چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۷
برگزاری 70دوره تربیت مدرس زبان فارسی از ابتدای تاسیس بنیاد سعدی

غلامعلی حدادعادل، رئیس بنیاد سعدی گفت: از ابتدای تاسیس بنیاد سعدی تاکنون، 70 دوره تربیت مدرس زبان فارسی برگزار کرد‌ه‌ایم و شرط حضور در این دوره‌ها داشتن حداقل کارشناسی ارشد در رشته‌هایی مثل زبان و ادبیات فارسی، زبان‌شناسی یا آموزش یکی از زبان‌های خارجی و آزفا است. بنابراین تا به‌حال 70 دوره تربیت شده‌اند که این افراد هرجا که باشند، معلم زبان فارسی می‌شوند. یعنی تربیت انبوه معلم زبان فارسی به خارجی‌ها داریم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست خبری نخستین مدرسه زمستانی دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی، با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس بنیاد سعدی، رضا مرادصحرایی، معاون اموزش و پژوهش بنیاد سعدی و  فرهاد پالیزدار،معاون امور بین الملل بنیاد سعدی در محل بنیاد سعدی برگزار شد‌.
 
در ابتدای این نشست حداد عادل ضمن تاکید بر نقش رسانه‌ها در معرفی بیشتر و بهتر بنیاد سعدی در داخل و خارج پ گفت: نشست امروز مخصوصا به مناسبت یک دوره یک ماهه است که از شنبه آینده آغاز می‌شود.
 
او ادامه داد: فعالیت‌های ما در بنیاد سعدی، حول چند محور صورت می‌گیرد. یکی از آن‌ها تالیف انواع کتاب‌هاست. ما در برنامه درازمدت خود، تالیف 70 کتاب درسی را پیش‌بینی کرده‌ایم، که از این تعداد تا به حال، 15 کتاب تالیف و توزیع شده است. یکی از این کتاب‌ها، کتاب دو زبانه‌ای به نام گام‌اول است که تاکنون به 11 زبان زنده دنیا ترجمه و تکثیر شده است.
 
حداد عادل در ادامه گفت: در کنار فعالیت برای تالیف کتاب، فعالیت‌هایی هم در فضای مجازی آغاز کرده‌ایم. یک استدیوی کوچک هم در خود بنیاد سعدی ایجاد کرده‌ایم که استادان زبان فارسی را آموزش می‌دهند و رفع اشکال می‌کنند.
 
رئیس بنیاد زبان فارسی ضمن اشاره به دوره‌های مختلفی که بنیاد تاکنون برگزار کرده است، اظهار کرد: از دیگر فعالیت‌های بنیاد سعدی، برگزاری انواع دوره‌هاست. بنیاد سعدی تاکنون دوره‌های کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای، دوهفته‌ای و یک‌ماهه برگزار کرده، که این دوره زمستانی که از شنبه آینده آغاز می‌شود، دوره یک‌ماهه است. از ابتدای تاسیس بنیاد سعدی تاکنون، 70 دوره تربیت مدرس زبان فارسی برگزار کرد‌ه‌ایم و شرط حضور در این دوره‌ها داشتن حداقل کارشناسی ارشد در رشته‌هایی مثل زبان و ادبیات فارسی، زبان‌شناسی یا آموزش یکی از زبان‌های خارجی و آزفا است. بنابراین تا به‌حال 70 دوره تربیت شده‌اند که این افراد هرجا که باشند، معلم زبان فارسی می‌شوند. یعنی تربیت انبوه معلم زبان فارسی به خارجی‌ها داریم. در کنار تربیت مدرس، فعالیت‌هایی برای دانش‌افزایی فارسی‌آموزان داریم که تاکنون بیش از 20 دوره آن را برگزار کرده‌ایم که دوره تابستانی یک‌ماهه از آن جمله است.
 


او ادامه داد: همچنین با حدود 30 موسسه داخلی و خارجی، دانشگاه‌های متعدد و موسسات فعال در امر آموزش زبان فارسی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده‌ایم. دو هفته پیش پنجمین گردهمایی سالانه موسسات فعال در آموزش فارسی را در جامعة‌المصطفی قم برگزار کردیم که از همین موسسات است.
 
حداد عادل در ادامه اظهار کرد: بنیاد سعدی یکی از وظایف خودش را تدوین انواع استانداردها در آموزش زبان می‌داند. آموزش زبان مخصوصا به‌عنوان زبان دوم حتما باید با استاندارد همراه باشد. علاوه بر این استاندارد برای تعیین سطح دانش فارسی‌آموزان، یک استاندارد مهم دیگر هم هست، آن هم برگزاری آزمون‌های زبان فارسی است، که باید مطابق استاندارد و آیین‌نامه خاصی باشد. چنین وظیفه‌ای در اساسنامه بنیاد سعدی برعهده ما بوده و در تابستان 97 این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مطرح شد و شورا با تعیین مرز فعالیت بنیاد سعدی و وزارت علوم برای پذیرش دانشجوهای خارجی، مصوبه‌ای به دست داد، که این مصوبه اخیرا از طرف ریاست جمهوری امضاء و ابلاغ شده و در اختیار وزارت‌خانه‌ها قرار گرفته است.
 
مدرسه زمستانی با هزینه شرکت‌کنندگان برگزار می‌شود
در ادامه این نشست، رضا مرادصحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی گفت: در مدرسه زمستانی که آغاز رسمی آن از شنبه آینده خواهد بود و اولین تجربه بنیاد سعدی در برگزاری مدرسه زمستانی است، مهمانانی از 20 کشور جهان خواهیم داشت. نکته کلیدی درباره این مدرسه زمستانی این است که کاملا با هزینه شرکت‌کنندگان برگزار می‌شود. روال به این صورت بود که ما از موسسات و دانشگاه‌های سراسر جهان دعوت کرده‌ایم که فعلا از 20 کشور متقاضی داشته‌ایم.
 
معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی در ادامه به ارائه آمار مربوط به این دوره پرداخت و گفت: از میان افراد متقاضی 31 نفر پذیرش قطعی داریم، که کم‌سن‌ترین آن‌ها 19 ساله و مسن‌ترین 67 سال سن دارد. پذیرفته‌شدگان نهایی 13 نفر مرد و 18 نفر زن هستند و از بین آن‌ها 5 نفر دکترا، 6 نفر کارشناسی ارشد، 19 نفر مدرک لیسانس دارند و یک‌نفر هم فوق‌دیپلم است. ثبت‌نام این دوره از 25 مهر شروع شد و تا 3 دی ادامه داشت.
 
وی در ادامه افزود: در این دوره 4 روز هفته به صورت‌کامل کلاس داریم که از صبح تا 3 بعدازظهر است و دو روز در هفته به‌طور کامل برنامه تهرانگردی داریم. پیش‌بینی این است که باتوجه به شرایط آب‌وهوایی و مسائل دیگر امسال به جای اصفهان، فارسی‌آموزان را به شیراز ببریم، که البته هنوز قطعی نشده است.
 
مرادصحرایی گفت: سطح اصلی افراد هنوز مشخص نیست. باید به ایران بیایند در آزمون تعیین سطح شرکت کنند تا سطح هرکدام مشخص شود. مدرسه زمستانی از این حیث با سایر دوره‌های ما متمایز است که، اولا اولین بار است که چنین دوره‌ای را در زمستان برگزار می‌کنیم، که تعطیلات ژانویه را مورد نظر قرار دادیم. دوما بعضی از شروط شرکت در دوره‌های دانش‌افزایی را برداشتیم که از جمله آن محدودیت سنی بود و فقط سلامت جسمی را برای متقاضیان شرط گذاشتیم. در این دوره شاهد حضور افرادی هستیم که تقریبا هیچ رابطه قبلی با موسساتی که ما با آنها همکاری داشته‌ایم، ندارد.
 
فرهاد پالیزدار، معاون بین الملل بنیاد سعدی نیز از برگزاری دوره تربیت معلم زبان فارسی در خارج از کشور خبر داد و  ضمن اشاره مختصر به دوره‌های دانش‌افزایی و تربیت مدرس در کشورهای ازبکستان و عراق در سال جاری، گفت: در بهمن‌ماه هم یک دوره تربیت مدرس  در هند خواهیم داشت که مرادصحرایی به عنوان نماینده بنیاد سعدی در ان حضور خواهد یافت.
 
پالیزدار ضمن بیان اینکه بنیاد سعدی در حال حاضر با حدود 80 کشور ارتباط دارد، از تشکیل کانون استادان زبان فارسی با همفکری مدرسان و زبان آموزان بنیاد سعدی خبر داد و افزود: بنیاد سعدی سعی دارد در هر کشور انجمنی برای این منظور ایجاد و با مرکزیت ایران به مبادله تجربیات آموزشی در زمینه زبان فارسی بپردازد.
 
در ادامه پرسش‌هایی از طرف خبرنگاران رسانه‌های مختلف مطرح و توسط حداد عادل، مراد صحرایی و پالیزدار پاسخ‌هایی ارائه شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها