دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۴
حضور نشر آشنایی با 150 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران/ مردم فرصت مطالعه ندارند

جعفر سید، مدیر انتشارات آشنایی با بیان اینکه امسال با 150 عنوان کتاب در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور می‌یابد که حدود 40 عنوان از آنها در حوزه کودک و نوجوان است به برخی از مشکلات حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: امروزه نوع زندگی مردم به گونه‌ای شده است که فرصت مطالعه ندارند و هرساله از میزان استقبال مردم از نمایشگاه‌های کتاب کمتر می‌شود. بعضی از افراد تصور می‌کنند استقبال کم مردم از کتاب به دلیل گران بودن قیمت کتاب‌هاست، در صورتی که در مقایسه با سایر اجناس، قیمت کتاب اصلا زیاد نیست.

مدیر انتشارات آشنایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اظهار کرد: امسال با 150 عنوان کتاب به بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌رویم که حدود 70 عنوان از آنها چاپ نخست است.
 
جعفر سید افزود: همچنین حدود 40 عنوان از این کتاب‌ها در حوزه کودک و نوجوان و بقیه در حوزه بزرگسال است. برخی از کتاب‌ها در حوزه کودک و نوجوان عبارتند از: «امروز و فردای جنگل» نوشته غلامحسین مسعودی ریحان، «بز سم نقره‌ای» ترجمه محمدحسین عباس‌پور، «سفر به سرزمین وحشی‌ها» ترجمه محمدحسین عباس‌پور، «فکری برای شعله پنهان» نوشته غلامحسین مسعودی ریحان،«نیمه پنهان» نوشته آذر فیروزی، «لبخند بزن جهان‌دیده» نوشته محمدحسین عباس‌پور و «از هر دری سخنی» نوشته آذر فیروزی.
 
وی در ادامه به مشکلات مربوط به کتاب و کتابخوانی در جامعه و میزان استقبال مردم از نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: به نظر من هرساله از میزان استقبال مردم از نمایشگاه‌های کتاب کمتر می‌شود. امروزه نوع زندگی مردم به گونه‌ای شده است که فرصت مطالعه ندارند. بعضی از افراد تصور می‌کنند استقبال کم مردم از کتاب به دلیل گران بودن قیمت کتاب‌هاست، در صورتی که در مقایسه با سایر اجناس، قیمت کتاب اصلا زیاد نیست.
 
سید تصریح کرد: البته سرگرمی‌های جدید مانند تبلت و موبایل‌های پیشرفته و فضای مجازی و اینترنت بیشتر وقت مردم را گرفته است و از طرفی آنها را به زندگی راحت و سهل‌الوصول عادت داده است که مساله‌ای مخاطره‌آمیز و قابل تامل است. این مساله مخصوصا برای کودکان و نوجوانان بسیار خطرناک‌تر است زیرا شخصیت هر فردی از دوران کودکی شکل می‌گیرد.
 
وی افزود: بعضی از افراد به این مساله که بخاطر چشم و هم چشمی گوشی‌های پیشرفته و تبلت و ... را برای کودکانشان تهیه می‌کنند، افتخار می‌کنند، در حالیک ه باید توجه داشت زمانی که علم پیشرفت می‌کند مانند چاقوی دولبه است و اگر درست قرار نگیرد می‌تواند مخرب و آسیب رسان باشد.
 
وی در ادامه به میزان استقبال از کتاب‌های کودک و نوجوان در مقایسه با بزرگسال اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته میزان استقبال از کتاب‌های کودک و نوجوان بیشتر از بزرگسال بود اما در چند سال اخیر میزان استقبال از کتاب‌های بزرگسال بیشتر از کودکان شده است.
 
سید گفت: وقتی والدین برای خرید کتاب برای خودشان به ما مراجعه می‌کنند در کنار آن کتابی هم برای فرزندشان خریداری می‌کنند، درحالی‌که برعکس این مساله امکان‌‌پذیر نیست زیرا سالن‌هایی که به عرضه کتاب کودک در نمایشگاه اختصاص دارد بسیار شلوغ و پرسر و صداست. این تراکم زیاد مانع از این می‌شود که خانواده‌ها و بزرگترها بتوانند با تمرکز و آرامش به انتخاب کتاب مورد نظرشان بپردازند.
 
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات عمده‌ای که در سال‌های اخیر در حوزه کودک و نوجوان در نمایشگاه بوجود آمده است افزایش بسیار زیاد ناشران این حوزه نسبت به سال‌های گذشته است؛ بسیاری از افرادی که وارد این حوزه شده‌اند کار تخصصیشان کتاب نیست. برخی از آنها اسباب بازی فروش هستند.
 
سید ادامه داد: به عنوان مثال در سال گذشته در بخش ورودی سالن‌های کتاب کودک و نوجوان غرفه‌های فروش اسباب بازی ایجاد شده بود و برخی خانواده‌ها قبل از ورود به سالن‌های کتاب کودک به آنجا می‌رفتند و اسباب بازی می‌خریدند و دیگر به دنبال کتاب نمی‌آمدند. اینکه صورت بچه‌ها را رنگ‌آمیزی کنند یا فرفره به آنها بفروشند چه سودی به حال کودکان دارد؟ مگر بودجه هر خانواده چقدر است که بخشی از هزینه‌ای که خانواده‌ها برای خرید کتاب برای فرزندانشان اختصاص می‌دهند صرف این سرگرمی‌ها ‌شود؟
 
وی گفت: لذا باید در برنامه ریزی برای نمایشگاه کتاب، این مشکلات مورد توجه قرار گیرد. از طرفی دولت و مسئولان حمایتشان را از ناشران افزایش دهند و با خرید عادلانه کتاب‌هایشان آنها را حمایت کنند. امروزه میزان حساسیت نسبت به کتاب کمرنگ شده است و مسئولان باید به این مساله رسیدگی کنند.
 
 
 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی دولتیان ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۲
    قناعت ومناعت واقعی می تواندشعارحمایت ازکالای ایرانی رابه طورمطلوبی تحقق بخشد چاره ای جزاستفاده ازفرهنگ اصیل وناب اسلامی نداریم که هویت ملی مانیزدرآن فرهنگ متجلی می شود @BashinsamaN

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها