پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
برخی به قواعد بازی اعتقاد ندارند و اخراج می‌شوند

نویسنده کتاب تاریخ شفاهی نشر، از نبود قوانین برای حمایت از ناشرانی که از سرقت ادبی آسیب دیده‌اند انتقاد کرد و با تاکید بر توجه ناشران و اهالی قلم به هنجار‌ها افزود: برخی به قواعد بازی اعتقاد ندارند و اخراج می‌شوند.

به ‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) آیین اختتامیه نخستین دوره مسابقه «آینده نشر کاغذی» عصر چهارشنبه‌(18 بهمن‌ماه) با حضور مجید غلامی‌جلیسه؛ مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب، نصرالله حدادی؛ نویسنده و پژوهشگر، محمود آموزگار؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، مصطفی رحماندوست؛ شاعر و نویسنده حوزه کودک و نوجوان، حسین پاکدل؛ نویسنده و کارگردان تئاتر و زهره حسین‌زادگان از اعضای مجموعه انتشارات ققنوس در تالار استاد شهناز خانه‌هنرمندان ایران برگزار شد.
 

نشر ما دچار آفت شده است
حدادی در این آیین تاکید کرد که باید بپذیریم کتاب در کشور ما مسائل، مشکلات و معضلاتی دارد. این پژوهشگر تاریخ نشر، با انتقاد از تصدی‌گیری دولت در امر نشر و ممیزی کتاب گفت: یکی از نشانه‌های بی‌اعتمادی به ناشران،‌ تضعیف اتحادیه ناشران و کتابفروشان است.

نویسنده کتاب تاریخ شفاهی نشر، از نبود قوانین برای حمایت از ناشرانی که از سرقت ادبی آسیب دیده‌اند انتقاد کرد و با تاکید بر توجه ناشران و اهالی قلم به هنجار‌ها افزود: برخی به قواعد بازی اعتقاد ندارند و اخراج می‌شوند.

این نویسنده و پژوهشگر درباره دیدگاه ناشران و نشر کاغذی که در قالب کتاب «تاریخ شفاهی کتاب» آمده گفت: ناشران تازه کار با حرارت از آینده سخن گفته‌اند در حالی‌که ناشران کهنه‌کار به پایان این نوع نشر اعتقاد دارند.

حدادی ادامه داد: مادامی که قوانین درخور وجود نداشته باشد شک نکنید آفت دزدی، نشر کتاب را از پا در می‌آورد. فکر و پژوهش در ایران خریدار ندارد و نسل حاضر به حاضری‌خوری و تنبلی دچار شده‌ است؛ بنابراین نشر دچار آفت می‌شود اما حق نداریم در این مملکت ناامید شویم و به نظر می‌رسد که نشر کاغذی به شرط از بین رفت آفت‌ها باقی می‌ماند.    

این نویسنده با اشاره به لذت ماندگار مطالعه کتاب کاغذی درباره کسادی کتابفروشی‌ها ادامه داد: کتابفروشی‌ها در بسیاری از شهرها از بین رفته است و امید‌وارم با حمایت، کتابفروشی‌ها جدید رشد کنند. مردم ایران فرهنگشان را دوست دارند.
 
درباره نشر الکترونیک با یاس نگوییم
حسین پاکدل نیز در اداهه این آیین گفت: هر زمان که در جامعه ما از نشر کاغذی صحبت می‌شود با دغدغه،  یاس و نگرانی همراه است که البته غیر‌طبیعی نیست. یاد‌گرفته‌‌ایم که در گذشته زندگی کنیم، عادت کرده‌ایم با دغدغه‌هایمان زندگی و با رنج‌هامان پُز بدهیم و سرگرم شویم. جوامع توسعه یافته بدون تعارف از دغدغه‌ها و رنج‌ها استقبال می‌کنند اما برای توسعه و پیشرفت از آن‌ها پله می‌سازند در حالی‌که ما درجا می‌زنیم.  

این بازیگر تئاتر و سینما با اشاره به سرعت پیشرفت تکنولوژی افزود: 30 سال پیش باور نمی‌کردیم روزی بتوانیم دنیا را در دست داشته باشیم. با توجه به سرعت پیشرفت و توسعه نمی‌توانیم از 10 سال آینده تصور کنیم که در عرصه فرهنگ چه اتفاقی می‌افتد.

پاکدل به گفته اکو «از کتاب رهایی نداریم» اشاره و بر موقعیعت قابل توجه نسل جوان در عرصه فرهنگ تاکید کرد و ادامه داد: سانسور تاثیری نخواهد داشت چراکه نسل امروز حرف خود را می‌گوید. نسل جوان فعال در عرصه تئاتر،‌ موسیقی و کتاب آثار حیرت‌انگیری تولید می‌‌کند به‌طوری که نسل عقب‌تر چندان متوجه محتوای این آثار نمی‌شود بنابراین حق نداریم برای این نسل تعیین، تکلیف کنم.
  
 این کارگردان تئاتر درباره تحول در حوزه نشر افزود: این مساله خاص مملکت ما نیست. اهل فرهنگ در تبدیل کردن حرف‌هایش به تئوری و در ادامه به کالا و کسب بهره اقتصادی، ناتوان است از طرف دیگر به نسل طلبکار تبدیل شده‌ایم. تا زمانی که نتوانیم تعاملات نظری را به‌صورت آکادمیک ارائه کنیم، درِ فرهنگ بر همین پاشه می‌چرخد.
 

 سلیقه مخاطب و آینده نشر
در ابتدای این آیین زهره حسین‌زادگان، ضمن اشاره به 4 دهه فعالیت نشر ققنوس و تمایل نسل جوان به شیوه‌های جدید مطالعه درباره انتشار مقالات متعدد درباره موافقت و مخالفت با تغییر شکل کتاب کاغذی گفت.

این عضو مجموعه نشر ققنوس ادامه داد: یکی از عوامل تاثیر‌گذار در آینده نشر و همچنین شکل تولید کتاب بی‌تردید سلیقه مخاطب است.

حسین‌زادگان به حمایت موسسه خانه کتاب،‌ علی دهباشی؛ مدیرمسئول مجله بخارا،‌ دامون آذری،‌ مدیرمسئول نشر «آوانامه» فاطمه محمدی، مدیرمسئول نشر «نوین کتاب گویا» و مجید قاسمی،‌ مدیر پروژه «فیدیبو» اشاره کرد و در تشریح روند برگزاری نخسین مسابقه «آینده نشر کاغذی» گفت: در این دوره 137 اثر دریافت و در سه مرحله به داوری گذاشته شد.
 
این فعال حوزه نشر درباره دیدگاه مجموعه ققنوس درباره نشر الکترونیک و صوتی افزود: کتاب صوتی و الکترونیک شکل دیگری از کتاب است که باید باشد به‌عبارت دیگر امکان دیگری را برای دوستداران کتاب فراهم می‌کند تا با توجه به نیاز و علاقه حق انتخاب داشته باشند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها