شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۲
تاکید امامان شیعه بر عدالت و مهرورزی بوده است

محمود حکیمی، نویسنده کتاب «دین محبت» معتقد است که سفارش و تاکید امامان شیعه، همواره بر عدالت و محبت و مهرورزی به همگان استوار بوده و این در کتاب‌های ارزشمند «نهج‌البلاغه» و «صحیفه سجادیه» به خوبی نمایان است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمود حکیمی، نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت درباره جدیدترین کتاب خود با عنوان «دین محبت» گفت: این کتاب که فراهم‌آوری و نگارش آن 5 سال به‌طول انجامید، حاوی احادیث و روایات چهارده‌ معصوم (ع) در زمینه محبت و مهرورزی است. کتاب «دین محبت» در 14 فصل با عنوان هریک از معصومان تنظیم شده که در هر فصل، پس از ذکر پیامی از هر یک از چهارده معصوم و زندگینامه مختصر، احادیث مرتبط با محبت و مهرورزی آورده شده است.
 
وی ادامه داد: این کتاب در سال 96 از سوی نشر آرون به بازار نشر عرضه شده و به دلیل استقبال بسیار خوب مخاطبان، به‌زودی به چاپ دوم می‌رسد.
 
حکیمی با اشاره به اینکه بیشتر روایات و احادیث 14 معصوم، دعوت انسان‌ها به مهرورزی است، بیان کرد: در شرایطی که برخی جمعیت‌ها مانند تکفیری‌ها، اعمال زشت و خشنی از خود نشان می‌دهند و متاسفانه پس از انجام این اعمال نیز ندای «الله اکبر» سر می‌دهند، ‌وقتی به زندگانی معصومان (ع) رجوع می‌کنیم،‌ سراسر محبت و مهرورزی و ارزش نهادن به جان انسان‌هاست. به این دلیل تصمیم گرفتم درباره زندگانی این انسان‌های بزرگ و الهی احادیثی با این مضامین را جمع‌آوری کنم که ماحصل آن کتاب «دین محبت» است. یکی از دوستان پس از مطالعه کتاب، معتقد بود که در بین 70 کتابی که از من خوانده، این اثر فوق‌العاده است و به روایتی از امام صادق (ع) که در صفحه 2 کتاب آمده اشاره کرد که: «هل الدین، الا الحب؛ آیا دین، غیر از محبت چیز دیگری است.»
 
این نویسنده پیشکسوت افزود: عقیده دارم در بیشتر آثاری که در زمینه علوم اجتماعی و انسانی می‌نویسیم و یا به زبان‌های دیگر ترجمه می‌کنیم، باید تا حد امکان از محبت سخن بگوییم، زیرا در جهانی زندگی می‌کنیم که متاسفانه در بسیاری از کشورها به جان انسان‌ها اهمیتی داده نمی‌شود.
 
وی گفت: پیش از تالیف این اثر، کتاب «پیام کوثر» را نوشته‌ام که درباره زندگانی حضرت فاطمه زهرا (س) است. در این کتاب در قالب 28 روایت بر این مساله تاکید شده که زندگانی حضرت فاطمه زهرا (س) نیز مانند پدرش حضرت محمد (ص) و همسرش حضرت علی (ع) براساس محبت و مهرورزی بوده است. سفارش و تاکید امامان شیعه، همواره بر عدالت و محبت به همگان استوار بوده و این در کتاب‌های ارزشمند «نهج‌البلاغه» و «صحیفه سجادیه» به خوبی نمایان است.
 
حکیمی در پایان با ذکر یکی از احادیث کتاب بیان کرد: از جمله احادیث زیبای این کتاب حدیثی از امام رضا (ع) درباره حضرت مهدی (عج) است. حضرت می‌فرمایند که قائم ما پس از ظهور آنچنان روشی را براساس محبت و عدالت با همه انسان‌ها در پیش می‌گیرد که محبتش از پدر و مادر هم بیشتر است.
 
محمود حکیمی در سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه، برای تحصیل در رشته زبان انگلیسی وارد دانشگاه تربیت معلم شد و پس از مدتی تدریس در مدارس تهران، برای ادامه تحصیل در رشته تعلیم و تربیت به انگلستان رفت و پس از دریافت درجه فوق لیسانس و بازگشت به ایران، به تدریس در مراکز تربیت معلم پرداخت. وی بیش از نیم قرن مشغول مطالعه، تحقیق، تالیف و ترجمه بوده و صدها عنوان کتاب در زمینه‌های دینی، کودک و نوجوان و دیگر حوزه‌ها در کارنامه وی دیده می‌شود.
 
فرهنگسرای نوجوانان در منطقه ۱۸ شهرداری تهران، کتابخانه‌ای را به نام محمود حکیمی نامگذاری کرده‌ که در سال ۱۳۸۲ توسط او افتتاح شد. حکیمی در اوایل دهه 80 شمسی به دلیل آثار و مقالات زیادی که در زمینه نهضت حسینی داشت، با عنوان خادم فرهنگ عاشورایی تجلیل شد.
 
از جمله آثار این نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت می‌توان به «غرب بیمار»، «انسان و الکترونیک»، «مبانی ادبیات کودک و نوجوان: ویژه ادبیات دینی»، «همراه با عارفان، عیاران و جوانمردان»، «نگاهی به تاریخ معاصر جهان»، «در مدرسه مولانا: سیری در مثنوی معنوی»، «در مدرسه اقبال لاهوری (سرو آزادی)»، «رودخانه خروشان عشق: نگاهی به زندگانی دکتر سیدحسین فاطمی»، «زندگی نامه، اندیشه‌ها و مبارزات دکتر محمد مصدق»، «با پیشگامان آزادی: اندیشه‌ها و کوشش‌های فرهنگی و سیاسی حاج میرزا حسن رشدیه تبریزی»، «مبانی ادبیات دینی کودکان و نوجوانان»، «داستان‌ها و فرازهایی از زندگانی امام حسین (ع)»، «همراه با سیاحان و جهانگردان و مسافران تاریخ»، مجموعه 21 جلدی «تاریخ تمدن»، مجموعه سه جلدی «هزار و یک حکایت تاریخی»، «پیام کوثر» و «دین محبت» اشاره کرد.  

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۹
    الان این عدالت و مهر ورزی کجاست؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها