دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۵
سیدآبادی: رویدادهای فرهنگی هنری در مکان‌های روباز برگزار شوند

علی‌اصغر سیدآبادی، در نشست رونمایی از پوستر جشنواره ادبیات کودک و نوجوان کاشان با بیان اینکه یکی از مشکلات ما کمبود رویدادهای فرهنگی هنری میدانی است که در مکان‌های روباز برگزار شوند، گفت: این جشنواره از رویدادهایی است که برنامه‌های آن در مکان خاصی برگزار نمی‌شود بلکه در اقامتگاه‌ها و هتل‌های مختلف و در اماکن روباز و فضای آزاد برگزار می‌شود و این عدم تمرکز سبب می‌شود افراد با سلیقه‌های مختلف در آن شرکت کنند.

علی اصغر سیدآبادی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در حاشیه نشست رونمایی از پوستر جشنواره ادبیات کودک و نوجوان کاشان که با حضور علی‌اصغر سیدآبادی، مشاور وزیر در امور برنامه‌ریزی، میثم نمکی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان، ستاره طالبیان، رئیس ستاد جشنواره ادبیات کودک و نوجوان کاشان، اکبر رضوانیان، دبیر این جشنواره و جعفر توزنده‌جانی، نماینده انجمن نویسندگان کودک و نوجوان دوشنبه (30 مهرماه 1397) در انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار شد، گفت: مهمترین تاثیر این جشنواره در گسترش کتابخوانی و ترویج این فرهنگ در بین کودکان و نوجوانان است.
 
وی افزود: البته مساله مهم دیگر نفس برگزاری این‌گونه رویدادهای مهم و کارکردهای اجتماعی آن‌هاست. زیرا یکی از مشکلات ما این است که با کمبود رویدادهای فرهنگی هنری میدانی که در مکان‌های روباز برگزار شوند، روبه‌رو هستیم و این جشنواره از رویدادهایی است که برنامه‌های آن در مکان خاصی برگزار نمی‌شود بلکه در اقامتگاه‌ها و هتل‌های مختلف پخش شده است و در اماکن روباز و فضای آزاد برگزار می‌شود و این عدم تمرکز اجرای برنامه‌ها در یک مکان خاص سبب می‌شود افراد با سلیقه‌های مختلف در آن شرکت کنند.
 
سیدآبادی در این نشست، جشنواره ادبیات کودک و نوجوان کاشان را یکی از مهم‌ترین اتفاق‌هایی دانست که در این حوزه رخ می‌دهد و گفت: وقتی کاشان برنامه‌هایش را برای پایتخت کتاب اعلام کرد یکی از آنها جشنواره کتاب کودک و نوجوان بود که هتل نگارستان کاشان پیشنهاد دهنده آن بود که پیشنهاد این مساله از سوی بخش خصوصی اتفاقی خوشایند است.
 
وی در ادامه بیان کرد: بعد از اینکه کاشان پایتخت کتاب شد تدابیری اندیشیده شد و دبیرخانه‌ای طراحی شد تا این حرکت خوب را که یک هتل پیشنهاد دهنده‌اش بود از سوی سایر نهادها نیز حمایت شود و شروع کاری مستمر برای کودکان و نوجوانان باشد. اینکه که بخشی از حوزه گردشگری با حوزه فرهنگی پیوند خورده است مخصوصا در بحث کتاب نشان دهنده اهمیت بیشتر این مساله است.
 
سیدآبادی جنبه دیگر اهمیت این جشنواره را برگزاری آن در شهرستان عنوان کرد و گفت: این کار سبب تمرکززدایی از پایتخت کشور می‌شود و اجرای این برنامه در کاشان به‌عنوان پایتخت کتاب کودک می‌تواند تصویر بهتری از کاشان ارایه کند. مسأله مهم دیگر برگزاری این برنامه از سوی بخش خصوصی است. خوشبختانه فعالیت‌هایی که در بخش خصوصی در کاشان انجام می‌شود بسیار ارزشمند است که بعضی از این فعالیت‌های فرهنگی و هنری در اقامتگاه‌ها و هتل‌ها انجام می‌شود. همچنین افرادی که دست‌‌اندرکار برگزاری این جشنواره هستند از نهادهایی مانند انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و لاک‌پشت پرنده خواسته‌اند در برگزاری این برنامه با آن‌ها همکاری کنند.
 
انتخاب کتاب کودک برتر با موضوع آب
اکبر رضوانیان دبیر جشنواره و مدیر یکی از اقامتگاه‌های کاشان، نیز در این نشست بیان کرد: تلاش کردیم از فرصت پایتختی کتاب کاشان استفاده کنیم و از یک اتفاق فرهنگی به یک حرکت مفید در حوزه کتاب کودک برسیم و امیدواریم بتوانیم هرساله جشنواره کتاب کودک را در کاشان برگزار کنیم.
 
وی افزود: در این رویداد جریان کتاب کودک را به عنوان موضوع محوری مورد توجه قرار می‌دهیم و در طول 4 روز برگزاری این مراسم یعنی از 22 تا 25 آذرماه نه‌تنها به کتاب کودک بلکه به سایر محورها از جمله موسیقی کودک، تئاتر کودک، جشن بادبادک‌ها، جشن امضا و ارتباط با نویسندگان مختلف این حوزه توجه می‌کنیم.
 
رضوانیان در ادامه به دو بخش مهم این جشنواره اشاره کرد و گفت: این جشنواره دارای دو بخش مهم است که یکی از آنها انتخاب یک کتاب کودک با موضوع آب، خشکسالی، بحران‌های آب و فرهنگ آب است که از بین آثار ارسالی با این موضوع که از سال 90 تابحال منتشر شده‌اند، انتخاب می‌شود. و فراخوان این مسابقه نیز امروز همزمان با رونمایی از پوستر منتشر می‌شود.
 
بادبادک‌هایی با موضوع آب بر فراز آسمان کاشان
وی بخش دوم را خلق کتاب همراه با تصویر برای کودکان عنوان کرد و گفت: طی فراخوانی که امروز منتشر می‌شود از نویسندگان و تصویرگران کتاب کودک دعوت می‌کنیم تا در این بخش شرکت کنند و بعد از بررسی آثارشان در نهایت حداقل 7 نویسنده و 7 تصویرگر در قالب 7 تیم کاری در کارگاه‌های تخصصی خلق کتاب شرکت می‌کنند و اقدام به تولید کتاب‌هایی با موضوع آب برای کودکان می‌کنند که در نهایت منتشر خواهد شد.
 
به گفته کاظمیان علاوه بر این برنامه‌ها صبحگاه کتاب در مدارس، اجرای تئاتر عروسکی، جشن بادبادک با موضوع آب، نمایشگاه تصویرگری کتاب کودک، نمایشگاه کتاب کودک و اجرای گروه موسیقی آدمک از برنامه‌های دیگری است که در این جشنواره برگزار خواهد شد.
 
 

فعالیت‌های فرهنگی اقامتگاه‌ها و هتل‌ها در کاشان
ستاره طالبیان، رئیس ستاد جشنواره ادبیات کودک و نوجوان کاشان، نیز در این نشست گفت: زمانی که فکر برگزاری این جشنواره را مطرح کردند فکر نمی‌‌کردم اینقدر از این حوزه حمایت شود. کاشان پتانسیل بالایی در زمینه فرهنگ و هنر دارد و همه مسئولان اقامتگاه‌ها و هتل‌ها در حوزه فرهنگ فعالیت دارند و احساس می‌کنند این رسالتی است که برعهده‌شان است و سعی می‌کنند از ظرفیت‌ها استفاده کنند و تاثیرگذار باشند. فکر نمی‌کردم در ابتدا حامیانی داشته باشیم اما الان در بخش دولتی هم حامی داریم و امیدوارم خروجی این جشنواره علاوه بر تعدادی کتاب برای کودکان و نوجوانان، یکسری افکار و ایده‌ها برای بچه‌ها نیز باشد.
 
آب مسأله‌ای کلیشه‌ای نیست
مدیر هتل نگارستان کاشان، در ادامه به انتخاب موضوع آب برای این جشنواره اشاره کرد و گفت: با اینکه همه فکر می‌کنند موضوع آب مسأله کلیشه‌ای است. اما باید ببینیم چقدر این موضوع در بطن زندگی ما وارد شده است و کودکان چقدر با اهمیت این موضوع آشنا هستند. فقر فرهنگ استفاده از آب نه‌تنها در کاشان بلکه در کل کشور دیده می‌شود و به جز تعدادی نهادهای خصوصی، نهادهای دولتی فعالیت زیادی در این زمینه ندارند و همچنان مانند گذشته آب یک اسباب‌بازی برای بچه‌ها است. ما در این جشنواره هر سال به یک بحران و دغدغه ملی می‌پردازیم که نسبت به هرکدام از آنها دنیایی حرف و کتاب وجود دارد.
 
آب یک اسباب‌بازی برای بچه‌ها است
وی درباره جوایز این جشنواره توضیح داد: علاوه بر تندیس جشنواره جوایز مختلفی نیز خواهیم داشت مانند اقامتگاه‌های بوم‌گردی به همراه صنایع دستی کاشان به برگزیدگان تعلق می‌گیرد.
 
50 نویسنده و تصویرگر کتاب کودک به کاشان می‌روند
جعفر توزنده‌جانی نیز در این نشست بیان کرد: انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در این جشنواره نقش اصلی ندارد و ستاد جشنواره کتاب کودک کاشان نقش اصلی را برعهده دارد و ما هم در بخش‌هایی از این جشنواره همکاری می‌کنیم. طی تفاهم‌نامه‌ای سعی کرده‌ایم تعدادی از برنامه‌ها را در این جشنواره اجرا کنیم و برای اجرای این برنامه‌ها 40 نویسنده و 10 تصویرگر از اعضای انجمن در این جشنواره حضور دارند و کارگاه‌های مختلفی در زمینه داستان، شعر، قصه‌گویی، ترجمه، فیلمنامه‌نویسی، نمایشنامه‌نویسی، قصه - نمایش، بازآفرینی، شعرخوانی و قصه‌خوانی را در دو بخش کودک و نوجوان و بزرگسال برگزار خواهند کرد.
 
در پایان از پوستر این جشنواره رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها