سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۷
مبنای تخصیص کاغذ به ناشران عملکرد سه سال اخیر آن‌ها است

نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه ساماندهی کاغذ با اشاره به فعالیت کارگروه ساماندهی کاغذ سامانه‌ای برای تخصیص كاغذبه ناشران گفت: مبنای تخصیص کاغذ، عملکرد ناشر در سه سال اخیر یعنی در فاصله سال‌های 95، 96 و 97 است.

احمد کمالی‌نژاد؛ نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی در کارگروه ساماندهی کاغذ در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به اقدامات این کارگروه گفت: در سامانه‌ای که برای تخصیص کاغذ به ناشران طراحی شده است، اتحادیه شرکت‌های تعاونی ناشران آشنا مدیریت سامانه را به عهده دارد و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرفا  بر این کار نظارت دارد.

وی افزود: ناشران با ورود به این سامانه اطلاعات نشر خود را بارگذاری می‌کنند و پس از بررسی اطلاعات آن‌ها توسط اداره کتاب کار به مرحله تخصیص کاغذ می‌رسد.

کمالی‌نژاد با بیان اینکه بنده به عنوان نماینده معاون فرهنگی در کارگروه ساماندهی، درخواست های کاغذ را بررسی می‌کنم، گفت: درخواست‌ها در این سامانه در 2 مورد اصلی کنترل می‌شود؛ نخست اینکه اطلاعات ثبتی ناشر صحیح بارگذاری شده باشد و دیگر اینکه مبنای تخصیص کاغذ عملکرد ناشر در سه سال اخیر یعنی در فاصله سال‌های 95، 96 و 97 است. 

وی یادآور شد: در برخی موارد، نمی‌توانیم همه درخواست ناشران را در یک مرحله انجام دهیم و متناسب با عملکرد آن‌ها بنا بر موجودی کاغذ تخصیص می‌دهیم.

کمالی‌نژاد با بیان اینکه این کار با نظارت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیریت اتحادیه شرکت‌های تعاونی آشنا است، گفت: اتحادیه شرکت تعاونی ناشران بازوی اجرایی کارگروه سازماندهی کاغذ است و فقط میزان تخصیص بر اساس عملکرد سه سال اخیر با نظارت معاونت فرهنگی انجام می‌شود.

وی درباره برخی مشکلات در ثبت‌نام ناشران برای دریافت کاغذ نیز گفت: اگر ناشری اطلاعاتش را در خانه کتاب ثبت نکرده باشد یا مغایرت اطلاعاتی داشته باشد در برخی مواقع مثل زمان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعطای تسهیلات متضرر می‌شوند.

کمالی‌نژاد توضیح داد: در این میان برخی ناشران استانی با چنین مشکلاتی مواجه هستند و اطلاعات‌ آن‌ها دقیق نیست و به همین دلیل تخصیص کاغذ با میزان نیاز ناشر متفاوت است و از آنجایی که عملکرد آن‌ها با آنچه در خانه کتاب ثبت شده متفاوت است، متناسب با درخواست‌شان کاغذ نمی‌گیرند.

وی با بیان اینکه به‌روزرسانی اطلاعات راهکار برون‌رفت از این مشکل است، افزود:‌ بیشتر این مشکل برای ناشران استانی ایجاد می‌کند و اگر آن‌ها اطلاعات خود را به روزرسانی کنند تا مصرف دقیق سه سال اخیر آن‌ها مشخص شود، در تخصیص کاغذها با کمترین مشکل روبه‌رو می‌شوند.

کمالی‌نژاد درباره تخصیص کاغذ برای ناشران جدید نیز گفت: به ناشران جدیدی که اطلاعات آن‌ها در خانه کتاب ثبت نشده است نیز بر اساس کیفیت حداکثر یک الی دو عنوان کتاب آن‌ها کاغذ تخصیص داده می‌شود.

وی همچنین درباره میزان کاغذهای تخصیص یافته نیز گفت: به زودی فهرست ناشرانی که تاکنون کاغذ دریافت کرده‌اند منتشر خواهیم کرد. وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با همکاری ناشرران محترم، بتوانیم در رفع مشکلات مربوط به کاغذ توفیق بیشتری یابیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها