شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۳
لزوم توجه به فضائل غدیر در تولید محصولات فرهنگی و کتاب‌

مهدی صدری، نویسنده کتاب‌ «غدیر برترین عید امت» معتقد است که در عین تاکید بر زمینه‌های اعتقادی و کلامی، باید کمی هم در زمینه فضائل غدیر، این واقعه بزرگ تاریخی تمرکز کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) روز هجدهم ذی‌الحجه، عید غدیر خم و از بزرگ‌ترین اعیاد شیعیان است. بنابر روایات در روز هجدهم ذی‌‌الحجه سال دهم هجرت، پیامبر اکرم (ص) به دستور خدا، حضرت علی (ع) را به مقام خلافت و امامت منصوب کرد. واقعه غدیر در سفر حجة‌الوداع سال دهم هجری و در منطقه غدیر خم روی داد.
 
مهدی صدری، نویسنده کتاب‌های «غدیر عید برتر: چهل حدیث در فضیلت و بزرگداشت عید غدیر» و «غدیر برترین عید امت» به مناسبت فرارسیدن عید غدیر، عنوان کرد: غدیر دارای جنبه‌های مختلف اعتقادی، کلامی، اجتماعی و تاریخی است. در زمینه کلامی غدیر، کارهای بسیاری انجام شده و کتاب‌های خوبی مانند «الغدیر» و «احقاق‌الحق» با استدلال‌های قوی و غنی نوشته شده است. درباره اثبات بلافصل حقانیت علی (ع) و ائمه معصومین (ع) ادله قوی در کتاب‌هایی به زبان‌های مختلف گردآوری شده که پشتوانه اعتقادی قدرتمندی است.
 
وی افزود: اما در این میان احساس کردم به موضوع فضائل غدیر کمتر پرداخته شده و اینکه وظیفه ما برای بزرگداشت و زنده نگه داشتن آداب غدیر چیست؟ در عین تاکید بر زمینه‌های اعتقادی و کلامی، باید کمی هم در زمینه فضائل این واقعه بزرگ تاریخی تمرکز کنیم. عید غدیر نزد فرشتگان مشهور از زمینیان است و حتی همه انبیاء گذشته نیز روز عید غدیر را جشن می‌گرفتند. راویان حدیث نیز روایات مربوط به غدیر را با وسواس و دقت بیشتری بررسی می‌کردند.
 
صدری درباره کتاب «غدیر برترین عید امت» گفت: این کتاب مشتمل بر  هشتاد حدیث مختصر یا مفصل در مورد فضایل و آداب عید غدیر است. بخش نخست کتاب درباره بزرگداشت عید غدیر و ارتباط آن با انبیاء، فرشتگان  و موضوعاتی از جمله موضوع عالم ذر، نوروز ، بخشش اعمال شیعیان ، شیون و خشم ابلیس و غدیر در قیامت است. آداب عید غدیر، موضوع محوری دومین بخش کتاب است که در آن به بیان تعظیم غدیر، انواع عبادات ، شادی نعمت ولایت، خواری شیطان ، نماز مخصوص عید غدیر ، نماز در مسجد غدیر ، پاداش اعمال در این روز، آراستگی ، تبریک و تهنیت، احسان به مومنان و ثواب زیارت امیر المومنین اشاره شده است .در این کتاب سعی شده احادیث با مصادر ارائه و در پایان نیز دسته‌‌بندی از آداب غدیر صورت گرفته است.
 


این نویسنده و پژوهشگر حوزه دین اظهار کرد: از دل این کتاب، 40 حدیث با متن عربی اعراب‌گذاری شده انتخاب و در قالب کتابی با عنوان «غدیر عید برتر: چهل حدیث در فضیلت و بزرگداشت عید غدیر» که در واقع گزیده‌ای از این کتاب است، به چاپ رسید که بیشتر جنبه آموزشی و تبلیغی دارد و برای مسابقات نیز کاربرد دارد.  
 
وی در پایان با اشاره به انجام پژوهش‌های شاخص درباره غدیر گفت: کارهای خوب و منابع معتبری از اهل سنت چاپ شده که با نسخه اصلی هیچ تفاوتی ندارد. کتاب «جامع‌الحادیث» سیوطی که اثری جامع از تمامی احادیث اهل سنت است در گذشته در دسترس نبود، ولی امروز مانند نسخه اصلی چاپ شده است. عالمان و بزرگان ما همچون علامه امینی و روح‌الله شوشتری امکانات امروزی را در اختیار نداشتند و توانستند چنان آثار فاخری خلق کنند. امروزه با توجه به دسترسی به منابع و امکانات موجود، کارهای انجام شده به‌نظر کافی نیست و پژوهش‌های بسیار بیشتر و بهتری می‌توان انجام داد. نکته مهم در این زمینه، برنامه‌ریزی برای جلوگیری از انجام کارهای تکراری است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها