شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴
امیرآباد صاحب یک کتابفروشی مدرن شد/ تجارتی کُند اما ضروری!

با اینکه در سال‌های اخیر کتابفروشی‌های زیادی به دلیل مسایل مالی تعطیل شدند و با وجود اقتضائات این حرفه مانند کند بودن تجارت، اما همچنان وجود کتابفروشی‌ها برای محلات ضروری‌اند و حالا با تاسیس کتابفروشی نشر چشمه کارگر محله امیرآباد تهران صاحب یک کتابفروشی مدرن می‌شود.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)ـ حالا که طی سال‌های اخیر نفس‌های کتابفروشی‌های محلی به شماره افتاده‌اند و ادامه حیاتشان در خطر است، تاسیس یک کتابفروشی محلی آن هم از نوع مدرنش یک اتفاق خوب برای فرهنگ‌دوستان است. وقتی خبرهای گه‌گاهی از تغییر کاربری کتابفروشی‌ها در پایتخت به گوش می‌رسد، تاسیس کتابفروشی‌های محلی آن هم با شکل و شمایلی جدیدتر و مدرن‌تر ار هر جنسی که باشد، می‌تواند یک خبر خوب باشد و به صنعت بی جان نشر که این روزها با گرانی کاغذ دست و پنجه نرم می‌کند، کمک کند. از سوی دیگر تاسیس کتابفروشی‌های محلی یک ارزش افزوده با اهمیت دارند و آن دسترس پذیر کردن کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی در شهری مانند تهران است که خرید آن از راسته‌های کتابفروشی مستلزم وقت و هزینه است.

اینجا، یعنی در محله امیرآباد، جایی که میرزاتقی خان امیرکبیر در فاصله 5 کیلومتری شمال غربی تهران آن را بنا نهاد، قرار است به همت نشر چشمه، یک کتابفروشی محلی برای مردم باز شود. خیابان کارگر شمالی، تقاطع بزرگراه گمنام حالا قرار است با تاسیس یک کتابفروشی دیگر، یک دریچه تنفسی دیگر به فضای فرهنگی شهر اضافه کند.
 
آنچه که می‌تواند ضرورت تاسیس یک کتابفروشی محلی را در محله امیرآباد بیشتر کند، وجود دانشکده‌های مختلف، ادارات و مراکز علمی است که اکنون کتابدوستان بدون حضور در راسته انقلاب می‌توانند به کتاب‌های مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.
 
کتابفروشی نشر چشمه کارگر در مساحتی بالغ بر 200 متر و در دوطبقه با فهرستی از آثار متنوع افتتاح می‌شود و مانند کتابفروشی‌های مدرن این روزها، اقلام دیگری مانند نوشت‌افزار، لوح‌های فشرده موسیقی و ... هم عرضه می‌کند.

برای افتتاحیه این کتابفروشی، چهره‌هایی چون محمد طلوعی، آرش صادق بیگی، مهسا ملک مرزبان، عالیه عطایی، عطیه عطار زاده، پیمان هوشمندزاده، مهدی افروزمنش، رسول رخشا، مرجان شیرمحمدی، نسیم مرعشی، مهدی یزدانی خرم، مریم حسینیان، سیامک گلشیری، مهدی نوید، سعید عقیقی، مرتضی برزگر، پرویز شهدی، اسدالله امرایی و ناشرانی چون محمد علی جعفریه مدیر نشر ثالث، منوچهرحسن زاده مدیر نشر مروارید و مسعودکازری مدیر انتشارات کتاب خورشید آمده‌اند.
 

کاوه کیاییان مدیر نشر چشمه درباره سیاست گسترش کتابفروشی‌های محلی به خبرنگار ایبنا می‌گوید: ما گسترش کتابفروشی‌های محلی را از سال 1393 شروع کردیم. همانطور که می‌دانید از سال 1363 نشر چشمه در خیابان کریمخان شعبه داشت اما از سال 1393 شعبه کوروش ما بازگشایی شد و پس از آن هم این کار ادامه یافت.
 
او در این باره می‌افزاید: خیابان کارگر به ویژه نیمه شمالی آن منطقه وسیع، قدیم، دانشجویی و ... است که به غیر از چند کتابفروشی سنتی، کتابفروشی مدرنی ندارد و از آنجا که هر محله‌ای احتیاج به کتابفروشی، سینما و سایر مراکز فرهنگی دارد، این کتابفروشی تاسیس شده و امیدوارم مردم امیر آباد از این کتابفروشی استقبال کنند.

به گفته کیاییان، مساحت کتابفروشی نشر چشمه کارگر حدود 200 متر است و نزدیک 20 هزار عنوان کتاب برای تجهیز این کتابفروشی در نظر گرفته شده است.
 
مدیر نشر چشمه ضمن ابراز امیدواری از بازخوردهای مناسبی که سایر کتابفروشی‌های محلی نشر چشمه داشته تاکید می‌کند که با توجه به حجم ترافیک تهران و دشواری‌های رفت و آمد مردم به راسته کتابفروشی‌ها در انقلاب و کریمخان، تاسیس این کتابفروشی بتواند به مردم این منطقه کمک کند.
 
کیاییان همچنین با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای متولی می‌توانند با تسهیل مواد قانونی در این باره به گسترش کتابفروشی‌ها کمک کنند می‌گوید: ما اکنون در حال دادن نمایندگی‌های نشر چشمه در شهرستان‌ها هستیم و به احتمال فراوان در آینده وظیفه کتابفروشی به عهده نمایندگی‌های نشر چشمه خواهد بود.
 

منوچهر حسن زاده مدیر انتشارات مروارید از چهره‌های دیگری است که برای افتتاح این کتابفروشی آمده است، او درباره ضرورت تاسیس کتابفروشی‌های محلی می‌گوید: من ابتدای انقلاب همواره به دوستان در ارشاد و اتحادیه ناشران گفته‌ام که همانطور که در هر محله‌ای سوپرمارکت و ... وجود دارد یک کتابفروشی هم باید وجود داشته باشد. این کار بسیار ضروری است ولی تاکنون بی جا از آن غفلت شده است. البته کتابفروشی اساسا یک تجارت کند است و به همین دلیل بسیاری در این حوزه سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. بنابراین اگر شهرداری با کمک ارشاد بیشتر نسبت به این موضوع حساس باشند و در این باره تسهیل سازی کنند، خروجی‌های بهتری خواهیم داشت و باید ضرورت تاسیس کتابفروشی در محلات همانطور که داروخانه و ... وجود دارد بیشتر دنبال شود.
 
او با اشاره به اینکه ما جامعه غفلت زده‌ای هستیم و از این رو باید این نیازها را برای جامعه ایجاد کرد می‌افزاید: البته اکنون شرایط مالی سختی برای همه وجود دارد اما در یک شرایط طبیعی می‌توان این نیازها را در مردم محلات با فرهنگسازی ایجاد کرد.
 
حسن زاده اضافه می‌کند: زمانی که بچه بودم روبه‌روی مدرسه‌مان یک کتابفروشی محلی وجود داشت که کتاب‌ها را هفته‌ای ده شاهی قرض می‌گرفتیم و اگر طی یک هفته سه کتاب می‌خواندیم در مرتبه بعد مجانی کتاب می‌گرفتیم. این سیاست‌ها باید به صورت موازی با هم به کار گرفته شود چون تکمیل کننده هم هستند. کتابفروشی‌های بزرگ و محلی همه می‌توانند به این موضوع کمک کنند که کتاب برای مردم دسترس‌پذیرتر شود.
 
نتایج دومین نظر سنجی سالانه چشمه‌خوان اعلام شد
در حالی که چهره‌های فرهنگی بسیاری برای افتتاح کتابفروشی نشر چشمه کارگر آمده‌اند، همزمان با این مراسم نتایج دومین نظر سنجی چشمه‌خوان هم اعلام می‌شود. این نظر سنجی از کتاب‌های چاپ اول سال 1396 نشر چشمه در پنج بخش رمان خارجی، مجموعه داستان‌های فارسی، رمان فارسی، شعر فارسی و مطالعات سینمایی انجام شده و شرکت کنندگان در این نظر سنجی از اهل قلم نشر چشمه بودند که با جمع بندی این نظرات برگزیدگان دومین دوره به شرح زیر اعلام می‌شود.

بر این اساس؛ در بخش رمان خارجی کتاب «مالون می‌میرد» اثر ساموئل بکت با ترجمه مهدی نوید، در بخش مجموعه داستان فارسی، کتاب «روی خط چشم» نوشته پیمان هوشمند زاده، در بخش رمان فارسی کتاب «راهنمای مردن با گیاهان دارویی» نوشته عطیه عطار زاده، در بخش شعر فارسی کتاب «دختر ویولن زن در کوچه‌های برفی آذرماه» نوشته سید علی صالحی و در بخش مطالعات سینمایی کتاب «سینمای آزاد» نوشته سعید عقیقی برگزیده شدند و در پایان از این چهره‌ها تجلیل شد.
 
با نزدیک شدن به ساعات پایانی مراسم افتتاحیه که با حضور پررنگ چهره‌های فرهنگی و مردم در کتابفروشی‌ تازه تاسیس امیرآباد برگزار شد، این امید هم زنده می‌شود که تعداد کتابفروشی‌های محلی بیشتر شده و حضور مردم هم با انس بیشتر به کتاب، در کتابفروشی‌ها مستمر شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها