شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
فروغی: مهم‌ترین مطالبه جامعه نشر تقویت نهادهای صنفی و مدنی است / ضرورت پژوهش در حوزه نشر

فتح‌الله فروغی، عضو هیأت‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ضمن تأکید بر این ‌نکته که خوشبختانه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی ایشان اهل فرهنگ و کتاب هستند، مهم‌ترین مطالبه جامعه نشر را تقویت نهادهای صنفی و مدنی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار روز دوشنبه‌ (1 آذر 1395) با اهالی قلم و نشر در هتل انقلاب بیان کرد: «خودِ صنعت نشر و اتحادیه‌ها باید به ما بگویند که کدامیک از مطالبات حوزه نشر در اولویت هستند تا براساس اولویت‌ها انرژی بگذاریم». در این راستا «ایبنا» در نظر دارد ضمن بررسی مسائل، مشکلات و چالش‌هایی که سال‌هاست صنعت مهم و جامعه‌ساز نشر با آن دست به گریبان است، با رویکردی علمی و فنی از منظر کارشناسان حوزه‌های مختلف، به این مهم بپردازد.
 
فتح‌الله فروغی، عضو هیأت‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و مدیرمسئول انتشارات شورا در این‌باره اظهار کرد: خوشبختانه سیدرضا صالحی‌ امیری، اهل فرهنگ و کتاب است و این یک امتیاز محسوب می‌شود، برای این‌که اهالی قلم و نشر بتوانند در تعامل با وی و در بحث‌های کارشناسی، در جهت پیشبُرد اهداف فرهنگی مؤثر واقع شوند.
 
وی ادامه داد: جای بسیار خوشحالی است که اعلام کنم سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از همین مزایا برخوردار است و این، توفیق مضاعفی برای اهالی قلم، نشر و کتاب است.
 
عضو هیأت‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به مهم‌ترین مطالبات اهالی قلم و نشر، گفت: معتقدم مهم‌ترین مطالبه جامعه نشر، تقویت نهادهای صنفی و مدنی است. تحقق این مهم، وقتی میسر می‌شود که بهبود توسعه کسب‌و‌کار صورت بگیرد. توسعه کسب‌وکار ناشران و کتابفروشان از طریق بُرون‌سپاری امور مربوط به خودشان و این‌که بتوانند در فعالیت‌های حوزه نشر ایفای نقش کنند، محقق می‌شود.
 
فروغی ادامه داد: آن‌‌چه که اکنون حوزه نشر به‌طور کلی با آن روبه‌رو می‌باشد، امنیت شغلی است. امنیت شغلی تنها از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میسر نمی‌شود، بلکه نهاد و وزارتخانه‌های مرتبط با حوزه نشر هم باید در این زمینه کوشا باشند. اکنون بحث دارایی و مالیات ناشران و کتابفروشان به‌صورت قانونی حل شده، اما متأسفانه در بستر اجرا با مشکل روبه‌رو است و حوزه‌های مالیاتی مطابق قانون عمل نمی‌کنند و جامعه نشر هنوز در ابعاد اجرا با بدنه سازمان امور مالیاتی دچار مشکل است. به‌نظر می‌رسد برگزاری نشست‌های مشترک میان مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان سازمان امور مالیاتی می‌تواند در جهت بهتر اجرا شدن آنچه که قانون تعیین کرده، مؤثر باشد.
 
مدیرمسئول انتشارات شورا افزود: موضوع نامبرده در بالا، درباره سازمان تأمین اجتماعی نیز صدق می‌کند. اکنون ناشران و کتابفروشان با وجود این‌که نشر به‌عنوان یک کار تولیدی تلقی می‌شود و مشمول معافیت واحدهای کوچک است، متأسفانه به دلایل مختلف که عمدتا سلیقه‌ای است، با سازمان تأمین اجتماعی دچار چالش هستند. از این حیث نیز لازم است نشست‌های مشترک میان مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان سازمان تأمین اجتماعی برگزار شود.
 
وی بُرون‌سپاری امور نمایشگاه‌های کتاب را از دیگر مطالبات جامعه نشر برشمرد و گفت: لازم است در راستای سیاست‌های بُرون‌سپاری دولت یازدهم، مسأله نمایشگاه‌های کتاب اعم از نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاه‌های استانی کتاب، نمایشگاه‌های کتاب منطقه‌ای و بین‌المللی به نهادهای صنفی و مدنی واگذار شوند تا بتوانند برای کسب‌وکار خود یک برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشند.
 
فروغی با تاکید بر ضرورت پژوهش و آموزش در حوزه نشر ادامه داد: به‌نظر می‌رسد باید به مباحث پژوهش و آموزش که جامعه نشر از آن غافل شده‌ است، پرداخته شود تا بتوان شاهد سندهایی از طریق تحقیق و پژوهش در حوزه نشر بود. بدون تردید تدوین این سندها برای آینده صنعت نشر کشور مؤثر خواهد بود.

عضو هیأت‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با تاکید بر ضرورت برخورداری حوزه نشر از تسهیلات حمایتی دولت اظهار کرد: به‌تازگی دولت به منظور حمایت از صنایع و کارگاه‌های کوچک، وام‌های کم‌بهره در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، اما این وام‌‌ها برای حوزه نشر تعریف نشده است. شایسته است دولت نسبت به برخورداری حوزه نشر از تسهیلات حمایتی دولت و بهره بردن از وام‌های کم‌بهره اقدام کند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها