سه‌شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵
الهی قمشه‌ای درک عمیقی از کلام وحی داشت

مراسم گرامیداشت مهدیه الهی قمشه‌ای، قرآن‌پژوه، شاعر محقق ادبیات عرفانی با حضور جمعی از اصحاب فرهنگ و ادب برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اشرف بروجردی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در بزرگداشت الهی قمشه‌ای گفت: امید که ویژگی‌های این بزرگ بانوی علم و معرفت و ادب، راهنمایی برای شناخت و کسب معرفت و حقیقت باشد.

بروجردی با اشاره به آشنایی‌اش با این بانوی بزرگ قرآن‌پژوه گفت: اولین آشنایی من با ایشان مهمترین خاطره از ایشان بود که هیچ گاه از یادم نمی‌رود.
وی با اشاره به ویژگی‌های معنوی این بانوی فرهیخته گفت: ایشان جزء کسانی بودند که برای رسیدن به حقیقت راه‌های بسیاری طی کردند و فراز و فرودهای زیادی داشتند تا به معرفت خداوند نائل شوند.

 او افزود: خداوند معرفت خود را در دل کسانی روشن می‌کند که طالب حقیقت هستند و مدارج کسب حقیقت و ذات حقیقت را طی می‌کنند. این بانوی بزرگ این راه را طی کرد و بالاخره به معرفت رسید. در روایات داریم علم و معرفت را خداوند در دل انسان‌هایی قرار می‌دهد که راه حقیقت را برخود هموار کنند.

معاون رئیس جمهور در ادامه ویژگی‌های این محقق قرآن‌پژوه گفت: وجود این بانوی بزرگوار و انسان شریف و گرانقدر که در پی کسب حقیقت بود و با خداوند انس یافته بود و همین راه رسیدن به حقیقت را هموار می‌کند.
 
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به آخرین برنامه‌ای که از ایشان دعوت شده بود تا به پژوهشگاه بیایند گفت: «متاسفانه آن روز بعد از هماهنگی و دعوت به ما اطلاع داده شد به دلیل بیماری راهی بیمارستان هستند و ما نتوانستیم از بیان ایشان بهرمند شویم.
وی با تاکید بر اینکه گامی که این بانوی محقق در معرفت‌شناسی و قرآن‌شناسی برداشته، راه را برای آشنایی نسل جوان با معارف الهی هموار کرد و آرزو کرد: جزء افرادی باشیم که این راه را طی می‌کنند.

سخنران بعدی مراسم ساعد باقری شاعر و ترانه‌سرا بود که با اشاره به غزلی از مولانا گفت: این غزل را در مراسم تشییع جنازه این بانوی فرهیخته زمزمه می‌کردم. این مجری رادیو و تلویزیون با اشاره به جایگاه معنوی مهدیه الهی قمشه‌ای و آشنایی ایشان با قرآن گفت: ایشان از سرِ چشمه آب خورده بود و تسلط‌شان بر کلام وحی بسیار زیاد و عمیق بود.

وی با طرح سوالی با این مضمون که چرا دینی که خاتم است باید معجزه‌اش کلمه باشد؟ افزود: به برکت نام این بانو و افرادی مانند ایشان است که می‌توان درک کرد که چرا کلام، می‌تواند معجزه باشد. برای اینکه بشر از جایگاه کودکی خود عبور کرده و به مقام رسیده است که کلمه بتواند نقش معجزه را ایفا کند.
 
در ادامه مراسم فریبا ملکیان، دختر مهدیه الهه قمشه ای به نمایندگی از خانواده ایشان از بانیان مراسم و مهمانان برنامه تشکر کرد.
سخنران پایانی مراسم افشین اعلا شاعر و نویسنده بود و در بزرگداشت مقام و جایگاه این بانوی فرهیخته گفت: ایشان تخلص آتش را برای خود انتخاب کرده بود و به راستی که آتشی بود، اما نه برای شرر افکندن و سوزاندن بلکه برای هدایت راه و روشن کردن مسیر راه دیگران.
 
اعلا در ادامه به اِشراف این بانوی مثنوی‌پژوه به اشعار مولانا، تلاش‌های‌اش در معرفی مولانا به جوان‌ها را ستود و گفت: او ثابت کرد که زن می‌تواند به مرتبه‌ای برسد که بسیاری از مردان آرزوی آن را دارند و غبطه می‌خورند.
 
این شاعر مهمترین دلیل نفوذ معنوی الهی قمشه‌ای را در انس با قرآن مجید و آشنایی ایشان به کلام الهی دانسته و گفت: این بانوی قرآن‌پژوه با این شناخت توانسته است مثنوی را در خدمت قرآن به مردم معرفی نماید.
 
اعلا، در ادامه از ویژگی‌های شخصیتی مهدیه الهی قمشه‌ای، از دیگر ویژگی‌های این بانوی بزرگوار را صبر و تحمل در مصیبت‌هایی دانست که در هنگام مرگ دو فرزندش عارض شده بود و گفت: ایشان قبل از اینکه کلامی بگوید خود عامل به آن بود.
 
وی در خاتمه ضمن تشکر از بانیان این مراسم و شرکت کنندگان ابراز امیدواری کرد که بزرگداشت مراسم تنها محدود به شب سالگرد نبوده و اندوخته‌های این بانوی فرهیخته در مراسم‌های دیگری به علاقه‌مندان منتقل شود.

این مراسم عصر روز دوشنبه 19 تیرماه به همت موسسه خانه کتاب برگزار شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها