مدیرعامل موسسه شهر کتاب با بیان علاقه خود به مطالعه این کتاب، گفت: حدود سه ماه است که این کتاب را در کنار تختخواب خود گذاشتهام و هر شب قبل از خواب و هر روز بعد از بیدار شدن بخشی از آن را میخوانم و به همین دلیل «برای زندگی» را کتاب بالینی میدانم.
فیروزان درباره این کتاب گفت: امام موسی صدر حدود سال 1342 به رادیوی لبنان پیشنهاد میدهد که در ماه رمضان هر روز صبح، در برنامه کوتاهی به تفسیر قرآن بپردازد. نکتهای که این تفسیر را با تمام تفسیرهای دیگر از قرآن متمایز میکند این است که، این کتاب واقعاً دستورالعملی برای زندگی امروز است و گردآورنده این مطالب، به درستی نام «برای زندگی» را بر آن نهاده است.
وی با اشاره به کمبود تفاسیر عملی از قرآن، گفت: تفاسیر موجود از قرآن معمولاً روایی، عرفانی، اخلاقی یا موضوعی هستند و در تفسیر عملی قرآن منابع بسیار کمی داریم و این یکی از دلایل بحث عدم پیشرفت مسلمان است. ما از قرن 4 و 5 هجری بیشتر به آسمان توجه کردیم تا زمین و تقریباً بعد از خواجه نصیر که اخلاق عملی را در یکی از کتابهایش مطرح میکند، متفکران ما نسخهای عملی برای زندگی مردم ارائه نکردهاند.
فیروزان افزود: برخی بر این اعتقاد هستند که رنج و مشقت و ریاضت کشیدن در زندگی به سعادت در آخرت میانجامد و بیشتر به نتیجه خوب بودن در آسمانها توجه کردهاند؛ گویی دنیا لعنت شده و شیطانی است و خوبی و الهی بودن را تنها در آسمان میتوان یافت. اما من معتقدم که زندگی خوش در این دنیا، عاقبت و آخرت خوش را در پی دارد.
مدیرعامل موسسه شهر کتاب تأکید کرد: درسگفتارهای ارائه شده در این کتاب که به صورت مطالبی کوتاه و مختصر ارائه شده، برای نسل امروز و مسائل مطرح در دنیای امروز بسیار کاربرد دارد. در ایام نزدیک به سالروز ربوده شدن امام موسی صدر در نهم شهریور، خواندن این کتاب را به علاقهمندان پیشنهاد میکنم.
کتاب «برای زندگی» که برای نخستین بار در سال 1389 به فارسی منتشر شده، دفتر چهارم از مجموعه «در قلمرو اندیشه امام موسی صدر» است که حاوی ترجمه جلد اول تفسیرهای امام موسی صدر است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «برای زندگی» به لینک زیر مراجعه کنید:
نظر شما