شنبه ۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷
جمشید باقری: جامعه پزشکی بیشتر از کتاب مقاله می‌خوانند

جمشید باقری،‌ متخصص قلب و عروق و عضو انجمن قلب آمریکا، با اشاره به وجود رقابت علمی بین مراکز قلب ایران و کشور‌های غربی گفت: جامعه پزشکان با وجود ابزار سریع انتقال علم یعنی مقالات روز دنیا، کمتر به مطالعه کتاب توجه دارند.

دکتر جمشید باقری،‌ نویسنده، متخصص قلب و عروق و عضو انجمن قلب آمریکا، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در روز جهانی قلب، درباره کتاب‌های حوزه قلب و عروق اظهار کرد: بیشتر کتاب‌های حوزه قلب برای دانشگاه‌ها به زبان انگلیسی نوشته و به‌عنوان منابع اصلی قلمداد می‌شوند. دسته دیگری از کتاب‌های این حوزه نیز با هدف آگاهی از انواع بیماری‌های قلبی و راه‌های پیشگیری برای مخاطبان عام تولید و منتشر می‌شوند. بیشتر کتاب‌های حوزه ترویج علم ترجمه‌ هستند و بنابه پیشرفت‌‌های علمی این حوزه تغییر پیدا می‌کنند.               
 
وی با اشاره به تأثیر استاندارد‌های نشر در میزان صحت محتوای کتاب افزود: نوع انتشارات در نشر مطالب علمی و صحیح مؤثر است. کتاب‌هایی که در مراکز انتشاراتی دانشگاهی منتشر می‌شوند با توجه به بررسی در هیأت داوری علمی کتاب با دقت بالاتری به نشر می‌رسند. بار‌ها مشاهده شده که منابع دانشگاهی حوزه قلب با غلط‌های چاپی منتشر می‌شوند و این در حالی است که عرضه کتاب از سوی مراکز نشر دانشگاهی بعد از حذف غلط‌های علمی با اطمینان بیشتری به دست مخاطب می‌رسند.   
 
نویسنده کتاب «لخته مهاجر» درباره میزان انتشار کتاب براساس نتایج تحقیقات علمی دانشمندان ایرانی ادامه داد: عرضه مقالات علمی پژوهشگران و صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف قلب در قالب کتاب ایده خوبی است. چندین مرکز علمی و تحقیقاتی در ایران مانند رویان یا مرکز تحقیقات پیوند قلب در کشور مشغول فعالیت هستند.
 
باقری با تأکید بر استفاده دانشجویان از آخرین مقالات و نتایج تحقیقات حوزه قلب گفت: مراکز تحقیقاتی قلب ایران در رقابت با بزرگ‌ترین و معتبر‌ترین مراکز تحقیقاتی این حوزه در دنیا هستند. محققان ما پابه‌پای پژوهشگران امروز قلب دنیا که عمدتاً اروپایی و آمریکایی‌اند، به فعالیت مشغولند و از سراسر دنیا به مقالات علمی دانشمندان ایرانی ارجاع داده می‌شود.
 
عضو هیأت علمی بیمارستان شریعتی اظهار کرد: دانشجویان و متخصصان برای مطالعه آخرین نتایج علمی می‌توانند به پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی مراجعه کنند، اما برای تبدیل این مقالات نیازمند طراحی برنامه منظمی هستیم تا مقالاتی با موضوعات مشترک به‌عنوان مثال تحقیقات با موضوع پیوند قلب و یا انواع اختلالان قلبی در یک مجموعه گردآوری و منتشر شود. چکیده مقالات در کنفرانس‌‌های علمی که در طول سال برگزار می‌شود، در اختیار پزشکان قرار می‌گیرد که البته دست به دست می‌چرخد.    
 
وی درباره تمایل صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف قلب به تألیف کتاب دانشگاهی افزود: با توجه به معیار‌های ارتقای استادان دانشگاه که براساس تعداد مقالات تعیین شده، امروزه مدرسان، نوشتن مقالات را بیشتر از تولید کتاب در برنامه خود قرار می‌دهند.
 
این عضو انجمن قلب آمریکا با اشاره به مقایسه زمان تألیف کتاب با تولید مقاله ادامه داد: تألیف یک کتاب در مقایسه با تولید مقاله به زمان زیادی نیاز دارد، بنابراین گرایش به تألیف مقاله با توجه به معیار ارتقاء و وابستگی به زمان، بیشتر است. علاوه بر این پروسه زمانی تألیف تا انتشار کتاب فرایندی طولانی است که موجب کهنه شدن محتوای علمی می‌شود.    
 
باقری درباره میزان مطالعه جامعه پزشکان کشور نیز گفت: جامعه پزشکان با وجود به ابزار سریع انتقال علم یعنی مقاله، کمتر به مطالعه کتاب توجه دارند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 9
  • مجید حیدری ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
    سلام اقای دکتر باقری عزيز. عرض کنم که مادرم ناراحتی قلبی داره و ایشون مدتی زیر درمان شما بودن خوب شده بود. ولی یه مدتی میشه که دوباره درد داره .سعی کردم بیارمش پیش خودت ولی پیداد نکردم. اقای دکتر تو را خدا ادرس تو برام بفرس ؟؟ ممنونت میشم
    • مهدی پورموسی ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۱
      آدرس دکتر باقری تهران خیابان کارگر شمالی نرسیده به جلال آل احمد،مرکز قلب تهران
    • ۰۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
      من میشناسمش۰۹۳۵۸۲۲۹۹۹۳
  • ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۹
    سلام آقای دکتر پدر بنده چند وقت پیش توسط شما عمل شدند که در ادامه فرآیند درمان متاسفانه فوت شدند که با توجه به قند بالا و عفونتی که در خونش از بیمارستان گلسار تشخیص داده بودند برای ما جای تاسف ماند که چرا اجازه عمل دادیم و این عذاب وجدان یک دم ما رو راحت نمیذاره حداقل اگه عمل نمیکرد چند وقت بیشتر زندگی میکرد که شما متاسفانه از ریسک عمل چیزی نگفتید
    • علیرضا غفاری ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
      با سلام آقای دکتر باقری بنده باید جراحی عمل باز انجام بدهم. ولی از آبان سال 98 تا به امروز موفق نشدم نوبت از شما بگیرم. بارها مراجعه حضوری نیز داشته ام. ولی متاسفانه اطلاعات مرکز قلب به عناوین محتلف من را سر میدوانند. روزبروز نیز حالم داره بدتر میشه. تلفن 09126441776
  • نعمتی لطفعلی .میانه ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
    باسلام .خدمت جناب استاددکتر جمشیدباقری .بنده درسال 91 زحمت جراحی رگهای قلب بنده راقبول فرمودند بینهایت رضایت کامل دارم وهمیشه دعاگوی ایشان هستم وتاکنون هیچگونه مشکلی برایم بوجودنیامده است والان که سال 98 است همچنان سرحال قبراق هستم وسن بنده 59 سال میباشد.
  • خدیجه آزادروستا ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
    من توسط دکتر باقری سال 95 جراحی قلب باز شدم الانم حالم خیلی خوبه .ایشان انسان بسیار بسیار شریف با بیماران بسیار خوش برخورد و مهربان هستند من همیشه سرنماز براشون دعای خیر میکنم خداوند ایشان برای مردم و ایران حفظ کنه و سایه شون سالیان سال سرخانواده شون مستدام باشه انشاللله.
  • محمدی ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    دکتر باقری بابای منو الکی عمل کرد بدتر شده دیگه راه هم به زور میره
  • عادل بنی اسد ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
    سلام جناب آقای دکتر من پسر آقای اسمعیل بنی اسد که تقریبا ۱۰ روز پیش زحمت عملشون را در مرکز قلب تهران کشیدید و دریچه آئورت و دو رگ را عوض کردید طبق دستور جنابعالی امروز پنج شنبه آزمایش خون بابت قرص وارفارین دادند INR شده ۴.۴ گفتن بالاس باید چکار کرد ما بعلت ویروس کرونا اومدیم اهواز
  • محسن جمالی ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۶
    سلام اقای دکترخسته نباشید.مااسفند98اومدیم بیمارستان خدمتتون ونوبت عمل جراحی برای مادرم دادید ولی ب علت بیماری کرونا نتونستیم بیایم.مادرم سرایه دارمدرسه هستن.میخوایم ازکارافتادگی بگیریم براش.احتیاج ب راهنمایی شماداریم.مادرم هم قندش بالاس.تیروئیدش پرکاره.چشمش اب مرواریداورده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها