پنجشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
«دین در ترازوی اخلاق»؛ نیاز جامعه امروز

محسن آرمین، نویسنده و پژوهشگر حوزه دین و علوم قرآنی، با اشاره به اینکه بسیاری از کج‌تابی‌ها و رفتارهای دینی که موجب دین‌گریزی است و نتایج سلبی در حوزه‌های اجتماعی - سیاسی داشته، ناشی از عدم توجه به اخلاق و نسبت آن با دین است، مطالعه کتاب «دین در ترازوی اخلاق» را به خوانندگان ایبنا پیشنهاد داد.

محسن آرمین در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با پیشنهاد کتاب «دین در ترازوی اخلاق» نوشته ابوالقاسم فنایی برای مطالعه در پایان هفته، بیان کرد: موضوع کتاب، یکی از اصلی‌ترین مباحث در حوزه اندیشه دینی است؛ نسبت دین و اخلاق که فکر می‌کنم مبتلابه ما و اندیشه دینی ما و به‌طور کلی وضعیت اجتماعی و به‌ویژه سیاسی ما در این دوره است.
 
وی گفت: نویسنده در این کتاب، نسبت دین و اخلاق را بررسی کرده و نشان داده که این دو چه نیازهایی به هم دارند و چه خدماتی اخلاق به دین ارائه می‌دهد و چه خدماتی دین به اخلاق دارد. موضوعی که فکر می‌کنم این سال‌ها و این روزها به شدت محتاج آن هستیم. بسیاری از کج‌تابی‌ها و رفتارهای دینی ما که موجب دین‌گریزی است و متاسفانه نتایج سلبی زیادی در حوزه‌های اجتماعی - سیاسی داشته، ناشی از عدم توجه به اخلاق و نسبت آن با دین است؛ ناشی از نسبت غلطی است که متاسفانه در تفکر دینی‌مان بین دین و اخلاق ایجاد کرده‌ یا تصور کرده‌ایم.
 
نویسنده کتاب «جریان‌های تفسیری معاصر و مسئله آزادی» افزود: ابوالقاسم فنایی از متفکرانی است که سالیان سال در این حوزه کار کرده و خیلی موشکافانه به رابطه دین و اخلاق پرداخته و به‌نظر من کتاب وی بسیار مهم و آموزنده‌ است.
 


کتاب «دین در ترازوی اخلاق» در دو بخش کلی و هفت فصل با عنوان‌های «درآمدی تاریخی»، «تعریف دین و اخلاق»، «وابستگی اخلاق به دین»، «وابستگی دين به اخلاق»، «خدمات دين در قلمرو اخلاق»، «ناظر آرمانی و منظر اخلاقی» و «خدا به‌عنوان ناظرِ آرمانی» به قلم ابوالقاسم فنایی تدوین و در 274 صفحه قطع رقعی از سوی انتشارات صراط راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها