شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۷
هدفمان بهبود کیفیت امکانات در کتابخانه‌ها است

فاطمه پازوکی درباره فاصله کیفی کتابخانه‌های داخل کشور با کشورهای عضو ایفلا گفت: شاید در برخی شاخص‌ها، از کشورهای پیشرفته عقب باشیم اما قطعا کتابخانه‌هایی هم هستند که خدمات آن‌ها در سطح بالا و قابل قبول و قابل رقابت در سطح بین‌المللی است.

فاطمه پازوکی؛ مدیر کمیته روابط بین‌الملل انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره فراخوان انتخاب بهترین کتابخانه در سراسر دنیا که از سوی ایفلا منتشر شده است گفت: امسال برای بار سوم ایفلا فراخوانی را برای انتخاب بهترین کتابخانه کشورهای عضو منتشر کرده است که در این فراخوان ایران برای بار اول شرکت‌خواهد کرد.

وی درباره معیار‌های انتخاب بهترین کتابخانه افزود: این فراخوان با همکاری یک شرکت نرم‌افزاری (سیستماتیک) ارائه شده و معیارها از سوی ایفلا تعیین شده است. این معیارها برگرفته از شاخص‌هایی است که در سندهای بالادستی ایفلا به آن‌ها اشاره شده و بیوگرافی کلی کتابخانه و برخی از فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی آن‌ها را نیز شامل می‌شود. از جمله این ویژگی‌ها شامل تعامل با پیرامون و فرهنگ محلی، کیفیت معماری، انعطاف‌پذیری، پایداری، فضای آموزشی، رقومی‌سازی (دیجیتال سازی) و اهداف و چشم‌انداز است.
 
پازوکی در پاسخ به این پرسش که به نظر شما فاصله کتابخانه‌های ایران با کتابخانه‌هایی که در سطح دنیا از سوی ایفلا به عنوان بهترین کتابخانه انتخاب شده‌اند چقدر است، توضیح داد: شاید در برخی شاخص‌ها، از کشورهای پیشرفته عقب باشیم اما قطعا کتابخانه‌هایی هم هستند که خدمات آن‌ها در سطح بالا و قابل قبول و قابل رقابت در سطح بین‌المللی است. البته هدف اصلی ما در حال حاضر، شناخت این برنامه‌ها و آماده کردن کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی داخلی برای حضور در سطوح بین‌المللی است. به عبارت دیگر، از این فراخوان برای بهبود شرایط حال حاضر بهره خواهیم برد به این امید که در آینده بتوانیم گوی سبقت را از رقبا برباییم.
 
وی با اشاره به برنامه های آتی انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی برای این هدف خاطر نشان کرد: قصد داریم این مسیر کتابخانه‌های شایسته را شناسایی کنیم و با توجه به معیارهای بین‌المللی همچون هدف‌های توسعه پایدار، توسعه خدمات به زنان، کودکان، افراد میانسال، مهاجران و اقشار آسیب‌پذیر، کتابخانه های عمومی را در این زمینه‌ها فعال کنیم. همچنین با شناساندن پتانسیل خدمات و کارکردهای داخلی به کشورهای جهان، در ارتقای سطح خود در جامعه جهانی بکوشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها