سيد اسدالله حيدري، در نشست "بازتاب انقلاب اسلامي در افغانستان" گفت: حقايق و واقعيتهاي تاثيرپذيري انقلاب اسلامي افغانستان از انقلاب اسلامي ايران، به تحقيقات و پژوهشهاي تكميلي، جمعآوري آثار مكتوب و اسناد و مدارك معتبر نياز دارد./
در آغاز اين نشست، فاطمه فاطمي، عضو لوئي جرگه افغانستان اظهار داشت: كشور افغانستان از اثرات پيروزي انقلاب اسلامي ايران بينصيب نمانده است. كشور افغانستان به دليل مرز جغرافيايي و همسايگي با ايران، وجوه اشتراك بين زبان، فرهنگ، دين، تاريخ و قوميت بسيار تاثيرپذيري داشته است.
وي ادامه داد: بعد از كودتاي كمونيستي در كشور افغانستان و روي كار آمدن حزب خلق و پرچم با پشتيباني شوروري، نخستين بسترهاي ظهور انقلاب در اين كشور فراهم شد. نظام كمونيست در كشور افغانستان با هجوم به ابعاد سياسي، فرهنگي و اجتماعي سعي داشت اين كشور را متزلزل كند.
عضو لوئي جرگه افغانستان خاطر نشان كرد: عدم موفقيت حزب كمونيست در كشور افغانستان و بيداد ظلم و ستم، نخستين جرقههاي قيام عليه استبداد را در اين كشور روشن كرد. نخستين قيام در اين كشور با پيروي از امام خميني (ره) توسط مردم و مجاهدان هرات صورت گرفت.
فاطمي با اشاره به مظلوميت و محروميت زنان كشور افغانستان در ابعاد سياسي، اجتماعي و فرهنگي، تصريح كرد: نميتوان منكر حضور و نقش زنان اين كشور در پيروزي و به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي افغانستان شد. زنان اين كشور با الگوبرداري از زنان مسلمان در جريان انقلاب اسلامي ايران به پشتيباني از انقلاب كشورشان پرداختند.
در ادامه نشست "بازتاب انقلاب اسلامي در افغانستان"، محمدسرور رجايي گفت: ما در سي سال اخير در ارديبهشت ماه سال 1358 در كشور افغانستان، مساله شهادت بيش از 12 هزار شهيد افغان را در زندان "پل چرخي" داشتيم . در اين فاجعه بسياري از مردان و زنان، شخصيتهاي علمي، سياسي و ديني به شهادت رسيدند. اين واقعه باعث قيام عليه نظام كمونيست با تاثيرپذيري از انقلاب اسلامي ايران شد.
وي ادامه داد: تاثير ابعاد فرهنگي انقلاب اسلامي ايران بر كشور افغانستان به ويژه در دوران جنگ تحميلي عراق عليه ايران و حضور مردم و مجاهدن افغان بسيار چشمگير بود.
رجايي خاطر نشان كرد: حضور فراوان مهاجران افغان در ايران را ميتوان از دلايل ديگر تاثيرپذيري كشور افغانستان از فرهنگ و هنر ايران دانست.
وي تصريح كرد: متاسفانه در تاريخ فرهنگي مشترك اين دو كشور و در آثار مكتوب، حضور و شهادت رزمندگان ايراني در كشور افغانستان و بالعكس، مغفول مانده است.
رجايي افزود: البته در سالهاي گذشته، كتابهايي با موضوع اشعار شاعران افغان با انديشههاي جهاد و شهادت و مجموعه داستانهايي با موضوع انقلاب و جنگ كشور افغانستان توسط سازمان تبليغات اسلامي، حوزه هنري به چاپ رسيده اند.
حجت الاسلام سيد محمد حسيني، در ادامه اين نشست اظهار داشت: انقلاب اسلامي ايران برمبناي دين و مذهب به رهبري روحانيت و مرجعيت شيعه و با هدف دستيابي به نظام جمهوري اسلامي و با پشتيباني مردم به وقوع پيوست.
وي خاطر نشان كرد: روند تاثيرپذيري انقلاب اسلامي افغانستان از انقلاب ايران، در حوزه مهاجرت مردم افغان و حضور فرزندانشان در مدارس كشور ايران، در تاثيرپذيري از فرهنگ اين كشور بيدليل نبوده است.
محمد حسيني يادآور شد: مساله تدوين و تصويب قانون اساسي جمهوري اسلامي در كشور افغانستان براساس مباني قانون اساسي ايران تاييد و تصويب شده است.
سيد اسدالله حيدري، در نشست "بازتاب انقلاب اسلامي در افغانستان" گفت: كشور افغانستان در دهه 50 ، درصدد سرنگوني نظام كمونيست و كشور ايران نيز درصدد براندازي حكومت رژيم پهلوي، افغانستان به دنبال نظام سوسياليست و ايران به دنبال نظام اسلامي بود.
وي ادامه داد: حقايق و واقعيتهاي تاثيرپذيري انقلاب اسلامي افغانستان از انقلاب اسلامي ايران، به تحقيقات و پژوهشهاي تكميلي، جمعآوري آثار مكتوب و اسناد و مدارك معتبر نياز دارد.
نشست "بازتاب انقلاب اسلامي در افغانستان" عصر امروز (23 ارديبهشت) در سراي انقلاب اسلامي برگزار شد.
نظر شما