شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۲
صنعت نشر دریچه ارتباط با دنیاست

آئین اختتامیه بزرگترین رویداد فرهنگی کشور با حضور معاون اول رئیس‌جمهور آغاز شد،‌ سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: برای تقویت جریان توسعه علمی باید به ناشران، مولفان و جریان نشر این حوزه به عنوان بال اساسی و محرک تولید علم توجه کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آئین اختتامیه سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس‌جمهور، سیدعباس صالحی؛ وزیر و ارشاد اسلامی، محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب و امیرمسعود شهرام‌نیا؛ قائم‌مقام این دوره از نمایشگاه در نیم‌طبقه دوم شبستان مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین ضمن تشکر از حضور معاون اول رئیس‌جمهور در آئین اختتامیه این دوره از نمایشگاه، بیان کرد: طی شش ماه گذشته معاون اول رئیس جمهور در آئین‌های مختلف فرهنگی مانند افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات، اختتامیه فیلم فجر و همچنین امروز در آئین اختتامیه سی‌و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حاضر شده است. این حضور به معنای تعلق خاطر به حوزه فرهنگ به عنوان زیرساخت توسعه اجتماعی نشان داده‌اند.
 
وی افزود: وظیفه خود می‌دانم از ایشان به‌طور خاص برای این دوره از نمایشگاه و بحث ارز تشکر کنم. معاون اول رئیس‌جمهور شخصا نوسانات موضوع ارز ناشران خارجی را پیگیری کردند. امیدوارم با توجه ویژه معاول رئیس‌جمهوری موضوع ارز را با تسهیل به پایان برسانیم.
 
 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از زوایای متعددی قابل توجه است. نخست اینکه نمایشگاه کتاب تهران مهم‌ترین اتفاق فرهنگی و مردمی کشور است. به‌عبارت دیگر هیج فضای تجمع انسانی این سرزمین مانند نمایشگاه کتاب تهران تجمع ایرانی ندارد و از شهرستان‌های مختلف در این رویداد شرکت می‌کنند.
 
صالحی افزود: طی دو روز گذشته (پنجشنبه و جمعه) براساس بررسی جمعیت‌شناسی و آمارها 600هزار نفر از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کردند.
 
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با مقایسه بازدید مردم از نمایشگاه با مسابقات فوتبال گفت: طی دو روز گذشته بیش از نیم‌میلیون نفر در نمایشگاه حضور پیدا کردند چنین بسیج، اتفاق و حضور مردمی در شرایط خاص کشور مایه مباهات و ابتهاج است.
 
صالحی با اشاره به تاثیر قابل توجه برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بر اقتصاد نشر به تاثیر این رویداد بر تقویت دیپلماسی اشاره کرد و افزود: با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران فرصت ارتباط با صدها موسسه، ناشر، نویسندگان خارجی را پیدا می‌کنیم فرصتی که کم‌نظیر و کم‌یاب است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حوزه نشر با 20 عنوان رسته شغلی در ارتباط است به‌عنوان مثال قبل از چاپ، ناشر، نویسنده، ویراستار، مترجم، صفحه‌پرداز، طراح جلد بعد در حین چاپ لیتوگراف، چاپخانه‌دار و صحافی سپس بعد از چاپ کتابفروشی، توزیع و پخش از مشاغل این جریان چاپ کتاب هستند.
 
صالحی افزود: نشر ایران دربردارنده عناوین متکثر شغلی مستقیم و غیرمستقیم است. به‌عبارت‌دیگر از دل یک کتاب نمایشنامه یا فیلمنامه، تئاتر و فیلم تولید می‌شود. صنعت نشر به عنوان صنعتی محجوب می‌تواند به‌‌طور جدی در ارتباط با شغل‌افزایی مستقیم یا غیرمستقیم جدی‌تر دیده شود.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: فضای کل کشور با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین رئیس‌جمهور و مجموعه دولت براین است که جریان توسعه علمی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم. توسعه علمی کشور اجزایی داشته و دارد. طی 40 سال گذشته یک میلیون 230 هزار عنوان در کشور منتشر شده است که 667 عنوان آن چاپ نخست است. علاوه بر این باید اشاره کرد که 14 درصد از این تعداد در حوزه تاریخ، علوم اجتماعی و جغرافیا است.

به گفته وی، بعد از انقلاب فرهنگی کشور در تب و تابی قرار گرفت که کتاب‌های علمی در چه حدی تولید شده‌‌اند. تعداد قابل توجهی از ناشران به تولید کتاب‌های عمومی، دانشگاهی و علمی مشغول هستند. بنابراین نشر را می‌توان از منظر تولید علم نگریست.

 
صالحی افزود: برای تقویت جریان توسعه علمی باید به ناشران، مولفان و جریان نشر این حوزه به عنوان بال اساسی و محرک تولید علم توجه کرد.

وی خاطر نشان کرد: صنعت نشر را از زاویه دیپلماسی فرهنگی نیز باید نگریست. صنعت نشر دریچه ارتباط با دنیاست. 22درصد از آثار منتشرشده طی 40 سال گذشته ترجمه است. به‌عبارت دیگر ما به واسطه ترجه با اقصی‌نقاط دنیا در ارتباط هستیم. کتاب خط ارتباطی خلاق و فعال ما با دنیاست. جهان را از طریق کتاب می‌شناسیم با آن ارتباط برقرار می‌کنیم.
 
صالحی ادامه داد: تکاپوهای حوزه نشر داخل نیز به سراسر دنیا پدید آمده و روبه‌رشد است. حوزه نشر می‌تواند فرصت قابل توجهی برای دیپلماسی عمومی ما فراهم کند. اگر زمانی دیوان حافظ‌ها، مثنوی‌ها، دیوان ‌خیام‌ها نقطه ارتباطی ما با جهان بودند امروز نیز دیوان قدرت و توان بالقوه‌ای را داریم که نیازمند حمایت‌های تکمیلی است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتاب عنوان فرصت اشتغال، فرصت توسعه علمی و پل ارتباط فرهنگی است. هرچند که حیطه‌های ارتباط به این سه حوزه محدود نمی‌شود.
 
صالحی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران جشنواره بزرگ فرهنگی ملی ما بر محور کتاب است. صنف نشر عموم نمایشگاه کتاب را سال به سال برعهده گرفته و عملا بخش تصدی‌گرایانه دولتی را کمتر و کمتر کردند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها