چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
نشست کتابخوان با موضوع رونق تولید در همدان برگزار شد

به مناسبت هفته کتاب، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی استان، نشست کتابخوان با موضوع رونق تولید را برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان،  در نشست کتابخوان با موضوع رونق تولید،گفت: با توجه به قرار گرفتن در سال رونق تولید، لازم است ما در هر جایگاهی که هستیم جهت تحقق این مهم کوشا باشیم. نشست کتابخوان با موضوع رونق تولید با حضور فعالان اقتصادی و مشارکت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و همچنین کارخانه سحر، گامی در جهت مسئولیت‌های اجتماعی محول شده، است. 
هدف این نشست این است که یادآور شویم کنار این فعایت‌ها نیازمند مطالعه و تعالی اندیشه هستیم و در کنار هم از تجربیات همدیگر استفاده کنیم. 

به گفته وی، تاکنون کتابخانه‌های عمومی استان همدان بیش از 5000 نشست کتابخوان را در قالب مدرسه‌ای و گروه‌های مختلف اعم از اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی برگزار کرده‌اند.

زارعی با بیان اینکه علاوه بر کتابخوانه محوری، اجتماع محوری از رویکردهای نهاد کتابخانه‌ها است، عنوان کرد: در استان همدان 115 کتابخانه عمومی وجود دارد که از این میان 45 کتابخانه روستایی است. اغلب اوقات اعضا به دنبال کتاب‌هایی هستند که به رشد و توسعه کسب و کار آنان کمک کند. از طرفی با استفاده از کتاب‌ها می‌توان به تجربه‌های موفق در سراسر دنیا دست یافت و الگو گرفت.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی همدان با اشاره به اینکه در هزاره سوم تاکید بر مدیریت دانش است، عنوان کرد: از شما می‌خواهم که در جمع‌های اقتصادی جهت به اشتراک گذاری دانش مستند و دانش ذهنی روزنه نفوذ را پیدا کرده و در صورت لزوم این نهاد آمادگی خود را جهت به اشتراک گذاری دانش و مدیریت دانش اعلام می‌کند.
 

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان با معرفی کتاب «سرگذشت پنجاه کنشگر اقتصادی ایران» برنامه معرفی کتاب را آغاز کرد و توضیح داد: واضح است که رونق تولید در گرو رونق تولیدکنندگان است؛ چه بهتر از اینکه سبک و سیاق کنشگران اقتصادی مورد مطالعه، بررسی و الگوبرداری قرار گیرد.

فلاح افزود: این کتاب به کوشش فریدون شیرین کام و ایمان فرجام نیا با همکاری امور فرهنگی و نشر اتاق بازرگانی ایران انجام شده است. کنشگران مورد مطالعه توانسته اند در ان شرایط و با امکاناتی که داشتند صنایع کوچک و بزرگی را راه اندازی کنند. یکی از اولین اقدامات این افراد ایجاد تشکل‌های خصوصی جهت بهره گیری از خرد جمعی بوده است. ایجاد و فعالیت در پارلمان بخش خصوصی و فعالیت توامان در تولید و بازرگانی از ویژگی‌های برجسته این کنشگران بوده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان گفت: آنچه مرا به این کتاب جلب کرد سرگذشت یکی از این 50 نفر بود که به مدت 17 سال افتخار کار در یکی از کارخانجات تحت مدیریت ایشان را داشتم. ایشان مهندس منوچهر سالور مدیرعامل کارخانجات سیمان فارس خوزستان بودند.

فلاح یکی از ویژگی‌های بارز مهندس سالور را توجه ویژه به کارکنان مجموعه خود دانست و ساخت درمانگاه رایگان جهت استفاده کلیه پرسنل، فروشگاه تعاونی، داروخانه، هنرستان و سایر موارد اینچنین از دیگر ویژگی‌های این کارآفرین برشمرد و تاکید کرد: شایسته است که برادران و خواهران فعال اقتصادی این کتاب را مطالعه کنند و به مسائلی که باعث موفقیت این کار آفرینان شده است دقت کنند.

این عضو انجمن خیرین کتابخانه‌ساز همدان که خود سالیان درازی در مجموعه مذکور فعالیت می‌کرده و شخصا آنچه که در کتاب نقل شده را دیده است، می‌گوید: رسیدگی به خانواده کارکنان متوفی و نظارت بر تحصیلات فرزندان آنان از اولویت‌های ایشان بود. به گونه ای که شخصاً مسئولیت رسیدگی به احوال 70 خانواده از کارکنان متوفی را برعهده داشتم تا بر این موضوع نظارت کنم که فرزندان آنان از تحصیل باز نمانند. ایشان اعتقاد بسیاری به آموزش کارکنان از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح داشتند و اغلب کارکنان را جهت کسب آموزش‌های لازم به سازمان مدیریت صنعتی می‌فرستادند.

رئیس کمیسیون تامین اجتماعی و مالیات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان افزود: از ابتکارات ایشان نشر معارف دینی در کتابچه‌های جیبی و ارسال آن به تمام کارخانجات و کتابخانه‌ها برای استفاده کارکنان بود.
 

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استان همدان ضمن پربار خواندن چنین جلسات کتابخوانی تخصصی بیان کرد: ما در کمیته گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی به این مسئله می‌پردازیم که چه کنیم تا مردم جامعه به سمت و سویی که در جامعه نیاز است سوق پیدا کنند و این فرهنگ را در جامعه پویا کنیم.

مسئول کمیته گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی با اشاره به کتاب سرگذشت 50 کنشگر اقتصادی ایران که توسط فلاح معرفی شد، گفت: من کتاب را نخوانده ام اما با توجه به توضیحاتی که درباره کتاب داده شد احساس می‌کنم یک وجه موضوع مغفول مانده است. طبق توضیحات آقای فلاح، تمام تلاش‌هایی که مهندس سالور داشته است در این کتاب آورده شده است اما احساس من این است که یک وجه اساسی در رونق تولید نادیده گرفته شده است. این وجه که امروزه هم نادیده گرفته شده است، همان ویژگی است که آقای خیامی درباره آن می‌گوید «هنوز هم مردم به محصولات من اعتماد دارند.» ما باور و اعتماد مردم را در این مباحث نادیده گرفته ایم.

این جامعه شناس افزود: برای درک این موضوع کتاب «اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری» نوشته ماکس وبر را بخوانید. در این کتاب دلیل رخداد انقلاب صنعتی بیان شده است. مباحث فرهنگی آغازگر انقلاب صنعتی بود.
 

میدانچی فعال اقتصادی و فرهنگی به معرفی کتاب «سنگ فرش هر خیابان از طلاست» اثر «کیم وو چونگ»، مدیر و موسس کمپانی دوو و ترجمه داود نعمت اللهی پرداخت.

وی نویسنده این اثر را یکی از نوابغ کسب و کار در جهان خواند و گفت: این کتاب بیش از ده بار تجدید چاپ شده است و با وجود حجمی کمی که دارد، در یک شب پاییزی به راحتی خوانده می‌شود.


میدانچی پایان ناپذیری اهداف را ویژگی بارز در این کتاب معرفی و بیان کرد: هیچ وقت با رسیدن به یک هدف مسیر شما به پایان نمی‌رسد بلکه هدف بعدی شروع می‌شود. این کتاب در 52 موضوع کاربردی تنظیم شده است.

مسعود عبدالملکی رئیس کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی درباره این نشست توضیح داد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور کمیسیون مسئولیت اجتماعی را تشکیل داده است و در همدان با دستور آقای زبردست رئیس این اتاق کمیته مسئولیت اجتماعی تشکیل شده که توجه به اموری چون توسعه کتابخانه‌ها در راستای مسئولیت اجتماعی تعریف شده است. وی از اعضای حاضر خواست که بخشی از فعالیت‌های خود را در این کمیته به ثمر برسانند.

امیر اسلامیه همدانی نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه بعد از نعمت تکلم بزرگترین مهارت و نعمت انسان‌ها نوشتن است، انسان با این نعمت افکار و تجربیات خود را مبادله می‌کند.
 

اسلامیه با معرفی کتاب «محدودیت‌های بازار» که توسط اتاق بازرگانی به چاپ رسیده است تشریح کرد: در این کتاب یک بررسی اجمالی بلند مدت از جنگ جهانی دارد و توضیح می‌دهد که دولت‌ها با اعمال محدودیت‌ها چگونه بازار را متلاطم می‌کنند. در سال‌های اخیر با توجه به اینکه مباحث بخش خصوصی و دولتی پر رنگ تر شده است خواندن این کتاب توصیه می‌شود.
 

محمدرضا جعفری رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان و مدیر کارخانه کنترل گاز اکباتان با اذعان به اینکه فرصت کتاب خواندن را ندارد به فعالان اقتصادی تاکید کرد کتاب «رنسانس اقتصادی آلمان» را بخوانند. در این کتاب به چگونگی رشد اقتصاد آلمان می‌پردازد.

جعفری این کتاب را که اثر « جک اوینگ» است، علاوه بر فعالین اقتصادی برای سیاسیون و مسئولان کشوری مناسب دانست و افزود: این کتاب را محمد ابراهیم محجوب ترجمه کرده است. 

رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان درباره آشنایی اش با کتاب می‌گوید: معرفی این کتاب را در یکی از روزنامه‌های همدان دیدم و پس از آن تا کنون بیش از صد جلد از این کتاب را در اعیاد مختلف به دوستانم هدیه کرده ام. 

مسعود عبدالملکی رئیس کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و مدیرعامل شهرک صنعتی خصوصی چوبکار زاگرس بیان کرد: به دو دلیل کتاب پرتگاه حادثه زندگینامه دکتر اکبر اعتماد را انتخاب کردم. سال گذشته ایشان با دعوت اتاق بازرگانی به همدان آمدند و با امضاء کتاب در واقع صحت مطالب آن را تایید کردند. دلیل اول برای انتخاب کتاب این بود که آقای دکتر اعتماد موسس کتابخانه ملی ایران و مرکز اسناد ملی ایران بودند و علاوه بر آن پدر ایشان موسس اتاق بازرگانی نوین بودند و این افتخاری است که یک خانواده همدانی برای ما خلق کردند.

عبدالملکی یکی از محاسن کتاب را تاریخ شفاهی بودن آن برشمرد و گفت: خوشبختانه دکتر اعتماد در قید حیات هستند و خودشان صحت کتاب را تایید کرده اند. این کتاب می‌تواند یک یادآوری برای هدف تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران باشد. علاوه بر آن دکتر اعتماد بر تعامل دانشگاه و صنعت تاکید دارد که نهایتا به تاسیس دانشگاه بوعلی می‌انجامد. در سه سالی که رئیس دانشگاه بوعلی بودند دو استراتژی را به کار می‌گیرند؛ تربیت کادر علمی به شیوه نوین و تربیت کادر تخصصی مورد نیاز  منطقه غرب کشور.

رحمان نادی به نمایندگی از هیئت مدیره انجمن خیرین کتابخانه ساز استان همدان حضور داشت، از حاضرین جهت عضویت در این انجمن دعوت کرد.

 

همتی نماینده کارخانه سحر که حامی برگزاری این نشست بود، از کتابی گفت که مستقیما با اقتصاد در ارتباط نبود اما در درک عوامل تاثیرگذار بر رونق تولید و شخصیت‌ها موثر بود. کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» نوشته «رولف دوبلی» نویسنده و کارآفرین سوییسی و ترجمه آقایان «عادل فردوسی پور»، بهزاد توکلی و علی شهروز، کتابی بود که همتی فصل 45 آن را خواند و گفت: کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» از 99 فصل کوتاه دو تا سه صفحه ای تشکیل شده است.

وی افزود: در هر فصل از این کتاب آقای دوبلی سعی کرده است یکی از خطاهای ذهنی را توضیح دهد و راهکار حل آن را ارائه می‌کند و شفاف اندیشیدن را به مخاطب می‌آموزد. با خواندن این کتاب متوجه می‌شویم بسیاری از این خطاها از کودکی با ما بوده است. در این 99 فصل، 99 خطا برشمرده می‌شود.
 

خاطره خانلرزاده عضو کانون زنان بازرگان با خود کتابی در مورد استارتاپ‌ها به نام از «صفر به یک» آورده بود که به وسیله یکی از کارآفرینان و سرمایه گزاران مهم حوزه استارتاپ‌ها نوشته شده است.

خانلرزاده در معرفی این کتاب گفت: ترجمه این کتاب از سال 1994 آغاز شده است و تا کنون ناشران و مترجمان زیادی آن را روانه بازار کرده اند. یکی از ترجمه‌های موفق این کتاب توسط علی بهزادیان انجام شده و نشر هورمزد آن را منتشر کرده است. نویسنده کتاب از صفر به یک، «پیتر تیل» در زمینه کسب و کار عقیده‌های جالبی دارد و به نوعی تابوشکنی کرده است. این نویسنده بسیاری از نظرات کارآفرینی مورد قبول اکثریت را نقض می‌کند.

 

انسیه حبیبی عضو کانون زنان بازرگان کتاب « اقتصاد فقیر؛ بازاندیشی بنیادین در شیوه مبارزه با فقر جهانی» را معرفی کرد.
این کتاب را آبه‌جیت بنرجی و استر دوفلو خلق کرده اند. این زوج بیش از 15 سال از عمرشان را صرف بررسی زندگی فقرا در کشورهای مختلفی چون هند و اندونزی کرده اند. آن‌ها در آزمایشگاه خود به نام «اقدام برای مبارزه با فقر» به پژوهش‌های خود ادامه می‌دهند و حاصل این پژوهش‌ها را در کتاب اقتصاد فقر گرد می‌آورند.

حبیبی افزود: انتشارات دنیای اقتصاد در دی ماه 1392 این کتاب را روانه بازار کرد. این کتاب در 396 صفحه و با قیمت 25 هزار تومان قابل دستیابی است.
 

محمد جواد وثاق از مدرسان کارآفرینی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه از میان 124 هزار پیامبر، تنها پیامبری که معجزه اش کتاب است حضرت رسول اکرم (ص) است و این نشان دهنده اهمییت کتاب در دین مبین اسلام است.

وثاق افزود: کتاب مهره حیاتی می‌خواهد یک چیز را بگوید؛ ما یک طیف داریم که یک سر آن چرخ دنده است و یک سر آن مهره‌های حیاتی. چرخ دنده‌ها نیروی کار قابل جایگزین، ارزان و مقاوم است و در مقابل آن مهره‌های حیاتی است که همان نیروهای غیرقابل جایگزین، گران و همزاد است. دنیای جدید باید روی مهره‌های حیاتی سرمایه گزاری کند.

این مدرس حوزه کار آفرینی بیان کرد: نکته جالبی که در این کتاب وجود دارد این است که مشتریان کالا نمی‌خرند، مشتریان روابط، داستان‌های زندگی و جادوی رابطه را می‌خرند؛ اگر بتوانید این رابطه و جادو را با مهره‌های حیاتی برقرار کنید در آینده سیستم و کسب و کار جایگاه خواهید داشت و اگر با چرخ دنده‌ها پیش بروید دیر یا زود حذف خواهید شد.
 

علی اصغر زبردست، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان ضمن اشاره به جایگاه کتاب و کتابخوانی عنوان کرد: هدف برگزاری نشست‌های کتابخوان بسیار والا است. قبل از هر چیز باید دید چه میزان از این اهداف را خود انجام می‌دهیم و سپس آن را وارد خانواده می‌کنیم و سپس در جامعه مطرح می‌کنیم. 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سال‌ها پیش کتاب سنگ فرش خیابان از طلا است را خوانده ام ، افزود: باید دید آنچه را که می‌خوانیم تا چه میزان به کار می‌گیریم و به آن جامه عمل می‌پوشانیم. 

زبردست یادآور شد: نباید صرفا کتاب را خواند و توصیه کرد، بلکه باید آن را به کار گرفت. باید دید چه موانع فرهنگی، اجتماعی یا سایر عوامل بر سر راه به کار گیری این کتاب‌ها که حاصل تجربیات و دانش است، قرار گرفته است. 

استاندار اسبق همدان حضور انجمن‌های کتابخوان و مروجان کتاب را در کنار انجمن‌های کتابخانه ساز ضروری دانست و افزود: هر کدام از ما قبل از هرکس باید به خودمان تلنگر بزنیم که در این مسیر چه کار‌های را انجام داده ام یا می‌توانم انجام دهم. از مدیران کارخانه‌ها و شرکت‌ها می‌خواهم که برای کارکنان و نیروی انسانی وقت بگذارند و آموزش و ترویج کتابخوانی را به عنوان یک سرمایه گزاری در نظر بگیرند.
 

در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری بین اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی و نهاد کتابخانه‌های عمومی استان همدان منعقد شد و به امضای رئیس این اتاق و مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان رسید و از فعالین اقتصادی فعال در حوزه کتابخوانی تجلیل به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها