شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
مهدوی‌راد: هدف اصلی کتابخانه تخصصی ادبیات قم امکان دسترسی به کتاب‌های نایاب است

اسماعيل مهدوي‌راد، مدير کتابخانه تخصصي ادبيات قم با اشاره به فعاليت‌هاي اين کتابخانه در فضاي مجازي از معرفي تازه‌ترين کتاب‌هاي منتشرشده در حوزه ادبيات در این پايگاه اینترنتی خبر داد و گفت: هدف اصلی از راه‌اندازی این کتابخانه ایجاد امکان دسترسی به کتاب‌های تخصصی ادبیات ویژه کتاب‌های نایاب بوده است.

اسماعيل مهدوي‌راد، مدیر کتابخانه تخصصی ادبیات قم در گفت‌وگو با نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)‌ در قم با اشاره به اینکه این کتابخانه وابسته به موسسه آل البیت(ع) در سال 76 افتتاح‌ شده است، اظهار کرد: سیاست این کتابخانه تهیه  و فراهم‌آوری کتاب‌های ادبیات در زبان‌های فارسی و عربی بوده است.

وی اضافه کرد: این کتابخانه دارای 52 هزار جلد کتاب و سه هزار جلد نشریه است که به‌صورت قفسه بسته اداره می‌شود و صبح‌ها به خانم‌ها و بعدازظهرها به آقایان خدمات ارائه می‌کند.

معرفی تازه‌ترین کتاب‌های منتشرشده
مهدوی‌راد بابیان اینکه از سه سال قبل این کتابخانه تصمیم به فعالیت در فضای مجازی گرفته است، خاطرنشان کرد: ورود ابتدایی به این حیطه با راه‌اندازی پایگاه اینترنتی کتابخانه تخصصی ادبیات بود که امکان تورق مجازی کتاب‌های ادبیات را فراهم ساخته است.

وی اضافه کرد:‌ در این پایگاه تازه‌های کتاب ادبیات در 600 تا 900 کلمه در کنار 20 صفحه اسکن شده منتخب از کتاب معرفی می‌شوند که حقوق مؤلف نیز در آن رعایت شده است.

مدیر کتابخانه تخصصی ادبیات با اشاره به استقبال فراوان از این طرح ادامه داد: در این پایگاه به نشانی http://literaturelib.com، علاوه بر معرفی کتاب، تصویر جلد و فهرست آن به مخاطبان ارائه می‌شود.
 
راه‌اندازی کتابخانه مجازی ادبیات
مهدوی‌راد از راه‌اندازی کتابخانه مجازی ادبیات خبر داد و گفت: در این کتابخانه به نشانی http://www.eliteraturebook.com، متن کامل برخی از مهم‌ترین کتاب‌های ادبیات به مخاطبان عرضه‌شده است.

وی بابیان اینکه حقوق نشر از جمله مشکلات راه‌اندازی این کتابخانه بوده است، اضافه کرد: هدف اصلی از راه‌اندازی این کتابخانه ایجاد امکان دسترسی به کتاب‌های تخصصی ادبیات ویژه کتاب‌های نایاب بوده است. در این کتابخانه کتاب‌های قدیمی که بازار مکاره‌ای در خیابان انقلاب تهران ایجاد کرده‌اند نیز ارائه می‌شود.

مدیر کتابخانه تخصصی ادبیات با اشاره به اینکه تهیه برخی از کتاب‌های ادبیات برای دانشجویان این رشته دشوار است و این کتاب‌ها برای آنان دور از دسترس است، یادآور شد: اکثر مخاطبان این کتابخانه، دانشجویان ادبیات هستند.

وی بابیان اینکه با ایجاد دسته‌بندی مناسب در این کتابخانه منبع‌یابی برای دانشجویان تسهیل شده است، اضافه کرد: در این پایگاه فایل پی دی اف از صفحات اسکن‌شده کامل کتاب به مخاطبان عرضه می‌شود.

مهدوی‌راد ارائه کلیدواژه‌ها، خلاصه، امکان جستجوی پیشرفته و منابع مشابه را از ویژگی‌های این کتابخانه مجازی توصیف کرد و ادامه داد: هر یک از مخاطبان این کتابخانه می‌توانند یک صفحه شخصی داشته باشند و آثار یک نویسنده یا یک ناشر را دنبال کند.
 



راه‌اندازی کانال تلگرام کتابخانه تخصصی ادبیات
وی از راه‌اندازی کانال تلگرام کتابخانه تخصصی ادبیات به نشانی telegram.me/eliteraturebook خبر داد و گفت: در این کانال علاوه بر ارائه خبرهای مربوط به کتابخانه تخصصی ادبیات و کتابخانه مجازی ادبیات، برخی از خبرهای مهم مربوط به کتاب‌های حوزه ادبیات ارائه می‌شود و علاقه‌مندان به اطلاع از این خبرها می‌توانند با عضویت در این کانال از اخبار آن استفاده کنند.
 
به‌روزرسانی نشریات کتابخانه تخصصی ادبیات
مدیر کتابخانه تخصصی ادبیات با اشاره به اقدامات در دست انجام این کتابخانه گفت: به دنبال به‌روزرسانی بخش نشریات کتابخانه تخصصی ادبیات در حوزه نشریات کهن هستیم تا آرشیو این نشریات را ارتقا دهیم و در این زمینه با برخی از بنگاه‌های مطبوعاتی رایزنی شده است تا از توان آنها برای این کار استفاده و نشریات ارتقا یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها