دوشنبه ۳ تیر ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۴
دستِ دست‌دوم فروشی‌ها از کتاب‌های ارزشمند خالی می‌ماند

مدیر کتابفروشی اندیشه نیک معتقد است دیگر کتاب‌های ارزشمندی از کتابخانه‌ها بیرون نمی‌آید زیرا نسل جوان، کتابخوان نیست. به همین خاطر دستِ دستِ‌دوم فروشی‌ها در حال خالی شدن است.

​بوذرجمهر پرخیده، پژوهشگر تاریخ، کتاب‌شناس و مدیر کتابفروشی اندیشه نیک واقع در پاساژ صفوی است. او که هم‌زمان به‌صورت مجازی کتاب‌هایش را برای فروش عرضه می‌کند، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره وضعیت بازار مجازی فروش گفت: فروش اینترنتی کتاب‌ها بهتر است. برای فروش در فضای مجازی عکس کتاب را در سایت می‌گذارم و با این روش تمام ایران می‌توانند درباره موجودی انبار من اطلاع داشته باشد.

کاهش فروش و نبود کتاب در بازار
او مهم‌ترین مشکل بازار کتاب دست دوم در این روزها را کاهش فروش و نبود کتاب در بازار عنوان کرد و ادامه داد: همه فروشندگان از کمبود کتاب شاکی هستند چراکه کتابخانه‌های شخصی کم شده است و کتاب خوب از کتابخانه‌ها بیرون نمی‌آید. اگر کتاب‌هایی که در قفسه‌ها دارم فروخته شود، دیگر نمی‌توانم کتاب‌هایی با این کیفیت جمع‌آوری کنم.
 
این مدیر کتابفروشی درباره چرایی کاهش کتابخانه‌های شخصی توضیح داد: به نظرم نسل گذشته دنبال کتاب خواندن بودند و نسل بعد کتاب نمی‌خوانند که کتابخانه داشته باشند. بیشتر مراجعه کنندگان به کتابفروشی من افراد بالای 50 یا 60 سال هستند که نمی‌توانند کتاب خریدن را ترک کنند. 
 
به گفته او اگر کتاب خوب باشد، مشتری هم خواهد داشت.
 
مراجعه‌کنندگان ما متخصص کتاب هستند
پرخیده با اشاره به تاثیر افزایش قیمت کاغذ بر فروش کتاب دست‌دوم، گفت: مقداری قیمت کتاب‌ها را بالا بردیم. پیش از گران شدن کاغذ در این کتاب‌فروشی فقط کتاب‌های نایاب می‌فروختیم، امروز هم همینطور است، ما کتاب‌های دست دوم بازار روز را نمی‌فروشیم.
 
او با بیان اینکه قیمت کتاب میان کتابفروشی‌های دست دوم یکسان است، ادامه داد: اگر کتابی در بازار موجود باشد، مردم میان چند کتابفروشی دست دوم می‌گردند و برای همین از قیمت کتاب دست دوم خبردار هستند.
 
به گفته پرخیده قیمت کتاب دست دوم بستگی به بازار و میزان مراجعه‌کنندگان دارد که البته در نهایت از قیمت کتاب‌های نو موجود در بازار، پایین‌تر خواهدبود.
 
مدیر کتابفروشی اندیشه نیک با بیان اینکه تا به حال کتابی را برای پروسه خمیرکردن کاغذ نفروخته است، بیان کرد: افرادی که به این پاساژ مراجعه می‌کنند، همه متخصص و به نوعی کارشناس در زمینه پیدا کردن کتاب هستند، برای همین کتاب و قیمت آن را به خوبی می‌شناسند.

مطالبه وام از اتحادیه
این کتاب‌فروش درباره میزان تعاملی که با اتحادیه دارد گفت: تنها اقدامی که اتحادیه ناشران و کتابفروشان برای کتاب‌فروشی‌های دست دوم انجام می‌دهد، دعوت آن‌ها برای شرکت در انتخابات اتحادیه است. اتحادیه تقریبا با ما کاری ندارد، حتی از ما حق عضویت نمی‌گیرد، البته کاری هم نمی‌تواند برای ما انجام دهد.
 
پرخیده افزود: اتحادیه می‌تواند صندوقی تاسیس کند که کتابفروشان هر ماه در آن پول بریزند. از این راه به کتابفروشان وام دهند یا برای دریافت وام کم‌بهره با بانکی مذاکره کنند. چراکه زمانی که با استفاده از جواز کتابفروشی وام می‌گیریم، باید 14 درصد بهره پرداخت کنیم. اتحادیه ناشران و کتابفروشان برای گسترش فرهنگ می‌تواند برای کتابفروشان امکان دریافت وام‌های کم‌بهره را ایجاد کند.

پیش‌تر در پرونده «بررسی بازار کتاب‌های دست دوم» منتشر شده است:

تاثیر افزایش قیمت خمیر کاغذ بر بازار کتاب‌های دست‌دوم


دست‌دوم فروشی‌های کتاب نیاز به حمایت دارند


کاهش فروش کتاب‌های دستِ‌دوم


دستِ دوم فروشی‌های کتاب زیر خط فقر


تاثیر مثبت نمایشگاه بر دست‌دوم فروشی‌های کتاب!


بازار کتاب‌های دست دوم هم خراب است

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها