سه‌شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۸
نشان طلا تقلبی  حسنی مبارک به نجیب محفوظ !

گردنبند طلایی «نیل» که بیست و نه سال پیش حسنی مبارک، رئیس‌جمهور سابق مصر، به مناسبت اهدای جایزه نوبل ادبیات به نجیب محفوظ به این نویسنده‌ی مصری اعطا کرده بود تقلبی از آب درآمد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، روشنفکران عرب و مصر از مقامات مصری تقاضا کرده‌اند در مورد رمز و رازهای این رسوایی فرهنگی وارد تحقیقات گسترده شوند.
 
ام کلثوم، دختر نجیب محفوظ در ضمن گفت‌وگویی در برنامه ماهواره‌ای «معکم» ادعا کرده که گردنبند نیل که سال 1988 میلادی حسنی مبارک به پدرش داده اصل نیست؛ بلکه از جنس نقره است و روکش طلا دارد.پس از انتشار این خبر موجی از خشم و حیرت محافل فرهنگی عربی و مصری را فرا گرفته است.
 
دختر نجیب محفوظ گفته مادرش به محض دیدن این گردنبند به جعلی بودن آن پی برده بود  و بعد از نشان دادن آن به یک طلا‌فروش از تقلبی بودن آن مطمئن شده است.گردنبند نیل، عالی‌ترین نشان مدنی دولت مصر است و به کسانی که با خدمات خود نقش موثری در زندگی مصریان ایفا کرده‌اند اعطا می‌شود.  
 
این گردنبند از طلای 18 عیار  ساخته شده و با سنگ‌هایی از یاقوت قرمز و فیروزه آبی مزین شده است. این نشان به شمایل نقش‌های فرعونی و با نماد نیکی به برگزیدگان اعطا می‌شود.
 
محمد عبدالوهاب، موسیقی‌دان مصری و احمد زویل، دانشمند مصری برنده نوبل شیمی از کسانی بوده‌اند که پیشتر این نشان را دریافت کرده بودند.
 
رئیس صندوق توسعه فرهنگی مصر گفته که این گردنبند صرف نظر از تقلبی یا جعلی بودن، ماه آینده در موزه نجیب محفوظ به نمایش درخواهد آمد.
 
روشنفکران مصری این اقدام را توهین بزرگی از جانب حسنی مبارک به اهالی فرهنگ قلمداد کرده و از دولت درخواست کرده‌اند که از توهین و تحقیر روشنفکران و هنرمندان دست بردارد.
 
برخی گمان‌‌زنی‌ها از احتمال جابه‌جا شدن این گردنبند قبل از اهدا شدن به نجیب محفوظ یا دستکاری یکی از مسئولین اهدای جوایز حرف زده‌اند؛ اما گفته شده این موضوع اعتبار دولت مصر را زیر سوال خواهد برد.
 
مصطفی عبدالله، روزنامه‌نگار و از نزدیکان نجیب محفوظ، گفته عجیب است که محفوظ در طول این سال‌ها حرفی از این گردنبند به کسی نزده است و اگر او حالا زنده بود و به تقلبی بودن این گردنبند پی می‌برد برایش کاملا بی‌اهمیت بود؛ چرا که او فراتر از جوایز این‌چنینی بود.
 
نجیب محفوظ، نویسنده و نمایشنامه‌نویس مصری بود که سال 1988 جایزه نوبل ادبیات را برنده شد و اولین عربی بود که این جایزه نصیبش شد. آثار متعددی از او به فارسی ترجمه شده که «گدا» و «کوچه‌ مدق» از جمله‌ آن‌هاست. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها