چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۱
طولانی شدن انتخاب مدیران کمیته‌ها و بازار داغ شایعه و گمانه‌زنی‌ها

با گذشت یک هفته از آخرین جلسه شورای برنامه‌ریزی و اجرایی صنفی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و ارایه اسامی روسای کمیته‌های پنج‌گانه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این فهرست هنوز نهایی نشده است و پیش‌بینی می‌شود اوایل هفته آینده احکام مدیران کمیته‌ها صادر و کارهای اجرایی و ثبت‌نام ناشران به صورت رسمی آغاز شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، آخرین روزهای بهمن ماه در حال سپری شدن است و روزشمار آغاز ثبت‌نام ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران نزدیک می‌شود اما انتخاب روسای کمیته‌ها هنوز به سرانجام نرسیده است.
 
طولانی شدن این روند در این روزها موجب شده است که در فضای مجازی شایعات و گمانه‌زنی درباره انتخاب مدیران کمیته‌ها مطرح شود و برخی رسانه‌های غیر رسمی با زیرپا گذاشتن اصول حرفه‌ای روزنامه‌نگاری به دنبال تشدید التهاب در این فضا باشند.
 
صبح امروز یکی از کانال‌های غیررسمی در حوزه نشر و کتاب است خبری منتشر کرد مبنی بر اینکه اتحادیه آشنا به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه‌ نوشته است. این کانال مدعی شده است که اتحادیه آشنا به دنبال انتخاب یحیی دهقانی به عنوان معاون اجرایی نمایشگاه کتاب سی و یکم، این نامه اعتراضی را به وزیر ارشاد نوشته است و به دنبال سهم‌خواهی در سایر کمیته‌ها است 
اما حسین معینی؛ رییس شورای برنامه‌ریزی و اجرایی صنفی و رییس هیات مدیره اتحادیه آشنا این موضوع را تکذیب می‌کند.

وی در این‌‌باره به ایبنا گفت:‌ این موضوع صحت ندارد و چنین خبری تکذیب می‌شود و اتحادیه آشنا هیچ نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا معاون فرهنگی این وزارتخانه ننوشته است.

وی افزود: ما به دنبال سهم‌خواهی نبودیم و نیستیم و فقط در تلاش هستیم که با ارایه راهکارهای مناسب فعالیت‌های اجرایی را از بن‌بست خارج کنیم و کارها و امور اجرایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیش از این عقب نیفتد.
 
انتخاب رییس سه کمیته قطعی شده است
البته در نشست روز گذشته محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان حوزه نشر موضوع انتخاب روسای پنج‌گانه سی و یکمین نمایشگاه بررسی و درباره لزوم همدلی و همراهی فعالان حوزه کتاب بحث و تبادل نظر شده است.
 
در این زمینه علی‌اکبر اشعری؛ عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به نشست روز گذشته معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشران درباره انتخاب مدیران کمیته‌ها به ایبنا گفت: از هفته گذشته قرار بود معاونت با افراد انتخاب شده صحبت کند و در صورت موافقت احکان آن‌ها صادر شود، این کارها کمی زمان‌بر بود اما خوشبختانه روسای دو سوم کمیته‌ها انتخاب شده و احکام آن‌ها صادر شده است.
 
وی ادامه داد:‌ طبق آخرین اطلاعات فقط انتخاب روسای دو کمیته باقی مانده است و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه کارهای نهایی و پایانی را انجام می‌دهد و امیدواریم تا آخر هفته یا اوایل هفته آینده نهایی شود.
 
اشعری با بیان اینکه اهالی نشر باید در نظر داشته باشند که نگذارند تجربه واگذاری کار به صنف با شکست روبرو شود، گفت: دست‌اندرکاران فرهنگ و کتاب این کشور باید به‌گونه‌ای عمل کنند که کار آن‌ها الگویی برای اینکه دیگران در حوزه‌های کاری مختلف شود و طوری نشود که اصناف و گروه‌های دیگر از این کار پشیمان شوند و به نظرم در این کار مسیر باید درست انتخاب شود.

فروشگاه یا نمایشگاه؛ مساله این است

در دو ـ سه سال اخیر اغلب اواخر بهمن ماه یا اواسط اسفند ماه به دنبال انتخاب روسای کمیته‌های مختلف نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ثبت‌نام ناشران در حوزه‌های مختلف توسط انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی آغاز می‌شد.  شاید در نگاه اول هنوز خیلی برای ثبت‌نام‌‌ها دیر نشده باشد اما حاشیه‌ها و سر و صداهایی که انتخاب معاون اجرایی یا مدیران کمیته‌های نمایشگاه کتاب تهران به پا کرده نه تنها در دل صنف نشر اختلافات زیادی به وجود آورده است بلکه موجب شده است روند کار به تعویق بیفتد.
 
البته شاید در این میان فروشگاهی بودن نمایشگاه و درآمدهایی که از این بابت در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به دست می‌آید ریشه بسیاری از این اختلاف‌ها باشد و تلاش هر یک از تشکل‌های نشر با همین دلیل، توجیه شود.  شاید اگر نمایشگاه بین‌المللی کتاب بعد از سه دهه تجربه به مرور از شکل فروشگاهی خارج شود و فرم نمایشگاهی بودن به خود بگیرد، دیگر کمتر شاهد برخی اختلافات در میان صنف نشر باشیم؛ صنفی که اعضای آن (ناشران) در طول سال‌های اخیر به دلایل مختلف با رکود و ضعف روبرو شده است و نمایشگاه کتاب تهران را فرصتی برای جبران بسیاری از نقدینگی‌های خود می‌داند.
 
البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی این نمایشگاه نیز که به دنبال اجرایی شدن واسپاری نمایشگاه کتاب تهران است نیز می‌تواند سهم موثری در تغییر فرم و محتوای بزرگترین رویداد فرهنگی کشور باشد؛ رویدادی که امروز در سی و یک‌سالگی خود هنوز از نبود یک مکان ثابت و دایمی رنج می‌برد و خانه به دوش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط