شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۳
حتی ادارات سمنان هم به ما سفارش چاپ نمی‌دهند!

اهالی صنعت چاپ در سمنان از اینکه «حتی برخی از ادارات این استان هم سفارش‌های چاپی خود را به دیگر استان‌ها از جمله تهران می‌برند و به چاپخانه‌های رسمی استان بهایی نمی‌دهند»، گلایه‌مند هستند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان - محمود بانی: صنعت چاپ در سمنان با مشکلات متعددی روبه‌رو است؛ از ارسال سفارش‌های چاپی به تهران گرفته تا حذف معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی فعالان این صنعت. با وجود چنین مشکلاتی، فعالان صنعت چاپ در سمنان خواستار حمایت بیشتر مسئولان برای جلوگیری از انتقال سفارش‌های چاپی این استان به ویژه از سوی دستگاه‌های اجرایی به سایر استان‌ها هستند.

سیدعباس مشیری صاحب‌امتیاز قدیمی‌ترین چاپخانه سمنان با بیان اینکه حتی برخی از ادارات استان هم سفارش‌های چاپی خود را به دیگر استان‌ها از جمله تهران می‌برند و به چاپخانه‌های رسمی استان بهایی نمی‌دهند، در این باره عنوان می‌کند: این مسئله علاوه بر اینکه آسیب بزرگی به چاپخانه‌داران سمنان وارد می‌کند، باعث می‌شود که بخش قابل توجهی از اعتبارات نیز به استان‌های دیگر انتقال یابد.

خروج سفارش‌های چاپی از استان و دلال‌بازی در صنعت چاپ
وی که مدیریت چاپخانه امیر را بر عهده دارد، همچنین می‌گوید: تا چهار سال قبل از انقلاب، بزرگترین چاپخانه و تنها مرکز چاپ در سمنان متعلق به من بود. پس از پیروزی انقلاب تعداد چاپخانه‌های استان افزایش یافت و هم اکنون چاپخانه‌های رسمی استان به عدد هشت رسیده است.

مشیری به فعالیت بیش از 150 تا 170 چاپخانه غیررسمی تحت عناوین مختلف و خدمات چاپ در استان سمنان اشاره می‌کند و می‌گوید: متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات صنعت چاپ استان سمنان، خارج شدن سفارش‌های چاپی از استان و دلال‌بازی در این حوزه است.

وی در تکمیل گفته‌های خود می‌افزاید: چاپخانه‌های غیررسمی استان به شیوه‌های مختلف سفارش‌های چاپی را گرفته و چون قادر به چاپ آن نیستند، برای انجام به تهران برده و این خود تبدیل به عاملی برای ورشکستگی چاپخانه‌داران قدیمی و رسمی شده است.

تناسبی در صدور مجوز چاپخانه‌ها با توجه به ظرفیت استان‌ها وجود ندارد
مشیری با بیان اینکه استان سمنان هم اکنون ظرفیت بیشتر از 8 چاپخانه را ندارد، تصریح می‌کند: مسئولان مربوطه باید از ادامه فعالیت چاپخانه‌های غیررسمی تحت عناوین مختلف جلوگیری و به چاپخانه‌داران توجه بیشتری داشته باشند ضمن اینکه سفارش چاپ به استان‌های دیگر هم منطقی به نظر نمی‌رسد و باید این مشکل را هم حل کرد.

وی پرداخت سهم بیمه را از دیگر مشکلات خود عنوان کرده و می‌گوید: در حال حاضر قانونی وجود دارد مبنی بر اینکه چاپخانه‌هایی که دارای 5 نفر نیرو یا کمتر هستند، از پرداخت حق بیمه معاف هستند و دولت مکلف به پرداخت آن است و آنها فقط ملزم به پرداخت سه درصد بیمه بیکاری هستند؛ اما در کمتر از یک سال گذشته، این قانون نیز به فراموشی رفته و صاحبان این صنعت باید حق بیمه افراد را پرداخت کنند که این موضوع نیز بر مشکلات ما افزوده است.

مشیری با بیان اینکه بحث معافیت مالیاتی چاپخانه‌داران نیز نیازمند پیگیری جدی دولت و همکاری دست‌اندرکاران این حوزه است، اظهار می‌کند: اصولاً ماهیت کار یک چاپخانه‌دار با دیگر اصناف متفاوت است و صنعت چاپ یک کار فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی است و اگر زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارهای آن دنبال شود، قطعاً به نتیجه می‌رسد.

انتقاد از بی‌توجهی به جایگاه صنعت چاپ در سمنان
حسین زاهدنیا دیگر چاپخانه‌داری است که از حدود 45 سال پیش فعالیت خود را با تاسیس چاپخانه زاهد در گرمسار آغاز کرده است؛ وی بی‌توجهی به جایگاه صنعت چاپ را از مشکلات این حوزه عنوان کرده و می‌گوید: چاپ همواره یکی از صنایع مهم و تاثیرگذار در کشور ما بوده است و پیشکسوتان این حوزه باید مورد احترام باشند.

این فعال صنعت چاپ در سمنان، دلال‌بازی در این حوزه را از دیگر مشکلات برشمرد و یادآور می‌شود: دلال‌بازی در صنعت چاپ استان باعث به وجود آمدن مشکلات جدی برای چاپخانه‌داران رسمی شده است.

زاهدنیا با بیان اینکه این افراد سفارش‌های چاپی را گرفته و به دلیل ناتوانی در چاپ سفارش، آن را به خارج از استان برده و با کیفیت نامطلوبی به چاپ می‌رسانند، اظهار می‌کند: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان نیز آنگونه که باید با این موضوع برخورد نمی‌کند و هم اکنون اکثریت ماشین‌آلات چاپخانه‌های استان، غیرفعال و ماشین‌آلات چاپخانه‌های تهران شبانه‌روز در حال فعالیت است.

صاحب امتیاز چاپخانه زاهد گرمسار، وجود چاپخانه‌های غیررسمی و فاقد مجوز را از مشکلات اصلی این حوزه می‌داند و می‌گوید: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان باید با ورود به این موضوع، مشکل را حل کند.

زاهدنیا، پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را یکی دیگر از مشکلات فعالان صنعت چاپ در سمنان عنوان می‌کند و می‌افزاید: کار چاپ یک کار فرهنگی محسوب شده و باید از پرداخت مالیات معاف باشد، اما متاسفانه ما را مجبور به پرداخت مالیات می‌کنند و اگر پرداخت نکنیم، مشمول جریمه‌های سنگین خواهیم شد.

وی با بیان اینکه 40 سال است که از مشکلات خود با مسئولان می‌گوییم، اظهار می‌کند: هیچ‌کس در این 40 سال به مشکلات ما توجهی نکرده و فقط حرف شنیده‌ایم. امیدواریم این بار رسانه‌ها بتوانند برای این درد ما درمانی پیدا کنند.

سرریز شدن مشکلات ناشی از ناهماهنگی وزارتخانه‌های صمت و فرهنگ به صنعت چاپ
میثم قوانلو، فعال حوزه صنعت چاپ نیز یکی دیگر از افرادی است که مجوز چاپ دیجیتال خود را از سال 1387 از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان و اتحادیه استانی دریافت کرده و در سمنان فعالیت می‌کند.

وی، ناهماهنگی وزارتخانه‌هایی همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از مشکلات جدی برای صاحبان چاپخانه عنوان کرده و می‌گوید: موازی‌کاری در صدور مجوز برای چاپخانه‌داران و نظارت این 2 نهاد بر این مراکز مشکلات جدی را به وجود آورده و باعث شده که برخی از افراد از این شرایط سوء‌استفاده و بدون مجوز فعالیت کنند و از پرداخت بسیاری از هزینه‌ها از جمله بیمه و مالیات، فرار کنند.

قوانلو با بیان اینکه باید یک متولی برای صدور مجوز و نظارت بر چاپخانه‌داران تعیین شود، می‌افزاید: به دلیل نقص قانون، تعدادی از مجوز‌ها از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی، از سوی اتحادیه برای چاپخانه‌داران صادر می‌شود؛ همین دوگانگی موجب سوء‌استفاده برخی از چاپخانه‌دارهای بدون مجوز شده است.

وی پرداخت حق بیمه را از دیگر مشکلات اعلام کرده و می‌گوید: با توجه به اینکه صنعت چاپ یک نوع فعالیت فرهنگی محسوب می‌شود، قاعدتاً باید از پرداخت بیمه و مالیات معاف باشد، ولی توجهی به این مساله نمی‌شود و صاحبان این حوزه را با مشکلات جدی روبرو کرده است.

افزایش سهم بیمه کارفرما و بیکاری کارمندان چاپخانه‌ها
قوانلو افزود: تا اوایل سال گذشته از معافیت بیمه‌ای مربوط به کارفرما برخوردار بودیم و به ازاء هر کارمند 75 هزار تومان حق بیمه پرداخت می‌کردیم، ولی این قانون از ابتدای امسال برای چاپ دیجیتال به اجرا درنیامد و این رقم به 300 هزار تومان افزایش یافته است.

وی افزود: همین موضوع باعث شد تا از امسال تعداد نیروهای خود را از 7 نفر به یک نفر کاهش دهیم و بقیه بیکار شدند؛ تا جایی که خبر دارم، این قانون مشمول حداقل 15 چاپخانه سمنان شده است و صاحبان آن نیز مجبور به اخراج یا تعدیل نیروی خود شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها