پنجشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
افزایش اطلاعات کودکان درباره موجودات دریایی در «ناروال و ژلی»

بن کلانتون در مجموعه «ناروال و ژلی» رفتارهای مختلف کودکان را به تصویر می‌کشد و اطلاعات علمی درباره موجودات دریایی در اختیارشان می‌گذارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نحوه رفتار با کودکان از بزرگ‌ترین دغدغه‌های والدین و مربیان است، اغلب کودکان، دوست دارند موارد مختلف را خودشان تجربه کنند و توجه زیادی به توصیه‌های بزرگترها ندارند و به همین دلیل دچار مشکلاتی می‌شوند. مجموعه کتاب‌های «ناروال و ژلی» اثر بن کلانتون شامل داستان‌های کوتاهی درباره بچه نهنگ شاخ داری به نام ناروال است که با عروس دریایی به نام ژلی آشنا می‌شود و کم‌کم با یکدیگر دوست می‌شوند.
 
کلانتون، در این کتاب‌ها که با ترجمه آذین محمدزاده از سوی بخش کودک و نوجوان انتشارات چشمه برای کودکان گروه سنی «ب» منتشر شده است، رفتارهای کودکان را به تصویر می‌کشد و مشکلاتی که در اثر رفتارهای اشتباه، گریبانگیرشان می‌شود. براین اساس کودکان با خواندن داستان‌ها علاوه براینکه سرگرم می‌شوند به رفتارهای اشتباه‌شان هم پی می‌برند.
 
افزایش اطلاعات کودکان در زمینه مطالب علمی و محیط اطرافشان از مواردی است که معمولا در کتاب‌های داستانی کودک مورد توجه نویسندگان قرار دارد. کلانتون، هم از نویسندگانی است که به این مساله توجه داشته و سعی می‌کند در کنار ارائه داستانی ساده و کودکانه، مطالب علمی و نکات جالبی را درباره دنیای زیر آب و موجودات دریایی مانند نهنگ‌های تک‌شاخ، نهنگ‌های گوژپشت، اختاپوس مقلد، کوسه‌های ببری، دلفین‌ها، خیار دریایی، عروس دریایی و وال‌های آبی برای کودکان بیان می‌کند.
 
 

از دیگر ویژگی‌های این مجموعه، تصویری بودن آن است. تصاویری که در فهم بیشتر مطلب و جذب کودکان موثر است. کتاب‌های تصویری در حوزه کودک و نوجوان از محبوبیت خاصی نزد کودکان و خانواده‌ها برخوردارند. این مساله در حوزه خردسال و کودک بیشتر صدق می‌کند و اغلب والدین سعی می‌کنند کتاب‌هایی را برای فرزندانشان انتخاب کنند که تصاویر متنوع‌تر و شادتری داشته باشد.
 
نخستین جلد این مجموعه «تک شاخ دریا» نام دارد که نحوه آشنایی ناروال و ژلی و ماجراهایی که برایشان رخ می‌دهند را در قالب پنج داستان «ناروال راستی راستی معرکه است»، «حقایق واقعا جالب»، دسته معرکه ناروال»، «آواز ناروال» و «ناروال و بهترین کتاب دنیا» به تصویر می‌‌کشد. ناروال در یکی از جاهای ناشناخته دریا عروس دریایی به‌نام ژلی‌ می‌بیند و هر دو از دیدن هم تعحب می‌کنند. هر دو به‌هم می‌گویند که دیگری واقعی نیست و فکر می‌کنند همدیگر را در خیال‌شان می‌بینند و نیروی تخیل‌شان قوی است. نویسنده در این کتاب به تخیل، بازی و دوستی در یک داستان تصویری می‌پردازد و مرز باریک میان واقعیت و خیال را به تصویر می‌کشد که با دیدن یک ناشناخته می‌تواند فرو بریزد و هر زمان می‌تواند دوباره ساخته شود.
 
 

قوی بودن از دغدغه‌های اغلب پسر بچه‌هاست. آن‌ها دوست دارند به دیگران نشان دهند که یک قهرمان هستند و برای اینکه خودشان را ثابت کنند، کارهای مختلفی انجام می‌دهند. بن کلانتون در دومین جلد این مجموعه با عنوان «ناروال قهرمان و ژلی فلفلی» این موضوع را به تصویر می‌کشد. ناروال در این جلد می‌خواهد قهرمان باشد و به همراه دوستش ژلی، به دنبال پیدا کردن قدرت فوق‌العاده‌ای در خودش است اما به نتیجه‌ای نمی‌رسد تا اینکه متوجه موضوعی می‌شود.
 
یکی از رفتارهای معمول بچه‌ها زیاده‌روی آن‌ها در خوردن برخی خوراکی‌ها یا پافشاری برای نخوردن برخی غذاهاست، بدون اینکه حتی آن را تست کرده باشند. بن کلانتون در سومین جلد مجموعه «ناروال و ژلی» با عنوان «کره بادام زمینی» به این موضوع پرداخته است. ناروال در این داستان، بدون دلیل از خوردن بیسکوییت کره بادام‌زمینی امتناع می‌کند، اما وقتی درنهایت با اصرار دوستش رازی به امتحان کردن بیسکوییت کره بادام‌زمینی می‌کند، آنقدر از طعم آن لذت می‌برد که بجز کره بادام‌زمینی، خوراکی دیگری نمی‌خورد و این مساله سبب بروز مشکلاتی برایش می‌شود.
 
 

موضوع دیگری که در این کتاب به آن اشاره می‌شود، علاقه کودکان به تغییر مداوم نامشان است. اغلب آن‌ها وقتی از کسی یا خوراکی خوششان می‌آید، از دیگران می‌خواهند آن‌ها را به نام آن شخص یا خوراکی صدا بزنند و این کار را بارها تکرار می‌کنند. بن کلانتون در قالب داستانی کودکانه با زبانی ساده به بچه‌ها می‌اموزد که بهتر است از نام خودشان استفاده کنند.
 
بخش کودک و نوجوان انتشارات چشمه (کتاب چ)، مجموعه «ناروال و ژلی» را با شمارگان هزار نسخه و قیمت 15هزارتومان برای هرجلد منتشر کرده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها