دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۳
افراد در جامعه‌ای که آرامش ندارد نمی‌توانند تفکر خلاق داشته باشند

علامه فلسفی در نشست نقد و بررسی کتاب «اعجاز تفکر خلاق» گفت: کشورهایی که در رده‌های آخر شادی قرار دارند به نسبت خلاقیت نیز در آنها کمتر است که متاسفانه ما در این رده‌بندی در بین 157 کشور رده 105 قرار داریم. به گفته وی در جامعه‌ای که آرامش وجود نداشته باشد افراد نمی‌توانند خلاقیت و تفکر لازم را کسب کنند.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست نقد و بررسی کتاب «اعجاز تفکر خلاق» نوشته احمد علامه‌فلسفی با حضور مؤلف اثر و فاروق صفی‌زاده عصر امروز دوشنبه (16 بهمن‌ماه) در سرای اهل قلم برگزار شد.
 
علامه فلسفی در این نشست توضیحاتی را درباره تفکر خلاق ارایه کرد و گفت: تفکر مربوط به گذشته نیست و به زمان حال مرتبط می‌شود و اما می‌توان این سئوال را مطرح کرد که آیا تفکر می‌تواند درباره فکر گذشته هم تفکر باشد یا خیر؟ در پاسخ باید گفت: نسبت به تفکرهای فکری تحجرآمیز و ظالمانه می‌توانیم دو رویکرد داشته باشیم و فکر کنیم نخست اینکه آن‌ها را احیا کنیم که وجه تفکر منفی است و در مرحله دوم از تاریخ درس عبرت بگیریم و آن را برای آیندگان شرح دهیم که این تفکر مثبت است.
 
وی با اشاره به ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه در فرد افزود: ضمیر ناخودآگاه در افراد لحظه‌ای خواب ندارد و همواره وظایف خودش را انجام می‌دهد و اساس شخصیت ما از طریق همین ضمیر ناخودآگاه شکل می‌گیرد.
 

                                                   احمد علامه‌فلسفی

این روانشناس با بیان اینکه امروز افراد در معرض بمباران اطلاعاتی قرار دارند، گفت: اکنون 40 میلیون کاربر تلگرامی در ایران فعال هستند و روزانه پیام‌های ناامیدکننده بسیاری در این فضا منتشر می‌شود گویی در جهنمی سوزان زندگی می‌کنیم ما همواره در حال دریافت این پیام‌های منفی هستیم و تحت تاثیر این پیام‌ها انرژی‌های منفی نیز دریافت می‌کنیم در حالی که اگر انرژی‌ها مثبت باشد حال ما نیز خوش می‌شود. چون فکر تبدیل به انرژی می‌شود براساس قانون انرژی هم هرگز از بین نمی‌رود.
 
وی افزود: یکی از دلایلی که بخواهیم تفکر خوب و صحیح داشته باشیم آرامش است تا زمانی که انسان آرامش نداشته باشد نمی‌تواند جزئی‌ترین مسائل خود را پاسخ دهد. فردی که مضطرب است و استرس دارد نمی‌تواند برای خودش درست تفکر و برنامه‌ریزی کند.
 
علامه فلسفی در بخش دیگری از سخنانش درباره تمرکز ذهن نیز سخن گفت و ادامه داد: تا زمانی که تفکر ذهن نداشته باشیم مفلوک هستیم و باید بتوانیم افکارمان را به‌صورت کانونی تجمیع کنیم هرچند که این توانایی در افراد مختلف متفاوت است به‌طور مثال زن‌ها به‌صورت همزمان می‌توانند چندین کار را انجام دهند اما در مردان این توانایی کمتر است در نهایت باید گفت ریشه سلامتی و تندرستی ما آرامش است و تا آرامش نداشته باشیم و جَوی از اضطراب و بی‌قراری در کشور حاکم باشد قادر نخواهیم بود که تفکر خلاق هم داشته باشیم.
 
این روانشناس تفکر خلاق را اکتسابی و وراثتی دانست و عنوان کرد: بخش اعظمی از نبوغ و خلاقیت اگرچه اکتسابی است اما بخشی از آن نیز به صورت ژنتیکی به فرد منتقل می‌شود به‌طور مثال همان‌طور که بیماری اسکیزوفرنی وراثتی است و می‌تواند به فرزندان نیز منتقل شود مسائل خلاقیت هم همین‌گونه است و بخشی از آن می‌تواند به صورت ژنتیکی انتقال یابد اگرچه بخش دیگری از آن هم از طریق تمرین و ممارست تقویت می‌شود.
 
وی با اشاره به آمار موسسه اس.ان در 157 کشور جهان گفت: براساس این آمار 10 کشور نخست جهان که مردم شادتری دارند متقابلا خلاق‌تر نیز هستند اما کشورهایی که در رده‌های آخر شادی قرار گرفته‌اند به نسبت خلاقیت نیز در آنها کمتر است که متاسفانه ما در این رده‌بندی در رده 105 قرار داریم.
 
علامه فلسفی در پایان گفت: در جامعه‌ای که آرامش وجود نداشته باشد افراد نمی‌توانند خلاقیت و تفکر لازم را کسب کنند.
 
                                                     فاروق صفی‌زاده

صفی‌زاده نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه تمامی بیماری‌های انسان ذهنی است و علاج آنها نیز از همین طریق است گفت: در قرآن آیه «انالله و انا الیه راجعون» وجود دارد که ما اغلب آن را برای درگذشتگان استفاده می‌کنیم اما اساسا این آیه مربوط به این موضوع نیست و به این موضوع اشاره دارد که اگر مصیبتی به شما رسیده باشد قادر هستید که آن‌را از بین ببرید و دوباره خلق کنید. بدین‌معنی که ما از خداییم و به جایگاه خدایی خود برمی‌گردیم و ذهن انسان نیز توانایی خلق‌کردن دارد.
 
وی ادامه داد: مغز انسان توانایی‌های بسیاری دارد که اغلب در کمتر سطح از آن استفاده می‌شود به طور مثال مرتاض‌های هندی 40 درصد از مغزشان استفاده می‌کنند و با همین میزان می‌توانند یک هواپیما را در آسمان نگه‌دارند و این توانایی مغز را نشان می‌دهد.
 
وی افزود: کتاب «اعجاز تفکر خلاق» مسئله تفکر ذهن و ضمیر ناخودآگاه اشاره کرده که موضوع بسیار مهمی است زندگی انسان با تلقین شروع می‌شود و انسان قادر است که با القای به ذهنش هرکاری را انجام دهد در حالی‌که ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که اطرافمان پر از وقایع منفی است القای تفکر مثبت می‌تواند برایمان بسیار کارساز باشد.
 
این روانشناس درباره قانون جذب نیز توضیح داد و افزود: این قانون می‌گوید اگر می‌خواهید به چیزی برسید اول آن را دفع کن تا خودبه‌خود جذب تو شود و این نشان‌دهنده قدرت ذهن است. در بدن گردونه‌های انرژی وجود دارد که با انواع رنگ‌ها و موسیقی‌ها فعال می‌شود و باید از ظرفیت‌های این گردونه‌ها برای القای انرژی مثبت استفاده کرد.
 
در پایان این نشست به پرسش و پاسخ حاضران اختصاص داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط