چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹
حق‌التالیفی برای چاپ آثارم به خط بریل دریافت نمی‌کنم/ خودم را مدیون نابینایان می‌دانم

مصطفی رحماندوست، نویسنده و شاعر نام‌آشنای کشورمان، پویش ملی «سطر سپید» را حرکت خوب و ارزشمندی دانست، گفت: حاضرم همه کتاب‌هایم را به خط بریل منتشر کنند بدون اینکه حق‌التالیفی بابت آنها دریافت کنم و به همه نویسندگان نیز پیشنهاد می‌کنم برای کمک و حمایت به تولید کتاب‌های بریل این کار را انجام دهند.

مصطفی رحماندوست، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره پویش ملی «سطر سپید» گفت: چون این طرح با هدف کمک به تولید و توزیع کتاب‌های ویژه نابینایان به راه افتاده، طرح بسیار پسندیده‌ای است و همه افراد اعم از ناشران، نویسندگان، مترجمان و سازمان‌ها و نهادهای گوناگون باید تا جایی که می‌توانند به این‌گونه طرح‌ها برای فراهم آوردن شرایطی برای افزایش مطالعه و دسترسی نابینایان به محتوای آثار تولیدی کمک کنند.
 
شاعر «صد دانه یاقوت» با بیان اینکه در سال‌های گذشته کتاب‌های بسیار خوبی برای نابینایان به‌صورت گویا منتشر شده، گفت: نهضت و اقدام به تولید کتاب‌های گویا در کشور ما از حدود 25 سال پیش آغاز شده و اخیرا نیز رواج بیشتری پیدا کرده است. در سالهای گذشته به صورت آزاد و پراکنده کتاب‌هایی به‌صورت گویا برای نابینایان در موضوعات مختلفی مانند رمان، علمی، داستان و شعر منتشر می‌‌شد که استفاده زیادی برای نابینایان داشت. البته این کتاب‌ها فقط مختص نابینایان نبود بلکه سایر اقشار جامعه هم که به‌نوعی فرصتی برای مطالعه کتاب‌های کاغذی نداشتند از این آثار استفاده می‌کردند. خود من هم از گذشته یکی از مشتریان پروپاقرص کتاب‌های ویژه نابینایان هستم و همیشه هنگام رانندگی یا مسافرت بارها این کتاب‌های گویا را گوش می‌دهم. من خودم را مدیون نابینایان می‌دانم زیرا به‌وسیله کتاب‌های صوتی که برای آنها تولید شده توانستم بسیاری از آثاری را که مطالعه نکرده بودم، بخوانم.
 
رحماندوست کتاب گویا را رسانه جدیدی دانست برای افزایش امکان بهره‌برداری از فرصت‌های از دست رفته افراد و گفت: کتاب‌های گویای موجود در بازار جوابگوی نیاز مخاطبان نیست و باید تلاش بیشتری برای تولید این آثار شود. البته امروزه می‌بینیم از روی این کتاب‌های گویا به صورت غیرقانونی سی‌دی‌هایی رایت می‌شود و با قیمت‌های ارزان در بازار کتاب عرضه می‌شود.
 
این شاعر و نویسنده پیشکسوت درباره تولید کتاب‌هایی با خط بریل نیز گفت: کتاب‌های بریل حجم زیادی می‌گیرند و تولید و نگهداری آنها سخت است. اما به‌هرحال تولید این‌گونه کتاب‌ها نیاز امروز جامعه است و هر اتفاقی که بیفتد تا یک نفر به کتابخوانی تشویق شود خیلی خوب است ولی در آینده اینگونه کتاب‌ها جایگاه خودشان را از دست می‌دهند و به سمت کتاب‌های گویا برای نابینایان خواهیم رفت.
 
رحماندوست با استقبال از پویش ملی «سطر سپید» گفت: حاضرم همه کتاب‌هایم را به خط بریل منتشر کنند بدون اینکه حق‌التالیفی بابت آنها دریافت کنم و به همه نویسندگان نیز پیشنهاد می‌کنم در راستای کمک و حمایت به تولید کتاب‌های بریل حق‌التالیفی بابت چاپ آثارشان به خط بریل دریافت نکنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها