنیم سبب افزایش این انگیزه هم در مربیان و هم در کودکان می‌شود.
 
قمرزاده تصریح کرد: کتابخوانی در کانون آغاز چهل فعالیت فرهنگی، ادبی و هنری است که بعد از معرفی کتاب و کتابخوانی از سوی مربیان کانون انجام می‌شود. یکی از این فعالیت‌ها قصه‌گویی است و ارزیابی ما نشان می‌دهد که قصه‌گویی بیشترین فعالیتی است که هم مربیان و هم اعضا را به شدت درگیر خود کرده است و نشان‌دهنده علاقه زیاد مخاطبان به این حوزه است.
 
به گفته وی، جهان قصه، جهان رنگ‌ها و درنگ‌هاست، جهان دانایی و روشنایی، جهان زیستن با شادمانی، گریستن با اندوه است؛ این قصه‌گوست که به جادوی کلمات؛ جهان‌های گوناگون می‌‌‌آفریند. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کودکان و نوجوانان زیادی را در گودهای قصه‌گویی نشانیده و به آن‌ها یادآور شده است که هماره باید به دنبال بهترین قصه‌ها باشند.
 
قمرزاده بیان کرد: به بهانه‌ کودکان دور همه جمع شده‌ایم تا در آیین برگزاری نوزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش کودکان و نوجوانان اندوخته‌های خود را از قصه‌گوی هستی‌بخش جهان با هم به اشتراک بگذاریم. تجربه‌ای بس شیرین و به‌یادماندنی در کارنامه‌ کانون با هم رقم زدیم، به رسم قدردانی جشنواره نوزدهم را مرور می‌کنیم. 

وی درباره این جشنواره توضیح داد: نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با صدور ابلاغ دبیر جشنواره از سوی مدیرعامل کانون و تشکیل دبیرخانه‌ دائمی و انتشار فراخوان در شهریورماه سال 95 کار خود را آغاز کرد. در گام بعد با صدور ابلاغ دبیران جشنواره‌های استانی، زنگ جشنواره‌ قصه‌گویی در ایران اسلامی به طنین افتاد و همزمان در سی و یک استان 4287 نفر قصه‌گو با طیف کانونی‌ها «مربیان و اعضاء 14 تا 17 سال» و غیرکانونی‌ها شامل «پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و عموم» با هم به رقابت پرداختند و برای 43168 نفر مخاطب قصه گفتند و سرانجام 57 نفر قصه‌گو شرایط بهتری برای حضور در بخش کشوری به دست آوردند.
 
به گفته معاون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سال 95 نقطه عطفی بود برای حضور جدی 1736 نفر از اعضاء نوجوان کانون و باعث تجربه‌ بی‌بدیل و آموزنده برای اعضا مراکز کانون شد که به حق باید به مربیانشان دست مریزاد گفت که چنین مروجانی را تربیت کرده‌اند.
 
قمرزاده با بیان این‌که برگزاری جشنواره در دو سطح ملی و بین‌المللی، رقابت پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، حضور جدی مربیان فراگیر و شرکت‌کنندگان خارجی از 11 کشور، ارزیابی و رقابت را جذاب‌تر و جشنواره را پویاتر کرده است، افزود: در این دوره از جشنواره ترویج فرهنگ قصه‌گویی، علاوه بر فرآیند اجرای جشنواره در مراکز فرهنگی کانون بیش از پیش، بر مبنای مباحث علمی و پژوهشی با پیش‌بینی بخش مقالات و نشست‌ها برگ زرین دیگری به جشنواره‌ قصه‌گویی افزود.
 
وی اضافه کرد: قطعاً ارائه مباحث علمی برای علاقه‌مندان در اشاعه‌ این فرهنگ به ویژه در جشنواره بیستم مؤثر خواهد بود. بر این اساس از میان 161 چکیده مقاله که به دبیرخانه جشنواره رسید. 82 مقاله تدوین و 6 اثر جهت رقابت در مرحله نهایی شایسته تقدیر شناخته شد.
 
قمرزاده یادآور شد: به منظور کاهش فشار کار اجرایی و تجمیع و تمرکز بخشیدن به فعالیت قصه‌گویی در مراکز، در بخش قصه‌گویی و داستان‌نویسی پانزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی امام رضا (ع) در فراخوان نوزدهمین جشنواره‌ی قصه‌گویی تقویت شد. حاصل این اقدام دریافت 253 داستان و حضور 179 قصه‌گوی رضوی بود که به جشنواره قصه‌گویی رونق بخشید و از این میان 4 داستان و 8 قصه‌گو رتبه‌های برگزیده را به خود اختصاص دادند.
 
در ادامه مراسم قصه‌گویان قصه‌های خود را برای حاضران در جلسه ارائه کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها