یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۳
تطبیق عرفان ابن‌عربی با دو عارف هندی/ تازگی و مستند بودن، «مشرق در دو افق» را شایسته تحسین کرد

نویسنده کتاب «مشرق در دو افق» که عرفان اسلامی و هندی را با بررسی آرای ابن‌عربی، شنکره و رامانوجه تطبیق داده است درباره دلایل شایسته تحسین شدن این کتاب در همایش «کتاب سال حوزه» گفت: در تألیف این کتاب علاوه بر رعایت موازین، سعی کرده‌ام مباحث مستند باشند. در کنار این موارد شاید تازه و نو بودن موضوع کتاب، آن را مورد توجه داوران قرار داد.

دکتر ابوالفضل محمودی که با نگارش کتاب «مشرق در دو افق» در بخش اخلاق و عرفان شانزدهمین همایش «کتاب سال حوزه» رتبه شایسته تحسین را به‌دست آورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره موضوع این کتاب توضیح داد: «مشرق در دو افق» در حوزه عرفان تطبیقی بین عرفان اسلامی و عرفان هندی است که با تأکید بر سه شخصیت برجسته به نام‌های ابن عربی (عرفان اسلامی) و  شنکره و رامانوجه (دو عارف هندی) انجام شده است. در این کتاب اشاره‌ای هم به دیدگاه‌های سلوکی این عرفا کرده‌ام.
 
وی افزود: در هر فصل بعد از بیان اطلاعات،‌ در بخش جمع‌بندی به نقاط اشتراک و تفاوت‌ها اشاره کرده‌ام که انصافاً اگرچه این عارفان در دو زمینه مختلف هستند و تفاوت‌هایی هم میان آنها دیده می‌شود اما جنبه‌های تفاهم و اشتراک بسیاری میان این دو عرفان وجود دارد.
 
این نویسنده درباره مشکلات گردآوری اطلاعات برای نگارش این کتاب اظهار کرد: برای جمع‌آوری داده‌ها، منابع لاتین در دسترس بود که خوشبختانه عمده آثار این دو عارف هندی را در کتابخانه‌ها و با کمک برخی استادان پیدا کردم اما نباید از این موضوع غافل شد که تهیه کتاب در حوزه عرفان‌های بیگانه به‌ویژه در زمینه عرفان هندی کار ساده‌ای نیست.
 
این عضو هیات علمی رشته ادیان و عرفان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: بذر اولیه این کتاب حدود 12 سال پیش به عنوان رساله دکتری بنده کاشته شد. بعد از آن و در طول زمان تغییراتی روی آن اعمال کردم و در مجموع زمانی نسبتاً طولانی صرف نگارش این کتاب شد.
 
محمودی درباره نقاط قوت کتاب که به نظرش آن را مورد توجه داوران شانزدهمین همایش «کتاب سال حوزه» قرار داده است، گفت: در تألیف این کتاب علاوه بر رعایت موازین، سعی کرده‌ام  مباحث، مستند باشند. در کنار این موارد شاید تازه و نو بودن موضوع کتاب، آن را مورد توجه داوران قرار داده است.

این نویسنده، محقق و مترجم در حال حاضر ترجمه کتابی با عنوان «عرفان هندی» را به پایان رسانده و برای چاپ به انتشارات «سمت» سپرده است. قرار است این کتاب به عنوان اثری کمک‌درسی برای رشته‌های ادیان،‌ عرفان اسلامی و عرفان تطبیقی به‌زودی منتشر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها