دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۶
با حذف بخش فروش کسی به نمایشگاه کتاب نمی‌آید

محمود برآبادی نویسنده گفت: جنبه فروشگاهی را از نمایشگاه کتاب حذف کنند دیگر شاهد همین استقبال هم نخواهیم بود.

محمود برآبادی با حضور در غرفه خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نمایشگاه کتاب امسال را نسبت به سال قبل منظم‌تر ارزیابی و اظهار کرد: غرفه‌بندی‌ها، فعالیت‌های جنبی و آمد و شد به نمایشگاه  کتاب از طریق وسایل نقلیه عمومی نظم و ترتیب بیش‌تری یافته است. البته چون سال دوم است قطعاً بسیاری از ایراد‌های سال قبل برطرف شده. نکته دیگر اینکه اصولا محل شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه بسیار مناسب‌تر از مصلی و نمایشگاه بین‌المللی است. در مقایسه با نمایشگاه فرانفکورت که چند سال پیش در آن‌جا حضور داشتم از نظر فضاسازی، غرفه‌بندی و توزیع امکانات، آرایش غرفه‌ها، دسترسی به منابع اطلاعات شباهت زیادی به این نمایشگاه دارد.

وی درباره میزان تاثیر نمایشگاه کتاب در افزایش کتاب‌خوانی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب حرکت بزرگ فرهنگی محسوب می‌شود و افراد مختلف با انگیزه‌های متفاوت در نمایشگاه شرکت می‌کند و قطعاً تعدادی از کتاب‌هایی را که خریداری کرده‌اند را نیز می‌خوانند.​ اما اگر نگاهی به شمارگان کتاب بیاندازیم متوجه می‌شویم که در طول سال‌های اخیر برگزاری نمایشگاه‌های کتاب نه‌تنها تاثیری در افزایش کتاب‌خوانی نداشته و کتاب نتوانسته جایگاه‌اش را در سبد خانوار باز کند بلکه تیراژ کتاب‌ها سال به سال کمتر نیز می‌شود.

برآبادی افزود: البته در این زمینه عوامل متعددی مانند عوامل اقتصادی، اجتماعی و نظام آموزشی نیز تاثیرگذار است که نباید از نظر دور داشت. باید توجه داشته باشیم که نمی‌توانیم نمایشگاه کتاب تهران را با نمایشگاه کتاب کشورهای بزرگی مانند ایتالیا و آلمان مقایسه کنیم چرا که در آن‌جا نمایشگاه‌ کتاب محلی برای نمایش کتاب‌ها و خرید و فروش حق رایت است و فروشگاه محسوب نمی‌شود. درحالی‌که در ایران جنبه فروشگاهی را از نمایشگاه کتاب حذف کنند دیگر شاهد همین استقبال هم نخواهیم بود.

تاثیر نمایشگاه کتاب بر کتاب‌فروشی‌ها

به گفته نائب رییس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، نمایشگاه کتاب تاثیر زیادی هم بر کتاب‌فروشی‌ها دارد. معمولاً همه مردم خرید کتاب‌شان را به نمایشگاه کتاب موکول می‌کنند، هم به‌خاطر تخفیف کتاب‌ها و هم به‌خاطر تجمع تعداد زیادی از ناشران در یک مکان و براین‌اساس ما افت یک‌ماهه‌ای را قبل از برگزاری نمایشگاه و افت دوماهه‌ای را بعد از نمایشگاه در کتابفروشی‌ها شاهدیم. مخصوصا کتاب‌هایی با جنبه سرگرمی برای خوانندگان غیرحرفه‌ای، فروش‌شان افت بیش‌تری دارد.

این نویسنده و منتقد ادبی یادآور شد: برگزاری رویداد بزرگ فرهنگی مانند نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌تواند به‌صورت غیرمستقیم در ارتقای میزان دانش و آگاهی مردم برای انتخاب بهتر و شرکت آگاهانه در انتخابات موثر باشد. زیرا هرچقدر دانش اجتماعی مردم از طریق کتاب، کتاب‌خوانی و سایر رسانه‌های مرتبط افزایش یابد آنها می‌توانند در تعیین آگاهانه سرنوشت‌شان انتخاب بهتری داشته باشند.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها