شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۰
فضای مجازی جایگزین کتاب نمی‌شود

پرویز کردوانی، پدر علم کویر‌شناسی ایران با حضور در غرفه ایبنا با اشاره به جاودانگی کتاب گفت: فضای مجازی جایگزین کتاب نمی‌شود. برخی تصور می‌کنند که اطلاعات فضای مجازی زمینه‌ای برای افزایش سواد و دانش است.

دکتر پرویز کردوانی با حضور در غرفه ایبنا در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ضمن اشاره به جاودانگی کتاب در برابر فضای‌های مجازی گفت: فضای مجازی جایگزین کتاب نمی‌شود. برخی تصور می‌کنند که اطلاعات فضای مجازی زمینه‌ای برای افزایش سواد و دانش است در حالی‌که این‌طور نیست؛ بلکه مطالعه عمیق فقط با کتاب و حاشیه‌نویسی مخاطب بر آن امکان‌پذیر است. باید در مقابل فضای مجازی مقاومت کرد.
 
پدر علم کویر‌شناسی ایران درباره زمان مطالعه ایده‌آل افزود: برخی افراد پیش از خواب به مطالعه کتاب علاقه‌مند هستند اما بهترین ساعت مطالعه برای من سه‌و‌نیم تا هشت صبح است. مطالعه کتاب‌های غیر‌تخصصی از علاقه‌مندی‌های من است. هرجا و هرزمان به مطالعه کتاب مشغولم، کتاب تریاک من است.  
 
کردوانی درباره لزوم توجه به مطالعه از دوران کودکی ادامه داد: برای نهادینه کردن مطالعه باید از دوران کودکی آغاز کرد. شاهد گسترش استفاده از فضای مجازی در بین کودکان و نوجوانان هستیم. برای نهادینه کردن مطالعه در بین کودکان می‌توان از قبل از ورود به مدرسه و استفاده از عکس‌‌های رنگی استفاده کرد.   
 
این چهره ‌ماندگار حوزه جغرافیا درباره فعالیت‌های خود در عرصه کتاب گفت: کتاب‌‌‌های سال و جشنواره‌های مختلف علمی را داوری می‌کنم همچنین برای تعداد‌ از کتاب‌ها مقدمه می‌‌نویسم؛ از سه سال گذشته بخشی از فعالیت‌‌هایم در عرصه کتاب به این کار اختصاص دارد.                                    
 
کردوانی با انتقاد از بی‌توجهی بعضی از نویسندگان نسبت به استفاده از مفاهیم تخصصی در کتاب‌های دانشگاهی گفت: گاهی شاهدیم که بعضی از نویسندگان کتاب‌های تخصصی نسبت به استفاده از مفاهیم تخصصی بی‌توجه هستند؛ به‌عنوان مثال «آب کره» یا «خاک کره» به جای محیط آبی یا محیط خاکی استفاده می‌شود. منابع تجدید‌شونده یا تجدیدنشونده نیز غلط است و نویسندگان باید از «ثروت‌های طبیعی» و اصطلاح «منابع تمام شونده» استفاده کنند. کتاب‌ «غلط‌ها و صحیح‌ها» را با هدف حذف این غلط‌ها تالیف کرده‌ام.     
 
این صاحب‌نظر حوزه جغرافیا افزود: برخی نویسندگان تفاوتی بین کویر و بیابان قائل نیستند. کویر سرزمین نمکزار است که قابل کشت نیست. بیابان منطقه وسیع با بارش اندک است؛ به‌عنوان مثال در برخی بیابان‌ها 29 سال باران نباریده است. عرب‌ها به این منطقه صحرا می‌گویند و نظریه من درباره کویر‌هاست.
 
کردوانی افزود: نباید این سرزمین‌ها را آباد کرد چراکه در صورت توجه دولت‌ها می‌توان از این مناطق ثروت‌آفرینی کرد. همه مواد اولیه شوینده، شیشه‌سازی و کاغذ‌سازی از کویر تامین می‌شود؛ علاوه بر این در صنایع نفت و پتروشیمی نیز قابل استفاده است. نظریه کویر در قالب کتاب به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است.
 
این نظربه‌پرداز اظهار کرد: طرح این نظریه در واقع بعد از تاکید مقام معظم رهبری درباره تشکیل کرسی‌های نظریه‌پردازی ارائه شده است. کویر‌ها ظرفیت بالای گردشگری، استخراج املاح، تامین برق و انرژی خورشیدی هستند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها