پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰
تخفیف ویژه نمایشگاه کتاب فرانکفورت به غرفه ملی ایران

امیر‌مسعود شهرام‌نیا با اشاره به اعلام آمادگی 20 ناشر برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت 2108 به برخی شایعات درباره میزان پرداخت غرامت این نمایشگاه به مسئولان ایرانی واکنش نشان داد.

خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)؛ حدود سه ماه دیگر هفتادمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت با حضور جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود. با توجه به اخبار رسمی و غیر‌رسمی که البته در فضای مجازی با شدت بیشتری نیز منتشر شده، مطالبی درباره پرداخت غرامت مسئولان نمایشگاه فرانکفورت به دلیل ایجاد اختلال گروهی از منافقان برای ناشران و نمایندگان کشورمان در دوره گذشته این رویداد منتشر شده است.

امیر‌مسعود شهرام‌نیا؛ مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران درباره این شایعات با ایبنا گفت‌وگو کرده که در ادامه می‌خوانید:
 
 ماجرای تخفیف به غرفه ایران یا پرداخت غرامت از سوی نمایشگاه فرانکفورت که اخیراً توسط برخی افراد در فضای مجازی مطرح‌شده، چیست؟
 موضوع پرداخت غرامت و مبلغ ادعا شده به نحوی که در فضای مجازی نقل ‌شده، صحت ندارد. گاهی نقل یک خبر مصداق داستان «خسن و خسین هر سه دختران مغاویه بودند» است. اصل موضوع این است که سال گذشته مطابق معمول همه سال‌های پیش از آن، یک روز مانده به  پایان نمایشگاه کتاب فرانکفورت،‌ گروهی از منافقین کوردل با هدف کمرنگ ساختن تأثیر حضور کشورمان در صحنه بین‌الملل و  درخشش غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، مقابل غرفه ملی ایران تجمع و سعی کردند در فعالیت عادی غرفه اختلال و مزاحمت ایجاد کنند. مسئولان غرفه همچنین ناشران و تشکل‌های حاضر به این وضعیت اعتراض کردند.
 
اعتراض‌ها چطور موثر واقع شد؟
با تنظیم نامه اعتراضی و مذاکرات مکرر درخواست شد تا به این موضوع رسیدگی شود و از بروز مجدد آن در دوره‌های‌ها بعد پیشگیری شود. با پیگیری موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و  اعلام قول برای رفع مشکل، براساس درخواست موسسه و با لحاظ تخفیفی معادل 5000 یورو که افزون بر تخفیف مرسوم در محاسبه هزینه غرفه ملی است موافقت شده تا در صورتحساب سال 2018 اعمال شود. علاوه براین مقرر شده امتیازات دیگری هم در کارت ورود و سایر تسهیلات در اختیار غرفه ایران قرار گیرد. بدیهی است انجام امور اداری مربوط به‌حساب سال جاری، در دست اقدام قرار دارد و با توجه به ارسال درخواست مبنی بر کاهش متراژ غرفه، هنوز به مرحله قطعی نرسیده است. درمجموع اتفاقی که رخ داد یک موفقیت در تعامل با طرف خارجی بود که با پیگیری و مذاکره به دست آمد.
 
با توجه به شرایط اقتصادی، رویکرد اصلی برای فعالیت‌های نمایشگاه فرانکفورت و کاهش هزینه‌ها چیست؟
 با توجه به شرایط اقتصادی کشور و رویکرد کلی دولت در وضعیت فعلی اقتصاد کشور صرفه‌جویی و کاهش جدی هزینه را برای حضور در این نمایشگاه مدنظر قرار داده‌ایم و این رویکرد را به‌طور جدی دنبال می‌کنیم. برای کاهش هزینه‌ها، در چند حوزه برنامه‌ریزی‌های مختلفی صورت گرفته است. هم در مورد متراژ غرفه، حدود 20 درصد متراژ غرفه کاهش خواهد یافت و بخش کودک و بزر‌گسال با هم ترکیب می‌شوند و به‌صورت متمرکز در یک سالن غرفه خواهیم داشت. در تخصیص بودجه طراحی و دکور غرفه نیز صرفه‌جویی خواهیم داشت. علاوه‌بر این قرار شده نزدیک به ۳۰ درصد تعداد نفرات کاهش پیدا کنند و جز خبرنگاران که کاهش تعداد نفرات اعزامی نداریم در مورد نیروهای اجرایی و حتی افرادی که از طرف تشکل‌های نشر معرفی می‌شوند نیز قرار بر کاهش نفرات است.
 
تاکنون چه اقداماتی برای حضور در نمایشگاه انجام‌شده است؟
برگزاری جلسات کارشناسی برای برنامه‌ریزی نحوه حضور در این نمایشگاه، برنامه‌ریزی برای طراحی غرفه، برنامه‌ریزی برای کاهش هزینه‌ها، هماهنگی با شرکت‌کنندگان در غرفه ملی ایران، طراحی کاتالوگ‌ها و بروشورهایی که قرار است در غرفه ایران منتشر شود، برنامه‌ریزی برای تدوین و خلاصه‌نویسی از کتاب‌هایی که قرار است در غرفه ایران نمایش داده شود ازجمله اقداماتی است که تاکنون برای حضور در این نمایشگاه انجام ‌شده است.
 
درباره جایگاه تشکل‌های نشر در غرفه ایران توضیح دهید؟
در نمایشگاه فرانکفورت کاری که موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی انجام می‌دهد صرفاً اجاره غرفه، طراحی و فراهم آوردن زمینه‌های لازم برای حضور ناشران و تشکل‌های صنفی نشر و حمایت از آن‌ها برای حضور در این نمایشگاه است. تاکنون نیز 6 تشکل صنفی نشر با موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران برای برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت همکاری می‌کنند. امیدواریم این همکاری‌ها منجر به حضور شایسته و مناسب جمهوری اسلامی ایران در این رویداد فرهنگی شود.
 
چه تعداد از ناشران تاکنون درخواست حضور در غرفه ملی ایران را داشته‌اند و میزان استقبال ناشران خصوصی را برای حضور در نمایشگاه چگونه ارزیابی می‌کنید؟
براساس فراخوانی که در تاریخ 21 اسفندماه سال قبل در رسانه‌ها منتشر شد از تمام ناشران، تشکل‌های نشر و آژانس‌های ادبی برای حضور در غرفه ملی ایران دعوت به عمل آمد. تاکنون 20 ناشر و 3 آژانس ادبی برای حضور در غرفه ایران اعلام آمادگی کرده‌اند که در حال طی کردن مراحل اداری مانند دریافت روادید و ... هستند. ارسال 92 که به‌طورجدی حضور ناشران و تشکل‌های نشر در یک غرفه با عنوان غرفه ملی ایران دنبال می‌شود، استقبال ناشران و به‌خصوص ناشران خصوصی مناسب بوده و سال‌به‌سال شاهد افزایش تعداد ناشران خصوصی در غرفه ملی ایران هستیم. تمام سعی و تلاش ما هم بر این اصل استوار است تا شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنیم تا فرآیند ترجمه معکوس که مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری است اتفاق بیافتد و گام مناسبی نیز در توسعه دیپلماسی فرهنگی برداریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها