پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۸
صالحی: انقلاب اسلامی آغازگر یک عصر جدید بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه انقلاب ما یک انقلاب درون‌گرا و محدود به یک طول و عرض جغرافیایی نیست، تاکید کرد: انقلاب اسلامی آغازگر یک عصر جدید بود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، همایش ملی «بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام واعظی رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، بیژن سلیمان‌پور معاون سیاسی امنیتی استاندار، نصرت‌الله لطفی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قم، سید‌موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از مسئولین استانی در سالن همایش‌های غدیر قم برگزار شد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش با ارائه یک دوره‌بندی سه‌گانه از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: رهبری انقلاب با توجه به گذشته و آینده انقلاب اسلامی سه دوره تاریخی را برای انقلاب برشمردند که مرحله نخست آن انقلاب اسلامی بود، مرحله دوم جمهوری اسلامی و مرحله سوم به سوی تمدن اسلامی است.
 
وی با بیان اینکه در سده‌های مختلف شاهد انقلاب‌های متعددی بر ضد استعمار و استبداد بوده‌ایم، اضافه کرد: تفسیری که از انقلاب اسلامی صورت می‌گیرد، با سه مشخصه بیان می‌شود. مشخصه اول اعلام می‌کند انقلاب ما یک انقلاب درون‌گرا و محدود به یک طول و عرض جغرافیایی نبود بلکه آغاز یک عصر جدید بود.
 
صالحی به مشخصه دوم انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: ترکیب دین و دنیا مشخصه دوم انقلاب اسلامی است که انقلاب می‌خواهد این دو بال را همتراز با هم پیش ببرد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه انقلاب‌های گذشته دنیا تنها به یک بعد اهتمام داشته‌اند ولی انقلاب اسلامی هم به بعد مادی و هم معنوی سعادت توجه دارد، مشخصه سوم را شعارهای ابدی انقلاب برشمرد و افزود: آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت و استقلال، عقلانیت، عزت و برادری شعارهای ابدی انقلاب اسلامی است.
 
عضو هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: چگونگی طی کردن مرحله انقلاب اسلامی به جمهوری اسلامی از جمله موضوع‌های دیگری است که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره شده ‌است؛ ترکیب جمهوریت و اسلامیت، راهبرد اول انقلاب اسلامی است؛ انقلاب اسلامی ترکیب جمهوریت و اسلامیت است که این ترکیب فقط با هدایت الهی و قلب نورانی و اندیشه امام خمینی (ره) به‌دست آمده ‌است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ترکیب جوشش انقلابی و نظم سیاسی را دومین راهبرد موجود در این بیانیه دانست و گفت: در انقلاب‌های گذشته دنیا، جوشش انقلابی در آن‌ها ادامه پیدا کرد ولی نظم سیاسی در این کشورها شکل نگرفت ضمن اینکه برخی کشورهای دیگر به سرعت به سمت نظم سیاسی حرکت کردند ولی جوشش انقلابی خود را از دست دادند.
 
ترکیب قدرت و اقتدار با مهربانی و رافت سومین راهبردی بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با انقلاب اسلامی بیان و اضافه کرد: برخی انقلاب‌ها به اقتدار نرسیدند و نوعی هرج و مرج در آن کشورها ایجاد شد ضمن اینکه در برخی دیگر از انقلاب‌های دنیا اقتدار ایجاد ولی به دلیل نبود رافت در نظام سیاسی آنها، این انقلاب‌ها به دیکتاتوری منجر شد.
 

وی افزود: انقلاب اسلامی با ایجاد سه ترکیب جمهوریت و اسلامی، ترکیب جوشش انقلابی و نظم سیاسی و همچنین ترکیب اقتدار و مهربانی از مرحله انقلاب به مرحله جمهوری اسلامی وارد شد.
 
صالحی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب علاوه بر توصیف وضعیت موجود، نقدهایی نیز بر روند حرکتی کشور مطرح می‌کنند که ازجمله این انتقادها غفلت از ظرفیت‌های داخلی و کم توجهی به شعارهای انقلاب و ارزش‌های دینی بوده ‌است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر نگاه ایجابی به گذشته، تصریح کرد: دستاوردهای انقلاب بیش ازضعف‌ها، رویش‌های آن بیش از ریزش‌ها و دستاوردهای مبارزه با بی‌عدالتی بسیار وسیع و قابل توجه است.
 
مهمان ویژه همایش ملی «بیانیه گام انقلاب و تمدن نوین اسلامی»، مدنیت و تمدن به معنای  پیشرفت را در سه ساحت عملی دانست و ادامه داد: در بیانات رهبر معظم انقلاب، مدنیت و تمدن به معنای  پیشرفت همه جانبه در ساحت‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و اجتماعی تعریف شده ‌است.
 
صالحی گفت: دست‌یابی به اقتصادی قوی و مستقل، عدالت محوری و مبارزه با فساد در حوزه اقتصادی، دستیابی  به استقلال، آزادی و عزت ملی درحوزه سیاسی، و دستیابی به اخلاق و معنویت، و سبک زندگی ایرانی و اسلامی درحوزه فرهنگی و اجتماعی  از مهمترین محورها و ابعاد این تمدن نوین اسلامی است.
 
صالحی با تاکید بر اینکه تمدن اسلامی زمانی شکل می‌گیرد که در تمام این ساحت‌ها به صورت همزمان به پیشرفت دست یابیم، افزود: پیشرفت متوازن و همه جانبه در ابعاد سه گانه سیاست، اقتصاد و فرهنگ و اجتماع رمز تحقق تمدن نوین است.
 
وی با اشاره به ظرفیت‌های تمدن سازی جمهوری اسلامی گفت: ظرفیت‌های انسانی از جمله وجود جوانان تحصیل کرده، ظرفیت‌های مادی و همچنین ظرفیت جهانی از جمله آمیختگی فطرت انسان با شعارهای انقلاب، بیداری اسلامی و تحولات منطقه ای امکانات فراهم شدن تمدن نوین اسلامی است.
 
صالحی با تاکید بر اینکه هر تمدنی نیاز به موتورهای پیشران دارد، تاکید کرد: ساحت‌های روانشناختی، معرفت شناختی، فناوزی و منابع انسانی موتورهای پیشران تمدن ایرانی اسلامی است که باید تمام این ابعاد همزمان با هم فعال و تکامل یابند.
 
وی تصریح کرد: در ساحت روانشناختی، امید مهمترین کلید برای حل مشکلات است که ادامه و حرکت در مسیر تمدن سازی جز با دمیدن روح امید در جامعه ممکن نیست. تمام کسانی که سعی می‌کنند ناامیدی را در جامعه تزریق کنند، حرکت جامعه را در مسیر پیشرفت و تمدن کُند و یا متوقف می‌کنند.
 
وی، دانش را وسیله عزت و اقتدار کشور دانست و تاکید کرد: در حوزه فناوری تمدن سازی، تبدیل نرم افزار ظرفیت به قدرت شامل استفاده از تجربیات انباشته موجود درکشور از جمله موضوع‌هایی است که در بیانیه گام دوم مورد تاکید قرار گرفته‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها