یکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۲
«کشتی نوح» با تصویرسازی حسن عامه‌کن جایزه هزاریورویی را برد

حسن عامه‌کن، تصویرگر کتاب‌های کودک، جزو سه نفر برگزیده جایزه جهانی تصویرگری گلوبال «GLOBAL ILLUSTRATION AWARD» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت انتخاب شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حسن عامه‌کن، تصویرگر کتاب‌های کودک روز جمعه (21 مهرماه 1396) در مراسمی که در نمایشگاه کتاب فرانکفورت برگزار شد،به عنوان سه نفر برگزیده جایزه جهانی تصویرگری گلوبال «GLOBAL ILLUSTRATION AWARD» انتخاب شد. جایزه او به لیلی حائری (نماینده آژانس ادبی کیا) تحویل داده شد.
 
حسن عامه‌کن، تصویرگر کتاب‌های کودک، درباره این جایزه به ایبنا گفت: برای نخستین بار است که در جایزه جهانی تصویرگری «GLOBAL ILLUSTRATION AWARD» شرکت می‌کنم. این جایزه فقط مختص تصویرسازی است و در بخش‌های مختلفی ازجمله تصویرگری آثار چاپ شده، تصویرگری آثار چاپ نشده، طرح جلد و ... برگزار می‌شود که من در دو بخش تصویرگری آثار چاپ شده و تصویرگری آثار چاپ نشده شرکت کردم و دو اثرم را ارسال کردم.
 
وی افزود: آثار من در هر دو بخش به مرحله نهایی راه پیدا کرد و جزو 9 اثر نهایی شد که در نهایت در بخش تصویرگری کتاب چاپ شده، جزو سه تصویرگر برتر انتخاب شدم برای اثری با عنوان «کشتی نوح» نوشته اریک رولند که ناشر اسپانیایی Eldobobo آن را چاپ کرده بود.
 
این تصویرگر ادامه داد: در این کتاب که توانسته دیپلم افتخار بلونیا در سال 2017 را نیز کسب کند. حدود دو سال پیش منتشر شده است و داستان آن درباره دختری است که با یک‌سری حیوانات سفر می‌کند و فضایی سورئال دارد.
 
عامه‌کن درباره کتاب چاپ نشده‌اش که در این جشنواره توانست به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کند نیز توضیح داد: این کتاب «بلبل» نام دارد و یک داستان معروف چینی را بیان می‌کند. این اثر قرار است از سوی یک ناشر چینی منتشر شود و ماجرای آن از این قرار است که روزی پادشاه ژاپن کتابی را به پادشاه چین هدیه می‌دهد. در آن کتاب توضیحاتی درباره پرنده‌ای داده شده که صدای بسیار قشنگی دارد، پرنده‌ای که پادشاه چین تا به حال ندیده است. به همین دلیل دستور می‌دهد این پرنده را برایش پیدا کنند و به قصر بیاورند. در ادامه ماجراهای جالبی رخ می‌دهد. این داستان بعد معنوی بسیار خوبی دارد و برای مخاطب کودک بسیار جذاب است.

 

جایزه «GLOBAL ILLUSTRATION AWARD» امسال برای دومین بار است که در حوزه تصویرگری اهدا می‌شود و شامل پنج بخش است. آثار ارسالی تصویرگران باید حداقل دارای 10 تصویر باشد که بتواند نشان دهنده روند کتاب باشد. جوایز آن شامل جایزه بزرگ گلوبال شامل 6هزار یورو، جایزه طلایی شامل دوهزار یورو و جایزه هزار یورویی است.

حسن‌عامه‌کن، نقاش و تصویرساز کتاب‌های کودک و نوجوان است که آثاری مانند «مرد پیر و خرس»، «داستان‌های مولوی»، «خرسی که هنوز عسل نخورده»، «جعبه مقوایی» و «مهمان ناخوانده» را در کارنامه‌اش دارد.
آثار او در حوزه تصویرگری تا به حال جوایز مختلفی مانند برنده جشنواره تصویرسازی داستان‌های قرآنی، سال ۲۰۰۴، برنده جایزه اول تصویرسازی کتاب کودک تهران، سال ۲۰۰۴ و جایزه دوم، سال ۲۰۰۵ (حوزه هنری تهران)، برنده جایزه اول تصویرسازی مجلات کودکان (مجله رشد) سال ۲۰۰۵، برنده مقام اول تصویرسازی در بخش نوجوان، ششمین دوسالانه تصویرسازی تهران سال ۲۰۱۴، برنده IBBY تهران با موضوع داستان های اندرسون، سال ۲۰۰۵، برنده مقام دوم برای تصویرسازی مجلات کودکان ایران، سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵، برنده مسابقه تصویرسازی بین المللی کتاب کودک ژاپن، کنکور نوما ، سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵، برنده مسابقه بین‌المللی کارتون (Taejon) کره جنوبی ، سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲، برنده جایزه سبز از گروه Nam کره جنوبی و برنده مسابقه تصویرسازی بین‌المللی کتاب کودک هندوستان، جایزه  Chitrakalaسال ۲۰۰۵ را از آن او کرده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها