سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵
سنت وقف در تمام ادیان الهی در طول تاریخ وجود داشته است

حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی؛ رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در نشست خبری دهه وقف اظهار کرد: وقف، سنت حسنه‌ای است که پیامبر (ص) و معصومان (ع) به یادگار گذاشته‌اند. البته وقف منحصر به دین اسلام نبوده و در سایر ادیان الهی نیز در طول تاریخ وجود داشته، ولی پیامبر ما آن را کمال بخشیده و گسترش داده است.

به‌ گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری «دهه وقف» و آیین رونمایی از کمپین «همه واقف باشیم» امروز سه‌شنبه (23 آبانماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی؛ رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، حجت‌الاسلام شرفخانی؛ معاونت فرهنگی سازمان اوقاف، دکتر عیسی علیزاده؛ مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران و جمعی از مسئولان فرهنگی در سالن همایش‌های سازمان اوقاف برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام محمدی در این نشست با اشاره به اینکه پیامبر (ص) و ائمه (ع) به سنت وقف تاکید و توجه ویژه داشته‌اند، گفت: مفتخریم که یادگار پیامبر (ص) و ائمه معصوم (ع) را در کشورمان حفظ کرده و تداوم بخشیده‌ایم. وقف، سنت حسنه‌ای است که آن بزرگواران به یادگار گذاشته‌اند. البته وقف منحصر به دین اسلام نبوده و در سایر ادیان الهی نیز در طول تاریخ وجود داشته، ولی پیامبر ما آن را کمال بخشیده و گسترش داده است.
 
نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف ادامه داد: وقف در موضوعات مختلف به دولت و ملت خدمات‌رسانی داشته و دارد که رسانه‌ها می‌توانند به‌صورت موضوعی و مستند این خدمات را به مردم معرفی کنند. از جمله مهمترین خدمات مهم وقف می‌توان به خدمات درمانی اشاره کرد. در حال حاضر بیش از یک‌هزار و 400 موقوفه درمانی در کشور وجود دارد. خدمات علمی و آموزشی از دیگر بخش‌های وقف در کشور است. بیش از 6 هزار موقوفه در کشور در این بخش فعال هستند. 40 دانشگاه و یک‌هزار 400 مدرسه موقوفه در کشور وجود دارد. بخشی از خدمات وقف نیز مربوط به مباحث عبادی و معنوی مانند مساجد، حسینیه‌ها و تکایا است.
 
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، بیان کرد: در سال‌های اخیر حرکت روبه‌جلو، هدفمند و برنامه‌ریزی شده برای مدیریت و پویایی موقوفات در کشور صورت گرفته است. تمام وقف‌نامه‌هایی که در اختیار سازمان قرار گرفته، در قالب یک سامانه، همراه با نیات و شرایط واقفین مستند شده که شامل بررسی بیش از 500 هزار صفحه وقف‌نامه است. از دیگر اقدامات می‌توان به اخذ سند مالکیت رسمی برای موقوفات و امضای تفاهم‌نامه با دستگاه‌های مختلف ازجمله سازمان منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی اشاره کرد. همچنین یکی از اقدامات مهم، سازمان شناسایی مستأجرین و متصرفین موقوفات از جمله دستگاه‌های دولتی بوده است. در حال حاضر حدود 25 هزار هکتار از این موقوفات در تصرف دستگاه‌های دولتی قرار دارد.
 
محمدی افزود: عمران و بازسازی املاک موقوفه، شناسایی موقوفاتی که ثبت نشده، تعریف شاخص بهره‌وری برای موقوفات، مدیریت فرهنگی و معنوی امامزادگان، راه‌اندازی مراکز قرآنی و فرهنگی در امامزادگان، فعالیت‌های قرآنی و تبلیغ فرهنگ وقف از جمله دیگر خدمات و فعالیت‌هایی است که برای گسترش وقف در کشور از سوی سازمان انجام شده است.
 
نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف درباره اهمیت تبلیغ فرهنگ وقف در کشور گفت: رسانه‌ها، مبلغین، مراکز فرهنگی و مذهبی و دستگاه‌های مختلف کشور، نسبت به تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف نقش بسیار تاثیرگذاری دارند. در حال حاضر 70درصد مردم ایران با وقف، کارکرد و خدمات آن آشنایی ندارند و رسانه‌‌ها در این زمینه رسالت مهمی بر دوش دارند.
 
برگزاری نشست‌های تخصصی در دهه وقف
حجت‌الاسلام شرفخانی نیز در بخشی از این نشست با اشاره به برنامه‌های ملی و استانی دهه‌ وقف، اظهار کرد: در این ایام برنامه‌های متنوعی از سوی سازمان درنظر گرفته شده و نشست‌های موضوعی مختلفی نیز در این راستا در سراسر کشور برگزار می‌شوند که از آن‌جمله می‌توان به نشست‌هایی با موضوع وقف و حوزه‌های علمیه، وقف و کتاب و کتابخوانی، وقف و خانواده، وقف و مباحث قرآنی، وقف و علم و فناوری اشاره کرد.
 
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: از جمله مهمترین برنامه‌هایی که در این دهه انجام خواهد شد، همایش «وقف و رسانه» است که در آن از واقفان خیراندیش و مروجان فرهنگ وقف تجلیل خواهد شد. تجدید میثاق با آرمان‌های امام (ره)، دیدار رئیس سازمان اوقاف با مراجع عظام در قم، بازدید نماینده ولی‌فقیه از رسانه‌ها و برگزاری نشست‌های تخصصی همچون نشست «وقف، خانواده و سبک زندگی اسلامی»، «وقف و اقتصاد مقاومتی»، «توسعه وقف قرآنی»، اعطای جایزه علمی البرز به 54 نفر، امضای تفاهم‌نامه با وزارت علوم و همایش ملی «یاوران وقف» از دیگر برنامه‌های سازمان در این دهه خواهد بود.
 
شرفخانی با اشاره به رونمایی از نرم‌افزار جامع «گنجینه وقف» گفت: این نرم‌افزار در هشت بخش، ویژه تلفن‌همراه طراحی شده که از جمله بخش‌های آن می‌توان به عترت، آیات و مباحث قرآنی مرتبط با وقف، احکام و استفتائات، سخن بزرگان و کتابخانه شامل 11 مانند  «مضاربه با خدا»، «بخشش تا آسمان»، «برگزیده احکام»، «مثل باران»‌ و «چشمه جاری» اشاره کرد.
 
نمایش 400 طرح با موضوع وقف روی سازه‌های شهر تهران
علیزاده، رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران نیز در این برنامه با اشاره به رونمایی از کمپین «همه واقف باشیم» بیان کرد: سازمان زیباسازی شهر تهران با توجه به اینکه یکی از مهمترین رسالت‌هایش، فرهنگ‌سازی و ارتقای حقوق شهروندی است، در مناسبت‌های مختلف در این راستا گام‌های موثری برداشته است. کمپین «همه واقف باشیم»،‌ سومین برنامه مشترک سازمان زیباسازی با سازمان اوقاف است.
 
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به نقش مهم اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی، شورای تخصصی تشکیل و موضوعات مختلف مرتبط با شهروندان و فرهنگ وقف استخراج شد و این موضوعات و پیام‌ها در کارگاهی سه‌روزه در شهر شیراز مورد بررسی قرار گرفت و طرح‌های برگزیده از ابتدای هفته روی 400 سازه شهری تهران تبلیغ شد.
 
علیزاده گفت: از جمله ویژگی‌های این طرح، استفاده از زبان هنر بود. در این کمپین از ظرفیت‌های مهمی همچون پژوهش، آموزش و ورزش نیز بهره‌گیری شده است.
 


در بخش پایانی این برنامه از کمپین «همه واقف باشیم»‌، همچنین نرم‌افزار جامع «گنجینه وقف» و پایانه «پیشخوان موقوفات» رونمایی شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها