یکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
کتاب «المعجم» تا 10 سال آینده به 60 مجلد می‌رسد

ناجی نصرآبادی با اشاره به انتشار جلدهای 34 و 35 کتاب «المعجم» اثر مرحوم واعظ‌زاده خراسانی تا پایان سال جاری، گفت: درنظر داریم در 10 سال آینده این اثر را تا 60 مجلد منتشر کنیم.

محسن ناجی نصرآبادی، معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در گفت‌‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تشریح فعالیت‌های پژوهشی این مرکز بیان کرد: در بنیاد پژوهش‌ها، گروه‌های پژوهشی متعددی در حوزه‌های قرآن، حدیث، فرهنگ و سیره رضوی و انقلاب اسلامی فعالیت دارند. 

وی ادامه داد: گروه تصحیح متون نیز از گروه‌های فعالی است که کارهای شاخص بسیاری انجام داده است. در این گروه ما برای نخستین‌بار «تفسیر ابوالفتوح رازی» را در قالب تصحیح انتقادی در 20 جلد منتشر کردیم که به‌عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی نیز برگزیده شد. سال گذشته نیز کتاب «مجالس‌المومنین» اثر قاضی نورالله شوشتری را در هفت مجلد منتشر کردیم که به‌عنوان کتاب سال حوزه معرفی شد.

معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس گفت: در حوزه کتابشناسی کارهای مختلفی در بنیاد انجام شده که شاید شاخص‌ترین آن‌ها مجموعه 13 جلدی «فهرست کتاب‌های فارسی شده چاپی» بوده که در سال 92 به‌عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی برگزیده شد. کتاب «نقباء البشر فی القرن رابع‌العشر» که مجموعه یادداشت‌های آقابزرگ تهرانی است اوایل سال جاری به‌طور مشترک با کتابخانه مجلس منتشر کردیم که این اثر در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد. در حوزه علوم قرآنی، معروف‌ترین اثر ما کتاب «المعجم» تالیف مرحوم استاد واعظ‌زاده خراسانی بوده که جلد سی‌وسوم آن نیز منتشر شد. جلدهای 34 و 35 آن نیز تا پایان سال جاری منتشر خواهد شد. درنظر داریم در 10 سال آینده این اثر را تا 60 مجلد منتشر کنیم.

ناجی نصرآبادی افزود: در کارهای ترویجی هم مددکار برخی از موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی از جمله معاونت تبلیغات هستیم. به‌عنوان مثال برای اماکن حرم مطهر و مناسبت‌ها و آداب و رسوم کارهای متعددی انجام داده‌ایم. شاید شاخص‌ترین کار گروه فرهنگ و سیره بنیاد، تولید و چاپ «دایرة‌المعارف آستان قدس رضوی» باشد که به‌صورت علمی و منظم صورت گرفته است. جلد نخست این دایرة‌المعارف منتشر شده و جلد دوم آن نیز تا پایان سال منتشر خواهد شد.

وی همچنین درباره رویکرد تولیت جدید آستان قدس نسبت به موضوع پژوهش و کتاب عنوان کرد: در چند سال اخیر، تغییراتی در شاخه‌ها و نحوه انجام کارهای پژوهشی و چاپ کتاب در آستان قدس رخ داده است. بنا شده که سرعت‌مان را بیشتر کرده و به اولویت‌هایی همچون رفع نیازهای زائران نیز توجه بیشتری داشته باشیم. ولی در کل، نظر تولیت جدید، نظر تولیت سابق است و آیت‌الله رئیسی بارها تاکید کرده‌ که کارهای علمی و پژوهشی را با همان جدیت گذشته و با تحقیقات بیشتر دنبال کنیم و ما نیز همچنان از حمایت‌های تولیت آستان قدس برخورداریم.

معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس با اشاره به زمینه‌های همکاری و ارتباط این مرکز با موسسه خانه کتاب نیز گفت: ارتباطات بسیاری به‌صورت ماهیانه در زمینه تبادل نظر با موسسه خانه کتاب داریم. تاکنون اثر مشترکی را چاپ نکرده‌ایم، ولی بسیار تمایل داریم تا پروژه‌های پژوهشی را به‌طور مشترک با خانه کتاب انجام دهیم. به مدیرعامل خانه کتاب، پیشنهاد انجام طرح پژوهشی تولید بانک اطلاعات شامل فهرست آثاری که از ابتدای صنعت چاپ تا دوره معاصر به زبان فارسی ترجمه شده با همکاری این موسسه ارائه کردیم. در زمینه‌های دیگری نیز می‌توانیم با این مجموعه همکاری‌های موثری داشته باشیم.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها