شنبه ۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
اشعری: همه باید به برپایی با شکوه‌تر نمایشگاه کتاب تهران کمک کنیم/ علاقه‌مندم خبر آغاز به‌کار باغ کتاب را بشنوم

سخنگوی شورای سیاست‌گذاری بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران، واگذاری امور برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را از دستاوردهای مدبرانه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: اکنون که مکان نمایشگاه کتاب تهران از مصلا به شهر آفتاب تغییر کرده است، دیگر وقت اظهارنظر در این مورد نیست بلکه باید همه کمک کنیم تا نمایشگاه پیش‌رو با شکوه‌تر از گذشته برگزار شود.

علی‌اکبر اشعری در گفت‌‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره انتظاراتی که می‌توان در سال 95 از دولت داشت، اظهار کرد: کتاب یک رسانه است و همه ما مجموعه‌ای هستیم که هدف‌های ملی و بین‌المللی داریم. در حوزه ملی می‌توان به هدف‌های علمی ـ فرهنگی و آموشی اشاره کرد؛ در کشوری که پیشرفت در همه حوزه‌ها را پیشه‌راه خود قرار داده است، باید همه ابزارها و رسانه‌ها به سمت تحقق این هدف هدایت شوند و همه حمایت‌ها باید ناظر بر این موضوع باشند. بنابراین از دولت به‌ویژه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار داریم در سیاستگذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها، هدایت، نظارت و حمایت به نحوی عمل کند که چاپ کتاب‌های حامل چنین ارزش‌هایی بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. همچنین این انتظار وجود دارد که نویسندگان نیز به سمت نگارش و تولید چنین کتاب‌هایی سوق پیدا کنند.
 
وی با اشاره به هدف‌های بین‌المللی یک جامعه، گفت: در عرصه بین‌المللی به معرفی دستاوردهای کشور نیازمندیم؛ عموماً در غرب و شرق، ایران را به‌واسطه تاریخ و دانشمندانش می‌شناسند اما متأسفانه از امروزِ ایران، اطلاع و شناخت دقیقی ندارند. بنابراین باید کتاب‌های ایران در بازار جهانی راه پیدا کنند و موفقیت‌ها و پیشرفت‌های آن به دنیا منتقل شود تا جهانیان با ادبیات، شعر و علم امروز ِ ایران آشنا شوند.
 
اشعری در پاسخ به این پرسش که «مهم‌ترین اقدام دولت در حوزه کتاب و نشر در سال گذشته چه بود؟» بیان کرد: کار چندان برجسته‌ای صورت نگرفته است اما یکی از توفیقات، به‌سامان شدن فعالیت‌های حوزه کتاب بود؛ همین موضوع که دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این جمع‌بندی رسیدند که مشارکت اصحاب نشر را در قالب فعالیت‌ها، بیشتر کنند، بسیار خوشایند بود.
 
این کارشناس حوزه نشر ادامه داد: همچنین سال گذشته شاهد اتفاقات خوبی در حوزه نشر بودیم که از آن میان می‌توان به ارائه خدمات به اهالی قلم از سوی مؤسسه خانه کتاب، برگزاری جلسه‌های نقد و گفت‌وگوی کتاب، راه‌اندازی دفتر مشورتی اهل قلم و اعلام شاخص‌های ارزیابی جایزه کتاب سال برای نخستین‌بار، اشاره کرد. همچنین واگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به تشکل‌های نشر کار بسیار خوبی بود که در سال گذشته انجام شد. این اقدام، بسیار متین و با تدبیر پیش رفت که امیدوارم با این اقدام، نمایشگاه کتاب تهران بهتر و کیفی‌تر از گذشته برگزار شود.

بهترین‌خبرها
 
سخنگوی شورای سیاست‌گذاری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به این پرسش که «بهترین خبری که سال گذشته در حوزه نشر شنیدید، چه بوده و علاقه‌مندید سال جاری چه خبر خوبی در این حوزه بشنوید؟» اظهار کرد: خبری که هیجان‌انگیز باشد و به خوشحالی و سرور زیادی بینجامد، نشنیده‌ام؛ کارهای عادی این حوزه بهتر انجام شد و برخی دیگر نیز مانند روال گذشته پیش رفت. معتقدم اگر فعالیت ناظر بر هدف شکل بگیرد، شاهد اتفاقات خوبی در حوزه محتوا خواهیم بود.
 
اشعری ادامه داد: امیدوارم خبر راه‌اندازی باغ کتاب را بشنوم که اگر محقق شود، نقطه عطفی در تاریخ نشر ایران به وجود می‌آید. علاقه‌مندم سال جاری رویکرد مردم به کتاب و کتابخوانی سامان پیدا کند و امیدواری‌های خوبی برای رونق بازار نشر دیده شود و کتابخوانی ارتقا یابد.

وی درباره تغییر مکان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از مصلا به شهر آفتاب، گفت: بنده اعتقاد داشتم نمایشگاه کتاب تهران نباید از مصلا بیرون بیاید و مناسب بود همان مکان برگزار می‌شد اما وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران به این نتیجه و جمع‌بندی رسیده‌اند که باید این رویداد فرهنگی در شهر آفتاب برگزار شود، دیگر وقت اظهارنظر نیست. از حالا به بعد باید همه کمک کنیم تا نمایشگاه کتاب تهران آینده با شکوه‌تر برگزار شود.

سخنگوی شورای سیاست‌گذاری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ادامه داد: البته باید بپذیریم در سال نخست برپایی نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب، بدون تردید با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. بنابراین باید تلاش کنیم این مشکلات کمتر شوند و سال آینده این نمایشگاه استانداردتر برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها