پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۳
دهباشی خواندن «یادداشت‌های روزانه محمد علی فروغی از کنفرانس صلح پاریس» را توصیه کرد/ پرده برداری از روابط انگلیس‌ها با رجال دوره قاجار

علی دهباشی، نویسنده و سردبیر مجله بخارا، کتاب «یادداشت‌های روزانه محمد علی فروغی از کنفرانس صلح پاریس» را برای مطالعه در تعطیلات آخر هفته پیشنهاد کرد و گفت:در این کتاب چگونگی ورود ایران به کنفرانس صلح پس از جنگ جهانی اول و همچنین عضویت در مجمع ملل شرح داده شده است.

علی دهباشی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتاب پیشنهادی خود به مخاطبان ایبنا توضیح داد: مرحوم ایرج افشار بسیار علاقه‌مند به انتشار کتاب «یادداشت‌های روزانه محمد علی فروغی از کنفرانس صلح پاریس» بود. این کتاب اخیراً به کوشش محمد افشین وفایی و پژمان فیروزبخش، از سوی گنجینه پژوهشی ایرج افشار و انتشارات «سخن» منتشر شده است.

وی این کتاب را یکی از مهم‌ترین منابع تاریخ معاصر ایران دانست و گفت: این اثر شامل یادداشت‌های روزانه محمد علی فروغی از 25 آذر 1297 تا 20 مرداد 1299 است که در آن اخبار و وقایع روز به روز حضور خود را در هیأت اعزامی ایران برای راهیابی به کنفرانس صلح پاریس نوشته است.

دهباشی درباره اهمیت مطالعه این کتاب گفت: «یادداشت‌های روزانه محمد علی فروغی از کنفرانس صلح پاریس» ناگفته‌های بسیاری را درباره واکاوی مسیر ورود دولت ایران به کنفرانس صلح از یک سو و چگونگی وارد شدن ایران به سازمان ملل اولیه ــ که مجمع ملل خوانده می‌شد ــ از سوی دیگر را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: این کتاب همچنین برای اولین بار پرده از روابط انگلیس‌ها با وثوق‌الدوله و سایر رجال آن دوره برمی‌دارد و تمام ویژگی‌های این کتاب در کنار اینکه نویسنده خاطرات خود یک ادیب است، اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند؛ به طوری که می‌توان در لابه‌لای خاطرات، نکات ادبی فراوانی را ملاحظه کرد.

سردبیر مجله بخارا همچنین درباره ویژگی‌های ادبی این کتاب توضیح داد: هر زمان که محمد علی فروغی از اقامت در پاریس خسته می‌شد و احساس دلتنگی می‌کرد، نزد علامه قزوینی که در آن‌جا اقامت داشت، می‌رفت و مباحث ادبی بسیاری را با هم مطرح می‌کردند که شرح آنها در این کتاب آمده است.

دهباشی با تأکید بر این که این یادداشت‌ها حدود 100 سال در اختیار خانواده فروغی بوده و برای اولین بار منتشر شده، گفت: محمد علی فروغی از شخصیت‌های مهم تاریخی ایران است که هر مطلبی از ایشان ارزش تاریخی و ادبی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها