پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۱
وضعیت کتابخوانی دردناک است/ بچه‌ها از کتاب فراری‌اند

منیژه حکمت، کارگردان و تهیه‌کننده سینما، گفت: وضعیت کتابخوانی دردناک است، تعداد تیراژها غم‌انگیز است، بچه‌ها از کتاب فراری‌اند و همه‌ ما به خاطر این شرایط مسئولیم.

منیژه حکمت در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره اهمیت کتابخوانی گفت: خیلی دردناک است مردم کشوری که مهدتمدن و فرهنگ است و شعارهای بزرگ می‌دهند کتاب نمی‌خوانند. اگر کتاب بخوانیم اینقدر حافظه تاریخی ما کوتاه مدت نمی‌شود که به یک‌سال هم نرسد.

وی افزود: وقتی تیراژ کتاب به 500 نسخه رسیده است باید خیلی شرمنده باشیم. البته اول مسئولان فرهنگی کشور باید شرمنده باشند که فرهنگسازی لازم را در این حوزه انجام نداده‌اند و بستر را آماده نکرده‌اند و مردم را متوجه این مساله نکرده‌اند که کتاب می‌تواند چه نقش مهمی در زندگی همه ما داشته باشد.
 
به گفته حکمت، مسئولان فرهنگی کشور باید بکوشند و از رسانه‌هایی که در اختیار دارند، همچنین ظرفیت مطبوعات و رسانه ملی برای بسترسازی و ترویج کتابخوانی استفاده کنند. وضعیت کتابخوانی دردناک است، تعداد تیراژها غم‌انگیز است و همه ‌ما مسئولیم.
 
این کارگردان و تهیه‌کننده سینما در ادامه بیان کرد: برنامه‌هایی مانند کتابگردی سبب می‌شود مردم کتاب را فراموش نکنند و شایسته است در هر فصل اتفاق افتد و همه مردم در این کتابگردی‌ها شرکت کنند بخصوص نسل جوان و نوجوان.
 
بچه‌ها از کتابخوانی فراری‌اند
حکمت با اشاره به اینکه بچه‌ها از کتابخوانی فراری‌اند، یادآور شد: بزرگترین مشکل این است که کتاب خوب را در اختیار بچه‌ها نگذاشته‌ایم. ذهنیت بچه‌ها درباره کتاب از کتاب‌های درسی شکل می‌گیرد که آموزش و پرورش در اختیارشان قرار می‌دهد و کتاب، درس و مدرسه را برایشان تداعی می‌کند. معلوم است هیچ‌وقت دوست ندارند کتاب بخرند و از کتاب خواندن فراری هستند.
 
وی افزود: از طرفی کتاب‌هایی هم که والدین در خردسالی برای بچه‌ها می‌خوانند، جذابیتی برای بچه‌ها ندارد؟ کتاب‌های تالیفی ما چه جذابیتی برای کودکان دارد؟ واقعیت این است که خوراک نیست، کودک با کتاب بزرگ نمی‌شود که کتابخوانی را یاد بگیرد.
 
حکمت در ادامه به شرایط اقتصادی اشاره کرد و گفت: دلایل مختلف ازجمله شرایط اقتصادی، کتاب را به محصولی تبدیل کرده که در خانه‌ها و در دسترس بچه‌ها نیست. اگر خانواده‌ای مبنای خریدش کتاب، موسیقی و فیلم باشد مطمئنا کودک هم به این حوزه‌ها گرایش پیدا می‌کند، اما هیچکدام از اینها را نداریم. در این شرایط آمیختگی با کتاب و انگیزه از کجا باید ایجاد شود.

به گفته کارگردان «زندان زنان» باید شرایطی فراهم شود که کتاب وارد خانه‌ها شود و بچه‌ها به کتاب‌های خوب دسترسی پیدا کنند و فرهنگ کتابخوانی در خانواده‌ها شکل گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها