وی با اشاره به مقاله «علیه تفسیر» که نام کتاب نیز از آن گرفته شده، گفت: سوزان سانتاگ در این مقاله به مخالفت با نقد آثار هنری مخالف پرداخته است؛ چراکه معتقد است مخاطبان با مطالعه این نقدها، همانگونه به آثاری هنری مینگرند که یک مفسر و منتقد مینگرد.
کریم مسیحی افزود: این مقاله بلند به اندازهای دارای نکات جالب و جذاب است که اگر بخواهید، زیر این نکات را خط بکشید، باید تمام مقاله را خطکشی کنید. این کتاب میتواند برای افرادی که علاقهمند به جریانهای فکری در حوزههای فرهنگ و هنر هستند، بسیار جالب و مفید باشد.
این داستاننویس در تشریح مطالب موجود در این کتاب نیز گفت: سانتاگ در این مقالات به نقد و بررسی کتابها، رسالهها و بیانیههای نویسندگان و فیلسوفان مشهوری چون ژان پل سارتر، آلبر کامو، آنتونن آرتو (مبدع تئاتر خشونت)، پیتر وایس، اوژن یونسکو، گئورگ لوکاچ، چزاره پاوزه و ناتالی ساروت میپردازد.
کریم مسیحی افزود: من از طریق خواندن این کتاب با برخی نویسندگان دیگر مانند «سیمون وی» نیز آشنا شدم و آثار دیگری از این نویسنده را هم تهیه و مطالعه کردم. فکر نمیکنم کسی علاقهمند به زندگی در دنیا باشد و از خواندن این کتاب لذت نبرد.
«علیه تفسیر» نوشته سوزان سانتاگ و ترجمه مجید اخگر با شمارگان هزار نسخه، 435 صفحه و بهای 30 هزار تومان در بهار امسال (1394) از سوی نشر بیدگل روانه کتابفروشیها شد.
نظر شما