دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۰
آیین‌نامه‌ جشنواره‌ها و خدمات خانه کتاب به‌روزرسانی می‌شود

نیکنام حسینی‌پور در مراسم تکریم و معارفه معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب با اشاره به لزوم تغییر در برنامه‌های معاونت فرهنگی این موسسه، گفت: در ارائه خدمات به اصحاف فرهنگ و هنر و اهالی قلم باید نحوه خدمات ما به عدالت نزدیک باشد و در این مسیر آیین‌نامه‌ها به‌روز شود تا بتوانیم خدمات مناسبی ارائه دهیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تکریم افشین داورپناه؛ معاون فرهنگی سابق موسسه خانه کتاب و معارفه سیدسعید میرمحمدصادق؛ معاون فرهنگی جدید موسسه خانه کتاب ظهر امروز دوشنبه 16 مهر در حضور جمعی از مدیران و کارمندان موسسه خانه کتاب و اصحاب رسانه برگزار شد.
 
در این مراسم،‌ نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب با تشکر از سوابق و خدمات داورپناه گفت: افشین داورپناه در فضای فرهنگی کشور تنفس می‌کند و می‌تواند در هر نهاد دیگری منشاء خیر و خدمات باشد و امیدواریم از سرمایه گران‌بهایی که در خانه کتاب اندوخته‌اند بتوانیم در مسیر دیگری استفاده کنیم.


 
وی با بیان اینکه کارهای ما در خانه کتاب به گونه‌ای پیش‌بینی شده است که به سمت چابک‌سازی پیش برویم و با برنامه بهتری روبه‌جلو حرکت کنیم، افزود: در این میان ذکر چند نکته ضروری در برنامه‌های پیش روی معاونت فرهنگی خانه کتاب ضروری است؛ نخست اینکه باید آیین‌نامه جشنواره‌های مختلفی که توسط معاونت فرهنگی برگزار می‌شود و اکنون سال‌ها از اجرای آن می‌گذرد، به‌روزرسانی شده و بازنگری شود.
 
وی ادامه داد:‌ البته در این مسیر باید از توان انجمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی به عنوان بازوان اجرایی موسسه خانه کتاب استفاده کنیم و از‌آنجایی‌که سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واسپاری برخی امور به بخش خصوصی است، ما باید از این ظرفیت‌ها به درستی استفاده کنیم.
 
حسینی‌پور در بخش دیگر صحبت‌های خود بر لزوم استفاده از ظرفیت هیات علمی دانشگاه‌ها در جشنواره‌ها تاکید کرد و گفت: ما باید بتوانیم از ظرفیت این گروه از جامعه دانشگاهی در داوری‌ها و هیات‌‌علمی جوایزی مثل کتاب سال بیشتر بهره ببریم و تلاش کنیم که این کار را تقویت کنیم، همچنین در کنار آن باید از ظرفیت بانوان در هیات علمی و داوری جشنواره‌ها نیز استفاده کنیم و این کار سال‌به‌سال گسترش پیدا کند.
 

مدیرعامل موسسه خانه کتاب با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه خود به مجلس شورای اسلامی، به اهداف گسترده فرهنگی خود در این حوزه اشاره کرد، گفت:‌ در این زمینه موسسه خانه کتاب باید نگاهی کلان به برنامه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشد و بحث عدالت فرهنگی در سراسر کشور را در اولویت قرار دهیم.
 
وی تاکید کرد: باید یادمان باشد که ایران فقط تهران نیست و اگرچه اقداماتی در این زمینه در استان‌ها آغاز شده است اما باید توسعه پیدا کند. به طور مثال شعبه‌های استانی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) را تقویت کنیم و نگاه کلان در برنامه‌ریزی‌ها داشته باشیم.
 
حسینی‌پور همچنین از شفاف‌سازی و دسترسی آسان به اطلاعات در  برنامه‌های موسسه خانه‌کتاب به عنوان یک ضرورت نام برد و گفت: در این زمینه کارگروهی تشکیل شده است و اقداماتی را نیز در این زمینه انجام دادیم به عنوان مثال هزینه‌های طرح‌های فصلی کتابفروشی‌ها را به طور شفاف اطلاع‌رسانی کردیم، همچنین در دیگر جشنواره‌ها، هزینه‌های اجرایی و جوایز را شفاف‌سازی خواهیم کرد.


 
وی با اشاره به نگاه صرفه جویی به دور از تشریفات در جشنواره‌ها، نیز عنوان کرد: این موضوع نکته دیگری است که سعی کردیم طبق این مدل، بدون تشریفات حرکت کنیم تا برنامه‌هایی که توسط خانه کتاب برگزار می‌شود با حداقل تشریفات باشد.
 
حسینی‌پور در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره اصحاب فرهنگ و هنر و اهل قلم نیز گفت: در این زمینه ما جمع زیادی از اهالی قلم را داریم که نیاز به خدمات دارند، در این زمینه معتقدم که نحوه خدمات ما باید به عدالت نزدیک باشد و در این مسیر آیین‌نامه‌ها به روز شود تا بتوانیم خدمات مناسبی در این زمینه به این گروه ارائه دهیم.
 
به گفته وی، در این زمینه خدمات باید طبق آیین‌نامه جدید باشد، همچنین با توجه به حجم گسترده نویسنده‌ها، باید طبقه‌بندی در این زمینه داشته باشیم و از آنجایی که معیارهای ما در آیین‌نامه کنونی کمی است، باید ملاحظاتی در آن‌ها برای تغییر وضعیت اعمال شود.
 

در بخش پایانی این مراسم،‌ افشین داورپناه؛ معاون فرهنگی سابق موسسه خانه کتاب در سخنانی گفت: من زمانی که به این موسسه آمدم، برنامه‌های زیادی داشتم که برخی از آن‌ها تحقق پیدا کرد و بخشی شرایط امکان تحقق را نداشتند و معتقدم این تغییرات می‌تواند مثبت باشد.
 

سید سعید میرمحمدصادق؛ معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب نیز در سخنان کوتاهی گفت: تمام تلاش من بر این است که کار ما توسعه پیدا کند و روبه‌جلو حرکت کنیم و در این میان نگاه کلان ما تحول‌گرایی و ظرفیت‌سازی است.
 
وی ادامه داد: در این میان به در مزیت‌سازی توجه می‌کنیم تا فکرهای نو جدید شکل بگیرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها