سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۷
ایثار فقط محدود به دوران دفاع مقدس نیست

فرهاد مجلسی روحانی، مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت، گفت: ایثار فقط محدود به دوران دفاع مقدس نبوده، بلکه مفهوم کلی محبت، انسانیت و فداکاری مدنظر ما است که دامنه گسترده‌ای دارد. بر دیواره‌های غرفه تمثال‌های برخی از این ایثارگران از خلبان علی‌اکبر شیرودی و پهلوان غلامرضا تختی تا سردار قاسم سلیمانی و حتی آتش‌نشان فداکار امید عباسی به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، خانه فرهنگ ایثار و مقاومت زیرمجموعه دفتر امور یثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در دوره حوزه تکریم ایثارگران این وزارتخانه و ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت و سایر مصادیق ایثار در سطح جامعه، فعالیت می‌کند. در جریان برپایی سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با حضور در غرفه خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در سالن موسسات و سازمان‌ها، دقایقی با مدیر این مرکز به گفت‌وگو نشستیم.
 
وی بیان کرد: در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و مصادیق آن، فعالیت‌های درون‌سازمانی ویژه خود ایثارگران و همچنین فعالیت‌های فرهنگی همچون چاپ کتاب در مرکز صورت می‌گیرد. برای تاثیرگزاری بیشتر در مخاطب، خاطرات ایثارگران به‌صورت داستانی تدوین می‌شوند. مجموعه «شکوه ایثار» شامل مصاحبه‌هایی است که از ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شده و تاکنون دو دفتر از این مجموعه با عنوان‌های «ایستاده چون سرو» شامل خاطرات آزادگان و «تلخِ شیرین» شامل خاطرات رزمندگان تدوین و منتشر شده که برای نخستین‌بار در نمایشگاه عرضه می‌شود و آئین رونمایی نیز به‌زودی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.
 
مجلسی روحانی، افزود: تعداد سه‌هزار و 750 ایثارگر در سطح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد که نام و مشخصات آن‌ها در سامانه دفتر امور ایثارگران وزارتخانه ثبت شده و تاکنون بیش از 300 مصاحبه در راستای تدوین مجموعه «شکوه ایثار» با این افراد انجام شده است. در فاز نخست، ایثارگران تهران و در ادامه ایثارگران سایر ادارات کل و بخش‌های وزارتخانه را در قالب این طرح پوشش می‌دهیم. این آمادگی را داریم که در آینده برای ایثارگران سایر نهادها و وزارتخانه‌ها و همه مردم ایران، این‌کار را به انجام برسانیم.
 
مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت، گفت: اعتقاد کامل داریم که کتاب تأثیر به‌سزایی در اعتلای انسان دارد. با توجه به وظیفه و رسالتی که خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در عرصه فرهنگ ایثار دارد و همچنین تأکید شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاور وی در امور ایثارگران،‌ با اهدافی چون معرفی مرکز و آشنایی با ناشران و اصحاب قلم و تشویق و تکریم آن‌ها به فعالیت بیشتر در حوزه ایثار و جلب همکاری با این قشر،‌ همچنین ترغیب و همراهی مردم در ترویج فرهنگ ایثار در نمایشگاه حضور پیدا کردیم. عزم جدی ما به تنهایی دنبال نخواهد شد و قطعا به حضور و کمک مردم نیاز داریم. شناسایی نهادها و سازمان‌هایی که در زمینه ترویج فرهنگ ایثار فعالیت‌ می‌کنند به منظور هم‌فکری، هم‌گرایی و هم‌افزایی نیز از دیگر اهداف ما برای حضور در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است.
 
وی با اشاره به دیگر برنامه‌‌های این مرکز در نمایشگاه کتاب تهران، اظهار کرد: برای رسیدن به این اهداف، برنامه‌هایی را پیش‌بینی و دنبال کردیم. یکی از این برنامه‌ها به نمایش گذاشتن دو دفتر نخست مجموعه «شکوه ایثار» است. طرح «ایثار نوشت» از دیگر برنامه‌هایی است که در این دوره از نمایشگاه اجرا می‌شود. در قالب این طرح، مردم در غرفه ما دست به قلم گرفته و آنچه از خاطره، نظم و داستان در اندیشه‌شان شکل گرفته را روی کاغذ منتقل می‌کنند که مجموعه این نوشته‌ها در قالب کتاب منتشر خواهد شد. علاوه بر انتشار سراسری، نسخه‌هایی از کتاب به هرکدام از افرادی که در شکل‌گیری محتوای آن سهمی داشتند، اهدا می‌شود. پیش از این دو جلد از این سری کتاب‌ها چاپ شده و جلد سوم آن نیز تا هفته آینده آماده می‌شود.
 


مجلسی روحانی ادامه داد: استقبال بسیار خوبی از سوی مردم صورت گرفت و این نشان‌دهنده جایگاه مهم ایثار در جامعه است. ایثار فقط محدود به دوره دفاع مقدس نبوده، بلکه مفهوم کلی محبت، انسانیت و فداکاری مدنظر ما است که دامنه گسترده‌ای دارد. بر دیواره‌های غرفه نیز تمثال‌های برخی از این ایثارگران از خلبان علی‌اکبر شیرودی و پهلوان غلامرضا تختی تا سردار قاسم سلیمانی و حتی آتش‌نشان فداکار امید عباسی به چشم می‌خورد. ایثار در همه سطوح از کودک تا بزرگسال وجود دارد. نکته جالب اینکه در این روزها، شرکت‌کننده 10 ساله هم در طرح «ایثار نوشت» داشتیم که این خودش ترویج فرهنگ ایثار است. همه باید کمک کنیم تا محبت و فداکاری را از کودکی آموزش دهیم و این مفهوم همواره در کشور جاری و ساری باشد و کشوری بسیار مقتدر و در عین‌حال با مردمانی مهربان داشته باشیم.
 
مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در پایان گفت: علیرغم اینکه کمی با سالن شبستان مصلی فاصله داریم، ولی خوشبختانه با توجه به اطلاع‌رسانی صورت گرفته استقبال مردمی بسیار خوب بود و بسیاری افراد که در سال‌های گذشته نیز به غرفه ما مراجعه کرده و با مجموعه آشنایی داشتند، در این دوره از نمایشگاه کتاب هم در غرفه خانه فرهنگ ایثار و مقاومت حضور پیدا کردند؛ برخی افراد در هر سه دوره برای ما نوشتند. از همه مردم دعوت می‌کنم در ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری به ما کمک کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها