سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲
اعلام برنامه‌های «گروه هم‌اندیشی» در آستانه انتخابات اتحادیه ناشران تهران

نشست معرفی برنامه جمعی از نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران -گروه هم‌اندیشی- برگزار و محور برنامه‌های اعضای این گروه اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هشت نفر از کاندیدای انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان شامل محمود آموزگار، رفیع احمدجواهری، محمدمهدی فخری‌زاده، هومان حسن‌پور، نسرین سیاح‌فر، کاظم علمی، حسن قربانی و مسعود کازری صبح امروز (سه‌شنبه دوم بهمن) در خانه وارطان برنامه‌های گروهی خود را اعلام کردند.
 
در ابتدای این نشست نسرین سیاح‌فر؛ مدیر نشر چالش در سخنانی گفت: طی سالیان مختلف حضور بانوان در هیات مدیره اتحادیه سخت و کمرنگ بوده است، و این دومین بار است که یک کاندیدای زن برای حضور در هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران داریم.
 
انتقال دست‌فروشان به خیابان‌هایی که کتاب‌فروشی ندارند
وی افزود: ما در برنامه اقدام گروه هم‌اندیشی 14 اقدام را در نظر گرفته‌ایم که مبنای این برنامه بر تشویق اعضای صنف در رسته‌های نشر، پخش کتاب و کتابفروشی برای عضویت و گسترش اتحادیه با زیرپوشش در آوردن رسته‌های جدید است و تاکید ما این است که سرلوحه مدیریت اتحادیه باید پاسخگویی و شفافیت باشد.
 
در بخش دیگر این نشست، کاظم علمی؛ مدیر نشر گسترش فرهنگ در سخنانی گفت: در ماده 5 برنامه اقدام گروهی سامان بخشیدن به روابط اقتصادی نشر، پخش کتاب و کتابفروشی با تشکیل کارگروه مشترک تاکید شده است و ما تلاش داریم در این زمینه اقداماتی انجام دهیم که نتیجه آن به نفع صنف باشد.
 
وی تاکید کرد: همچنین هفتمین ماده این برنامه به تلاش برای ساماندهی بازار موازی فروش کتاب در نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های خارج از حدود قانون نظام صنفی مربوط است که در این زمینه تلاش داریم برنامه‌ای تدوین کنیم که عرضه کتاب توسط دستفروش‌ها در خیابان‌هایی باشد که کتابفروشی وجود ندارد تا کمترین آسیب به ناشر و کتابفروش زده شود.
 
 اصلاح مصوبات و آئین‌نامه‌ها
حسن قربانی؛ مدیرنشر آیلار نیز درباره برنامه‌های خود گفت: ما در این گروه به تشکیل کارگروه مشترک با سازمان‌ها و نهادهای مختلف تصمیم‌ساز تاکید داریم و علاقه داریم همه ارگان‌ها صنف صنعت نشر در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت کنند.
 
به گفته وی، اصلاح مصوبه‌ها و آئین‌نامه‌هایی که در برخی نهادها و ارگان‌ها است و با فعالیت‌های صنفی در تضاد است از دیگر اقداماتی است که در این کارگروه‌ها دنبال خواهیم کرد.
 
​مسعود کازری؛ مدیر نشر کتاب خورشید دیگر کاندید این گروه برای پست بازرسی نیز در سخنانی گفت: من به دنبال سابقه صنفی خود در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای این پست نامزد شدم و امیدوارم تجربه‌ام در کار نشر و حوزه صنفی بتواند در این کار به من کمک کند.

دریافت حق صدور پروانه نشر 
یکی دیگر از سخنرانان این نشست محمد مهدی فخری‌زاده؛ مدیر نشر روزنه‌کار بود. وی با بیان اینکه سومین دوره است که برای حضور در هیات مدیره اتحادیه کاندید شده‌ام‌، گفت: تلاش دارم تا کارهای انجام نشده در دوره‌های قبل را در این دوره دنبال کنیم، علاوه بر آن بر چابک‌سازی و فعال‌سازی تعاونی ناشران و کتابفروشان نیز تاکید داریم زیرا بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی را می‌‌توانیم در سایه تعاونی دنبال کنیم.
 
وی تاکید کرد: همچنین در حوزه صدور پروانه نشر توسط اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز اقداماتی خواهیم کرد. در همه کشورها مرسوم است که انجمن‌ها پروانه نشر ناشران را صادر می‌کنند و در ایران نیز ما به دنبال این هستیم که پروانه نشر توسط اتحادیه که به مسائل و مشکلات این صنف آگاهی دارد برگزار شود.
 
حضور کتاب‌فروشان در نمایشگاه کتاب
رفیع احمدجواهری؛ مدیر نشر ابوعطا دیگر کاندیدای هیات مدیره انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز با بیان اینکه برنامه گروه هم‌اندیشی حاصل خردجمعی است و تمام زوایای کار در آن دیده شده است، گفت: یکی از این موارد که به بند 8 آن اختصاص دارد درباره مذاکره با مسئولان برای اصلاح مقررات و روند برگزاری نمایشگاه بین‌المللی و نمایشگاه‌های استانی با تشکیل کارگروه مشترک برای تحقق منافع همه رسته‌های قانونی صنف است.
 
وی افزود: در تلاشیم با ارائه پیشنهادات مختلف برای فعال کردن کتابفروشان تهرانی و استانی زمینه‌ای فراهم شود تا کتابفروشان نیز از حضور در نمایشگاه کتاب تهران سود ببرند و منتفع شوند.
 
احمدجواهری با تاکید به موضوع آموزش در این کارگروه ، یادآور شد: برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت برای ارتقای سطح علمی و فنی و مدیریتی اعضای صنف نیز از دیگر اقداماتی است که پیش‌بینی شده است.
 
تاکید بر کار گروهی و دوری از فردمحوری
محمود آموزگار؛ مدیر نشر کتاب آمه دیگر سخنران این برنامه بود که در سخنانی گفت: برنامه گروهی ما بر اساس نیت و هدفی نگاشته شده است که در میان آن‌ها رسیدگی به مسائل و مشکلات صنف در اولویت قرار دارد. در دوره‌های پیشین عموما کاندیداها و اعضا به سفارش افراد پیشکسوت نشر انتخاب می‌شدند اما در این دوره فردمحوری کم‌رنگ شده و بر کار گروهی و جمعی تاکید ویژه شده است.
 
وی ادامه داد: این موضوع به‌گونه‌ای بود که من تصمیم داشتم اگر امسال هم انتخابات فردمحور باشد کاندیدا نشوم اما از ما‌ه‌ها پیش شاهد حضور گروه هم‌اندیشی و مشورت صنف در این حوزه بودم.
 
آموزگار با بیان اینکه 6 ماه طول کشید تا در برنامه‌ریزی‌ها به جمع‌بندی برسیم، گفت: اکنون بستری فراهم شده است که تا صنعت نشر نقش بهتر و فعال‌تری داشته باشد و اقدامات و برنامه‌های خود را برای کاهش هزینه‌های صنف انجام می‌دهیم تا در نهایت همه اقدامات به نفع صنف باشد.
 
 وحدت و انسجام درون‌صنفی
آخرین سخنران این برنامه، هومان حسن‌پور؛ مدیر نشر آریابان بود. او درباره سومین برنامه این گروه توضیح داد: فعال‌سازی کارگروه‌های تشکل‌های نشر برای ارتباط و تعامل با تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی و فرهنگی برای وحدت و انسجام درون‌صنفی از جمله کارهایی است که در دوره‌ آتی هیات مدیره دنبال خواهیم کرد.
 
وی یادآور شد: همچنین برای مقابله با رانت، انحصار و فساد در بهره‌برداری از امکانات عمومی یا دولتی و تلاش برای توزیع برابر فرصت‌ها و امتیازهای صنفی نیز در هیات مدیره اتحادیه تلاش خود را انجام خواهیم داد.

انتخابات چهاردهمین دوره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران یکشنبه 7 بهمن برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها