دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۹
تدوین راهنمای تولید کتاب‌های آموزشی

نشست «نقش آموزش و پرورش در معرفی کتاب‌های مناسب» در سرای اهل قلم علمی و فرهنگی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از ستاد امور رسانه‌ای و خبری سی‌‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فریبا کیا معاون دفتر سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی علمی و فرهنگی گفت: این دفتر، اسنادی تحت عنوان راهنمای تولید کتاب‌های آموزشی تولید کرده تا ناشران ویژگی‌های کتاب‌های مناسب را بدانند.
 
کیا ادامه داد: اینکه کتاب در حوزه‌های مختلف علمی و مقاطع آموزشی به چه روشی و در چه سطحی باید تولید شود، هر مولف می‌‌تواند این ویژگی‌ها را قبل از نگارش کتاب در سایتsamanketab.roshd.ir مشاهده کند.
 
وی بیان کرد: زمان بررسی برای هر کتاب در سامانه، کمتر از یک ماه است. برای این کار، دو کارشناس کتاب را بررسی می‌‌کنند و در صورت نیاز گاهی بررسی به کارشناس سوم هم می‌‌رسد. ضمن اینکه ما در شهریورماه، هر سال اگر کتاب‌های جدید تالیفی هم به دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برسد اقدام ویژه‌ای برای تسری در روند بررسی انجام می‌‌دهیم.
 
سایت «سامان کتاب» تمام اطلاعات درباره‌ی ساماندهی کتاب را یکجا متمرکز می‌کند
 
دبیر سایت ساماندهی سامان کتاب نیز گفت: ما سایتی به نام سامان کتاب طراحی کردیم تا تمام اطلاعات درباره‌ی ساماندهی کتاب در یک جا متمرکز شود و فضایی برای انعکاس فعالیت‌های ما در منابع آموزشی باشد.تا تیر ماه دو سال پیش، ارتباط ما با ناشران به این صورت بود که آنها باید آثارشان را برای ما می‌‌فرستادند و ما بعد از بررسی که به صورت دستی انجام می‌‌شد نتیجه را به آنها اطلاع می‌‌دادیم اما از آن‌موقع تاکنون سامانه‌ی سامان کتاب را راه‌اندازی کردیم تا ناشران در آن ثبت نام کنند و نام کاربری بگیرند.‌ ناشر از این طریق می‌‌تواند در هر ساعت از شبانه‌روز، فرآیند بررسی کتابش را در آن سامانه جستجو کند.
 
وی اضافه کرد: در صورت تایید کتاب، نتیجه برای عموم به نمایش گذاشته می‌‌شود اما در صورتی که نتیجه‌ی بررسی نامناسب باشد، نتیجه‌ی نهایی در سایت به نمایش درنخواهد آمد. کتاب‌های مناسب بعد از ارزیابی در سامانه قرار می‌‌گیرد تا برای عموم کاربران قابل رویت باشد.
 
وی ابراز امیدواری کرد سرعت عمل را در این سایت به‌روزرسانی کنیم تا کتاب‌های تهیه شده در اختیار همه قرار گیرد.
 
رضایی اضافه کرد: ما معیارهای عمومی و معیارهای تخصصی برای تایید کتاب‌های آموزشی در نظر گرفته‌ایم و باید دقت کنیم تا این کتاب‌ها اطلاعات غلط را به کودکان آموزش ندهد و مراقبت باشیم که کتاب آموزشی با کتاب درسی تضاد ایجاد نکند.
 
وی در ادامه گفت: ما برای هر کتاب دویست امتیاز در نظر گرفته‌ایم که 80 امتیاز آن عمومی است و 120 امتیاز به ویژگی‌های تخصصی کتاب اختصاص یافته است. کتابی که 160 امتیاز کسب کند از نظر ما کتاب مناسبی است. به طوری که اکنون حدود شصت درصد کتاب‌ها مورد تایید ما هستند زیرا ما در این زمینه سختگیری زیادی اعمال نمی‌‌کنیم.
 
وی در پایان بیان کرد: ما علاوه بر اینکه کتاب تایید شده را در سایت منتشر می‌‌کنیم در پایان سال هم لیست این کتاب‌ها را در کتابنامه‌ی رشد هم به انتشار می‌‌رسانیم. ضمن اینکه بخشی از کتاب‌های کتابنامه‌ی رشد را که امتیاز بالاتری کسب کرده‌اند در فهرستگان رشد هم می‌‌آوریم و گاهی این فهرست را در بخش پایانی کتاب‌های درسی معرفی می‌‌کنیم.
 
 
سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه‌ی نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می‌شود. مجموعه‌ی شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها