چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۰
هزینه برگزاری مسابقه‌های سراسری قرآن  بیش از دویست میلیارد‌ تومان است

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، گفت: هزینه کل مسابقات قرآن در کشور ‌ دویست میلیارد تومان است. این رقم به‌نظر چندان دقیق نبوده و باید به همه هزینه‌های پیدا و پنهان توجه کنیم و رقم بیش‌تر است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم و آیین تجلیل از خبرنگاران حوزه وقف، پیش از ظهر امروز (چهارشنبه 8 شهریورماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ، حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
 
سید مصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در نشست خبری مسابقات سراسری قرآن کریم عنوان کرد: مسابقات قرآن کریم بعد از چهل دوره برگزاری به کمال نزدیک شده است. ایندوره از مسابقه‌ها،  سومین سال است که به‌ صورت المپیاد، در  تمام رشته‌های آوایی و نوایی به ‌صورت یک‌جا برگزار می‌شود. این دوره از مسابقه‌ها از تاریخ 11 تا 26 شهریورماه به میزبانی شهر ارومیه برگزار خواهد شد.
 
وی افزود: در این دوره از مسابقه‌ها بر  نهصد نفر در سطح کشور با هم رقابت می‌کنند. از این تعداد پانصد نفر آقا و  چهارصد و بیست نفر خانم  حضور دارند. همچنین صد نفر  داوری مسابقه‌ را  انجام می‌دهند.
 
رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: بخش آوایی مسابقه شامل رشته‌های حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء، حفظ کل و همچنین قرائت، ترتیل، دعاخوانی، همسرایی و همخوانی قرآن کریم است. بخش معارفی نیز در سه رشته حفظ و معارف آیات موضوعی، حفظ و معارف احادیث و تفسیر برگزار می‌شود. منابع این دوره از مسابقات قرآن کریم از ماه‌ها پیش در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفته است.
 
حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: این دوره از مسابقه‌ها در چهار گروه انجام می‌شود. در هفته اول آقایان به هم رقابت می‌کنند‌ و در هفته دوم هم  مختص رقابت خانم‌هاست. هم‌چنین راقبت  میان برادران در گروه حفظ و معارف آیات، حفظ و معارف احادیث  دعاخوانی، مدیحه‌سرایی و همسرایی از تاریخ یازده  تا دوازده  شهریورماه برگزار می‌شود. گروه دوم شامل حفظ و قرائت و ترتیل است  و  از سیزده  تا هیجده  شهریورماه برگزار می‌شود. در هفته دوم رقابت‌ها  زن‌ها در گروه حفظ و معارف آیات، حفظ و معارف احادیث، همسرایی و همخوانی از تاریخ نوزده  تا  بیست و یک شهریورماه برپا می‌شود. رقابت بخش‌های حفظ،  قرائت و ترتیل از تاریخ بیست  تا بیست و شش  شهریورماه  انجام می‌شود.
 
وی افزود: هم‌چنین فعالیت‌های جانبی در حاشیه مسابقات برگزار می‌شود. برگزاری هفده  محفل قرآنی در شهرستان‌های استان آذربایجان غربی، مجالس و محافل قرآنی در بقاع و مساجد، فعالیت ویژه کمیته توسعه موقوفات قرآنی استان آذربایجان غربی در زمینه ترویج فرهنگ وقف مشارکتی قرآن و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مراکز و موسسه‌های قرآنی  از جمله این برنامه‌هاست. در این دوره، بخش عمده فعالیت‌های اجرایی مسابقات به فعالان قرآنی سپرده شد و برای نخستین‌بار حضور اساتید قرآنی در قالب سرپرست تیم‌های استانی به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شود. امسال در اختتامیه مسابقات کشوری، همزمان نفرات راه‌یافته به مسابقات بین‌المللی ایران و کشور مالزی نیز معرفی خواهند شد.
 
حجت‌الاسلام حسینی درباره هزینه برگزاری مسابقات قرآن در کشور نیز اظهار کرد: در سی‌وچهارمین جلسه ستاد عالی مسابقات قرآن برآورد دقیق هزینه‌های مسابقات قرآنی در همه سطوح و سازمان‌ها تصویب شد. مکاتبه‌ها‌یی با همه دستگاه‌های کشور انجام شده است. تاکنون  پنجاه  درصد از نهاد‌ها برآورد هزینه‌های‌شان برای برگزاری مسابقه‌ها را اعلام کرده‌اند.
 
او تصریح کرد: ‌همچنین در جلسه  اخیر مسئولان مسابقات قرآنی کشور، گزارشی از روند تدوین نظام جامع مسابقات قرآنی ارائه شد. انشاءالله این سند در چندماه آینده رونمایی می‌شود. از دیگر فعالیت‌های سازمان اوقاف در این زمینه می‌توان به تشکیل انجمن داوران مسابقات قرآن برای ساماندهی و تربیت داوران در آینده نزدیک اشاره کرد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در آیین تجلیل از فعالان رسانه‌ای حوزه وقف و قرآن که در ادامه این نشست در سالن همایش‌های سازمان برگزار شد، با اشاره به سه حوزه مأموریتی سازمان اوقاف بیان کرد: حوزه‌های قرآن، امامزادگان و بقاع متبرکه و وقف، سه حوزه مأموریتی ویژه در سازمان اوقاف است . ما از رسانه‌ها انتظار داریم در امر اطلاع‌رسانی فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ و معارف اهل‌بیت (ع) و امامزادگان و فرهنگ وقف همت کنند. این سه محور مربوط به هیچ جریان سیاسی نبوده و در واقع حکم الهی هستند.  اگر اطلاع‌رسانی در این سه زمینه در جامعه رسانه‌ای درست انجام شود، باعث موفقیت و سعادت دنیا و آخرت همه ما خواهد بود. متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم فرهنگ سرور و شادی تصریح شده در  قرآن و فرهنگ اهل‌بیت(ع) را در جامعه ترویج کنیم. این مهم تنها در جامعه‌ای محقق می‌شود که فارغ از دروغ، خیانت و مکر و حیله باشد.
 
 
نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف گفت: اگر فرهنگ وقف را درست تبلیغ کنیم، بسیاری از مشکلات جامعه مرتفع می‌شود. رسانه‌ها پل ارتباطی سازمان اوقاف و مردم هستند. ارائه گزارش‌های مستند از فعالیت‌های بخش‌های مختلف سازمان اوقاف می‌تواند، مردم را نسبت به این فعالیت‌ها مطمئن و راغب کند. همچنین از رسانه‌ها انتظار داریم اشتباهات و نقص‌ها را نیز به ما گوشزد کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها