سه‌شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۱
اپلیکیشن کتاب‌خوان JDBOOK؛ مرجعی همراه برای دانشگاهیان

هامون شریفی مشکلات در کاغذ و دسترسی دانشگاهیان را علت اصلی‌ راه‌اندازی اپلیکیشن کتاب‌خوان سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی دانست و گفت: هدفمان این است اگر دانشجویی به کتاب فیزیک منابع درسی خود دسترسی ندارد بتواند از نسخه کتاب الکترونیک در یک فضای قانونی و معتبر استفاده کند.

 هامون شریفی؛ معاون سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی  در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره قابلیت اپلیکیشن کتاب‌خوان این سازمان گفت: کتاب‌ها در این اپلیکیشن به صورت E_BOOK  در اختیار کاربران قرار داده خواهد شد. با توجه به اینکه اغلب مخاطبان ما دانشجویان و دانشگاهیان هستند، تلاش شده است تا در کتاب‌هایی که بارگذاری می‌شود کاربران بتوانند تغییراتی در فونت و متن کتاب‌ها اعمال کنند. در واقع دستشان در تغییرات صفحه و یادداشت‌نویسی باز است.
 
 
وی ادامه داد: این اپلیکیشن می‌تواند مرجع کاملی برای دانشگاهیان در حوزه کتاب‌های دانشگاهی باشد. در آینده‌ای نزدیک تمام کتاب‌هایی که از سوی همه واحد‌های جهاددانشگاهی منتشر شده است در آن بارگذاری خواهد شد و فقط ویژه سازمان جهاد دانشگاهی به عنوان مرکز نیست. در نتیجه از طریق این اپلیکیشن افراد می‌توانند به تمام کتاب‌های واحد‌های جهاددانشگاهی در سراسر کشور دسترسی داشته باشند.
 
شریفی مشکلات عدیده در کاغذ را یکی از علت‌های راه‌اندازی این اپلیکیشن دانست و خاطرنشان کرد: علت اصلی راه اندازی این اپلیکیشن سهولت دسترسی به کتاب‌های دانشگاهی است چراکه با وجود مشکلات عدیده‌ای که در کاغذ داریم تصمیم گرفتیم دانشجویان در صورت دسترسی نداشتن به کتاب‌های فیزیکی بتوانند منابع درسی خود را به راحتی پیدا کنند. همچنین در نظر داریم بعد از پوشش کامل کتاب‌های سازمان جهاد دانشگاهی، تمام کتاب‌ها در این حوزه از تمامی ناشران دانشگاهی بارگذاری شود که این امر نیازمند برخی زمینه‌چینی‌ها درباره کپی‌رایت و رعایت حقوق ناشران است.
 
وی درباره مبلغ پرداختی از سوی کاربران گفت: کتاب‌ها با یک مبلغ بسیار کمتر از مبلغ کتاب‌های فیزیکی به فروش خواهد رفت و در بسیاری از موارد کتاب‌ها رایگان و یا با تخفیف بسیاری به فروخته می‌شوند.
 
به گفته شریفی نام اصلی این اپلیکیشن، «اپلیکیشن جهاد دانشگاهی» یا با عنوان اختصاری جی دی بووک شناخته می‌شود و که در حال حاضر نزدیک به 50 یا 60 عنوان کتاب در این اپلیکیشن بارگزاری شده است و افراد می‌توانند آن را دریافت کنند.
 
معاون پشتیبانی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی مرکزی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال نزدیک 400 عنوان کتاب دانشگاهی به این فضا از تمام جهاد دانشگاهی‌‌ها اضافه شود.
 
وی درباره بارگذاری مقالات و پایان‌نامه‌ها در این اپلیکیشن اظهار کرد: از طریق این اپلیکیشن می‌توانیم لینک‌های مورد نیاز دانشگاهیان در زمینه مقالات و اخبار گذاشته شود.  با توجه به اینکه سازمان جهاد دانشگاهی با مرکز SID همکاری دارد بسیاری از پایان‌نامه های برگزیده در این این مرکز بارگذاری شده است؛ بنابراین ما فقط از طریق این اپلیکیشن لینک مربوط به دسترسی مقالات را در اختیار کاربران قرار می‌دهیم و به صورت مستقیم در این فضا بارگذاری نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها