دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳
محمد ابراهیم جعفری یادآور نگاه و اندیشه سهراب بود

علیرضا مجابی درباره ویژگی‌های هنری زنده‌یاد محمدابراهیم جعفری گفت: اگر بخواهم خلاصه‌ای از شناخت 20 ساله‌ام را از جعفری بگویم باید بگویم که او را وامدار نگاه و اندیشه سهراب می‌دانم.

علیرضا مجابی(م.آذرفر) در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ضمن عرض تسلیت به خانواده و دوست‌داران زنده‌یاد محمدابراهیم جعفری اظهار کرد:‌ محمدابراهیم جعفری متعلق به نسلی بود که شاید اگر نگاهی به فرهنگ معاصر بیندازیم، متولدان این‌ سال‌ها یعنی 1319 و 1318 نقش بسزایی در فرهنگ ما داشته‌‌اند.

وی افزود: زنده‌یاد جعفری متولد بروجرد بود و نقاشی را زیر نظر معلمی که قهوه‌خانه‌ای بود شروع کرد اما بعد از آن و با ورود به دارالفنون و آشنایی با اساتیدی مثل علی‌محمد حیدریان و بعدتر در دانشگاه هنرهای زیبا با محسن وزیری‌مقدم وارد مسیر جدیدی می‌شود؛ او را می‌‌توان جزو نسل دوم نقاشان نوگرا محسوب کرد.

این پژوهشگر هنر با اشاره به چهره شاعرانگی زنده‌یاد جعفری گفت: طبق صحبت‌هایی که با محمدابراهیم جعفری داشتم، متوجه شدم که او از سال‌های نوجوانی دغدغه شعر نوشتن داشته است، به همین دلیل به شعر روی می‌آورد و به سرودن آن مشغول می‌شود. اگر بخواهم خلاصه‌ای از شناخت 20 ساله‌ام را از جعفری بگویم باید بگویم که او را وامدار نگاه و اندیشه سهراب می‌دانم. 


وی ادامه داد: زنده‌یاد جعفری در شعرهایش نگاه خاص و ویژه‌ای به طبعیت داشت، نگاه ویژه‌ای که در تفکر سهراب سپهری نیز به شدت مشهود بود؛ بنابراین در شعرهای او می‌توان سهراب را ردیابی کرد. از طرفی حتی من فکر می‌کنم که نقاشی‌های وی نیز ادامه راه و نگاه سهراب است بلحاظ نوع بیان و استفاده از اتمسفر آزاد و سپیدخوانی در نقاشی.


علیرضا مجابی

این شاعر در مقایسه شعرها و نقاشی‌های مرحوم جعفری عنوان کرد: زنده‌یاد جعفری در حوزه شعر بسیار فعال بود و شعرهای زیادی می‌نوشت که برخی از آنها را برای من می‌خواند؛ از طرفی بیشتر نقاشی‌های او را نیز دیده‌ام و در یک نتیجه‌گیری می‌توانم بگویم که او در حوزه نقاشی و هنرهای تجسمی موفق‌تر عمل کرده و جهان نقاشانه او از کودک پرشور شاعرانه او منسجم تر و جدی تر بوده است.

مجابی در توضیح این موضوع که چرا تنها یک کتاب از محمدابراهیم جعفری، آن هم در قالب ترانه منتشر شده است، گفت:‌ زنده‌یاد جعفری به شکل جدی دغدغه چاپ کتاب شعر را داشت اما شرایطش فراهم نشد و همیشه ناراحت بود که چرا فضا برای چاپ آثارش وجود ندارد؛ آن هم در شرایطی که این روزها حتی بازیگران نیز به راحتی دست به چاپ کتاب شعر می‌زنند، کتاب‌هایی که متن‌های آنها هیچ شباهتی با شعر ندارد.

این نقاش در بخش پایانی صحبت‌هایش اظهار کرد:‌ امیدوارم که هر چه سریع‌تر و با حمایت یک ناشر و پیگیری خانواده، مجموعه شعری از زنده‌یاد محمدابراهیم جعفری منتشر شود تا مورد ارزیابی قرار گیرد و برای آیندگان به یادگار بماند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها