یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
موزعان با داشتن مجوز از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند

مدیر پخش آثار گفت: در صورتی که برای موزعان مجوز صادر شود، می‌توانند از بسیاری از امتیازات چرخه نشر مانند معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

محمد طوسی، مدیر پخش آثار به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: حدود 20 سال پیش تعدادی از توزیع‌کنندگان کتاب در یک گردهمایی مشکلاتی درباره وصول مطالبات صنفی را مطرح کردند. در این راستا شرکت تعاونی توزیع‌کنندگان کتاب تهران با مدیرعامل آقای صفرزاده شکل گرفت تا راهکارهایی به منظور مجوزدار شدن موزعان ارائه دهند.
 
وی با اشاره به اهداف صدور مجوز برای توزیع‌کنندگان، گفت: متأسفانه جامعه در گذشته فرایند توزیع را نه فقط در حوزه کتاب بلکه در سایر صنوف، چندان قبول نداشت اما امروزه خوشبختانه هم ناشران و هم مسئولان پذیرفته‌اند که این قشر را جزئی از چرخه کتاب به حساب آورند.
 
مدیر پخش آثار بیان کرد: مجوزدار شدن موزعان امتیازات فراوانی برای آن‌ها دارد، از جمله این امتیازات می‌توان به بهره‌مندی از معافیت مالیات است؛ بر اساس قانون ناشران، کتابفروشان و موزعان از مالیات معاف هستند البته مشروط بر این‌که مجوز داشته باشند.

طوسی ادامه داد: از دیگر امتیازات می‌توان به در اختیار داشتن مجوز طرح ترافیک اشاره کرد؛ موزعان برای این‌که کتاب‌ها را به دست کتابفروشان برسانند باید مسافتی را طی کنند که در صورت نداشتن مجوز طرح ترافیک ممکن است کارشان به وقفه بیفتد یا این‌که باید طرح ترافیک روزانه تهیه کنند که هزینه‌های زیادی برای‌‌شان در پی دارد.

وی با اشاره به چالش‌ها و دغدغه‌های موزعان، اظهار کرد: موزعان نیازمند فضای بزرگی هستند. آن‌ها ناگزیر باید انبار وسیعی داشته باشند. مرکز پخش آثار بیش از 25 هزار عنوان کتاب را در خود جا داده است و این امکان که در فضای تجاری ـ به دلیل گرانی ـ فعالیت کنند، وجود ندارد بنابراین در فضای مسکونی فعالیت می‌کنند. در چنین شرایطی نهادهایی که می‌خواهند مجوز برای موزعان صادر کنند خواستار پایان کار ساختمان محل فعالیت موزعان هستند. اینجاست که این قشر از جامعه به دلیل فعالیت در محل مسکونی با مشکل مواجه می‌شوند.

مدیر پخش آثار افزود: البته اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران قرار است برای این مشکل راهکاری بیندیشد که اگر این مشکل حل شود بخش عمده‌ای از صنف توزیع‌کنندگان می‌توانند مجوز دریافت کنند.

طوسی در پایان اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم نهادهای دولتی مانند نهاد کتابخانه‌های عمومی، وزارت آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ابتدا، فرایند تولید، توزیع کلان و کتابفروشی را بپذیرند و ضمن این‌که خودشان کار کارشناسی کتاب‌‌ها را انجام می‌دهند، بودجه در اختیار کتابداران شهرهای مختلف قرار دهند و به آن‌ها اجازه دهند کتاب‌های مورد نیاز کتابخانه‌های‌شان را از کتابفروشی‌های شهر خود خریداری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها