شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶
برگزاری همایش مطالعات میان‌رشته‌ای قرآنی در 16 اسفند

همایش بین‌المللی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم از روز دوشنبه شانزده تا هیجدهم اسفند‌ماه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) صابرفرزام، دبیر این همایش  گفت:300 مقاله به دبیرخانه رسید که در نهایت 39 مقاله برای ارائه در همایش انتخاب شدند. بحث‌های مطرح شده در همایش و همچنین محتوای کارگاه‌های تخصصی نیز در قالب کتاب کلی همایش چاپ خواهد شد.این همایش از روز دوشنبه 16 اسفندماه به مدت سه‌روز با ارائه چهار پنل تخصصی و هفت کارگاه تخصصی در چند نهاد مختلف علمی برگزار می‌شود، اختتامیه این همایش نیز روز 18 اسفندماه با حضور مخبر، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و جمعی از مقامات علمی و کشوری در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد.


او در ادامه با اشاره به دیداری که مقام معظم رهبری از جهاد دانشگاهی داشتند، گفت: در دیداری که مقام معظم رهبری از جهاددانشگاهی داشتند، درباره فعالیت قرآنی جهاد دانشگاهی و سایر فعالیت‌های این نهاد، منویاتی مطرح شد و فعالیت‌های گسترده‌ای را از این مجموعه خواستار شدند. در نهایت ساختار سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در هیات امنای جهاد تنظیم شد و این سازمان فعالیت‌های خود را آغاز کرد.در کشورمان ظرفیت بالای دانشجویی در رشته‌های مختلف دانشگاهی وجود دارد و بر این اساس احساس شد با این پتانسیل می‌توانیم در راستای مطالعات میان‎رشته‌ای گام‌های مثبت و خوبی برداریم.
 

 وی درباره مقالات ارسال شده به این همایش نیز عنوان کرد: بالغ بر 300 مقاله به دبیرخانه رسید که از این تعداد 117 مقاله به دور بعدی داوری راه یافتند و در نهایت 39 مقاله برای ارائه در همایش انتخاب شدند. دیگر مقالات نیز به‌صورت پوستر در نمایشگاه جنبی به نمایش درخواهند آمد. همچنین آثار برگزیده این همایش در قالب کتابچه همایش در دسترس مدعوین قرار خواهد گرفت. بحث‌های مطرح شده در همایش و همچنین محتوای کارگاه‌های تخصصی نیز در قالب کتاب کلی همایش چاپ و در نشریات مطالعات میان‌رشته‌ای منتشر خواهند شد.اساتیدی از پنج کشور استرالیا، مالزی، سودان، کانادا و اندونزی برای سخنرانی در پنل‌های این همایش دعوت شدند. همچنین در بخش بین‌الملل این همایش مقالاتی از کشورهای آمریکا، مالزی، هند، ترکیه، سودان، مراکش، استرالیا و الجزایر وجود دارد.
 
دبیر همایش بین‌المللی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم ادامه داد: مقالات در مرحله نخست از سوی اساتید جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیت‌های قرآنی داوری و در مرحله بعد اساتیدی از بیرون سازمان مقالات را مورد ارزیابی قرار دادند و در مرحله نهایی نیز در بخش مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن و سلامت، استاد علی منتظری، خانم دکتر مفتون و آقای دکتر طاووسی و همچنین در بخش همایش بین‌المللی روش‌شناسی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم نیز مقالات از سوی دکتر لسانی فشارکی، دکتر نکونام و دکتر پهلوان داوری شدند.
 
وی در پایان بیان کرد: سازمان جهاد دانشگاهی هرساله جشنواره کتاب سال دانشجویی را برگزار می‌کند، اما تعداد آثار از نظر کمی آنقدر زیاد نیست که بتوان مطالعات قرآنی را در بخشی مجزا و به‌صورت جایزه مستقل هرساله برگزار کرد. امیدواریم با افزایش سطح کمی و کیفی این آثار بتوانیم در آینده به این هدف برسیم. 


همچنین ابوالفضل خوش‌منش، دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور در نشست خبری همایش بین‌المللی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم که امروز شنبه (14 اسفندماه) برگزار شد،در این نشست با تاکید بر فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به فعالیت‌های قرآنی در جهاد دانشگاهی گفت: وقتی سخن از فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور است، جنس و ماهیت کار متفاوت از سایر مسابقات و برنامه‌های قرآن می‌شود. در کشوری که نزدیک به پنج میلیون دانشگاهی دارد، گروه اندکی مشغول به تحصیل و پژوهش در رشته‌های علوم قرآن و حدیث هستند و برخی رشته‌های دیگر نیز به‌طور غیرمستقیم با قرآن پیوند داشته و دل در گرو پیام و سخن قرآن دارند.
 
وی افزود: سازمان‌هایی مانند سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور باید دغدغه‌های حوزه‌های مطالعات قرآنی در کشور را شناسایی و با انجام کارهای علمی در راه حل آن‌ها گام بردارند.
 
دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور ادامه داد: ما امروز در نقطه مهم تاریخی قرار داریم. بسیاری از کشورهای دنیا که نسبت به قدمت تمدن بزرگ اسلامی، تمدنی محدود و با عمقی اندک دارند، چند برابر ما از تمدن اسلامی حرف زده‌اند، کتاب نوشته‌اند و تولیداتی به چند زبان در این زمینه داشته‌اند. ایران و به‌ویژه‌ جامعه دانشگاهی اگر از این قافله عقب بماند، زیبنده نیست.
 
خوش‌منش اظهار کرد: تمدن و مدنیت برای کالبد خود نیازمند روح است و کالبد تمدن فرهنگ است. کتابی تمدن‌سازتر و فرهنگ‌سازتر از قرآن وجود نداشته است و در این راستا جامعه دانشگاهی و پژوهشگران حوزه قرآن در رشته‌های مختلف نقشی بسیار تعیین‌کننده دارند.
 
وی افزود: رصد تولید پژوهش‌های میان رشته‌ای قرآنی در ایران و کشورهای دیگر چه در قالب کتاب و یا مقاله از سوی سازمان فعالیت‌های قرآنی مورد تاکید است و نهادهای دیگر نیز باید در این راستا یاری‌رسان باشند. اگر تولیدات مرتبط در این بخش اعم از کتاب و مقاله از نظر کمی و کیفی در اندازه‌های لازم تولید شده باشند، می‌توان درباره این بخش از پژوهش‌های قرآنی هرساله و یا یکسال در میان همایشی تخصصی برگزار کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها