دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۰
تقدیر از احمد آرام در نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه پرراس

نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه پرراس در برازجان برگزار می‌شود. هدف این جشنواره خلق فضای ادبی برای نویسندگان جوان است و قرار است به صورت دوسالانه به کار خود ادامه دهد.

عبدالله رئیسی دبیر علمی نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه پرراس در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره این جشنواره گفت: این جشنواره به همت کانون همیاران جوان دشتستان و در سطح ملی برگزار می‌شود. ایده اولیه برگزاری آن در اسفندماه سال ۹۵ شکل گرفت و بعد از هماهنگی با داوران ملی، و رایزنی با نویسندگان مطرح، فراخوان آن منتشر شد. پرراس مرتفع‌ترین کوهی است که در اطراف برازجان به عنوان مرکز شهرستان دشتستان قرار دارد و نام جشنواره نیز از همان گرفته شده است. در طول این چند ماه استقبال بسیار خوبی از این جشنواره صورت گرفته و همین مساله باعث شده داوری آثار با وسواس بیشتر و مقداری حساسیت انجام شود.

رئیسی درباره هدف از برگزاری این جشنواره عنوان کرد: هدف اصلی ما تشویق نسل جوان به نوشتن و به‌ویژه جدی نوشتن آن است. برای خوب نوشتن باید تابع تفکر حرفه‌ای بود و نسبت به زبان و فرم و ساختار و فضاسازی و کشف سوژه‌ها و ایده‌های خلاق داستانی دغدغه داشت. هدف اصلی ما ایجاد چنین فضایی است برای نویسندگان جوان؛ فضایی که در آن «چه» نوشتن همه فکر و ذکر نویسنده نباشد و «چگونه» نوشتن نیز در دنیای ذهنی نویسنده امری کلیدی و حیاتی قلمداد شود.

وی سطح کیفی این جشنواره را قابل قبول دانست و اظهار کرد: در این جشنواره از تمامی استان‌های کشور آثار داستانی ارسال شد و بیش از ۹۰ درصد شرکت‌کنندگان نیز از نسل جوان بودند. به لحاظ کیفی سطح آثار خوب بود. البته مجموعا ۸۳۰ اثر به جشنواره ارسال شد که از این میان، ۲۲۴ داستان در مرحله اول داوری انتخاب و برای دور نهایی برای داوران اصلی جشنواره ارسال شد. در آن مرحله نیز ۳۰ داستان از بین ۲۲۴ اثر انتخاب شد و اکنون داوران در حال بررسی ۳۰ داستان برگزیده برای معرفی برگزیدگان نهایی هستند. ضمنا داوران جشنواره عبارتند از؛ علی خدایی، احمد آرام، حسن محمودی، شیوا مقانلو و سعید بردستانی.

دبیر علمی نخستین جشنواره ملی داستان کوتاه پرراس درباره اهداف آتی این جشنواره داستانی گفت: دورنمایی که ترسیم کرده‌ایم عمدتا ناظر بر بسترسازی برای تعامل نویسندگان جوان با نویسندگان مطرح و پیشکسوت است. در کنار آن برگزاری کارگاه‌های آموزشی داستان‌نویسی و میزگردهای تخصصی با حضور نویسندگان مطرح و تقدیر از نام‌های بزرگ داستانی از دیگر چشم‌اندازهای ماست. در نخستین دوره این جشنواره از احمد آرام، نویسنده خوب بوشهری تقدیر خواهد شد و  همچنین ابوتراب خسروی و محمدرضا صفدری نیز مهمانان ویژه این جشنواره هستند.

رئیسی برای استمرار این جشنواره اظهار امیدواری کرد و گفت: در حال حاضر تمرکز ما روی برگزاری کیفی و مطلوب نخستین دوره این جشنواره است. این مساله به خودی خود زمینه و انگیزه و شرایط برگزاری دومین جشنواره را فراهم می‌کند. تصمیم داریم این جشنواره را دوسالانه برگزار کنیم.

عبدالله رئیسی در انتها درباره حامیان مالی این جایزه ادبی و جوایز برگزیدگان آن گفت: عمده هزینه‌ها را خود کانون همیاران جوان تامین کرده و  از یک سری دستگاه‌های دولتی و موسسات غیر دولتی هم کمک‌هایی گرفته شده است. جایزه نفر اول مبلغ 15میلیون‌ریال، نفر دوم 10میلیون‌ریال و نفر سوم 5میلیون‌ریال است. غیر از نفرات اول تا سوم، از هفت نویسنده برگزیده هم تقدیر خواهد شد. در ضمن با توافقاتی که با نشر نیماژ انجام شده قرار است 10 داستان برگزیده در قالب یک کتاب منتشر شود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهسا مرعشی ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
    سلام بر خبرنگاران ایبنا که با سرعت و دقت اخبار سراسر کشور را رصد می‌کنند. احمد آرام واقعا شایسته تامل است. آثار این نویسنده بی حاشیه در تاریخ ادبیات داستانی ماندگار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها