سه‌شنبه ۴ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۴
تاکید بر بازتعریف و توجه به بازار‌های جهانی در حوزه نشر دانشگاهی

توجه به بازارهای جهانی، نشر الکترونیکی و بازتعریف مفهوم «نشر دانشگاهی» از‌جمله مهم‌ترین مباحث مطرح شده در بازدید محسن جوادی از مرکز نشر دانشگاهی بود.

سیدعبدالامیر نبوی، معاون پژوهش و فناوری مرکز نشر دانشگاهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره بازدید معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این مرکز بیان کرد: برنامه بازدید محسن جوادی، با هدف بحث و گفت‌وگو درباره برنامه‌ها و فعالیت‌های مرکز نشر دانشگاهی برای تولید محتوای الکترونیکی، توجه به شناسایی راهکار‌های کاهش مشکلات نشر دانشگاهی از‌جمله کاغذ، ترویج کتابخوانی، اشکال جدید انتشار کتاب، اقتصاد نشر توجه به مسائل حقوقی مرتبط  و همچنین بهره‌گیری از دانش و تجربه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنظیم شد.

وی افزود: یکی از نکات مهم در این نشست با توجه به تعدد ناشران دانشگاهی و وضعیت فعلی تولید و بازار کتاب همچنین نقش بخش خصوصی، تاکید بر بازتعریف «نشر دانشگاهی» بود.   

نبوی ادامه داد: در این دیدار علاوه‌بر محسن جوادی و حسین ابراهیم‌آبادی، رئیس مرکز نشر دانشگاهی، نیکنام حسینی‌پور، مدیر‌عامل موسسه خانه کتاب؛ محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات؛ حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و علوم‌انسانی؛ حسین میرزایی، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی؛ احمد شاکری، پژوهشگر و مدیر کمیته بین‌الملل سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و‌ سید ابوالحسن ریاضی، مدیرعامل موسسه همشهری برگزار شد.

معاون پژوهش و فناوری مرکز نشر دانشگاهی گفت: در این نشست همه صاحب‌نظران برای تقسیم‌کار، بهره‌گیری از دانش یکدیگر و استفاده از تجربه بخش خصوصی تاکید و اعلام آمادگی کردند.

نبوی ادامه داد: مقرر شد مجموعه نشست‌های تخصصی و مساله‌محور از‌جمله بازار مصرف، مسائل اجرایی و حقوقی نشر دیجیتال و عرضه مناسب کتاب‌‌های دانشگاهی تولید شده در ایران به بازار‌های منطقه‌ای، با کمک مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود. علاوه‌بر‌این تاکید شد تا دستاورد‌ها و یافته‌های این سلسله نشست‌ها در چارچوب همکاری‌های دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیگیری شود.

وی با اشاره به دیگر محور‌های مباحث طرح شده در نشست بازدید معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از مباحث قابل‌توجه در این نشست که سوی معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد، تاکید بر شناسایی، خلا‌های قانونی و اصلاح قوانین بود. 

معاون پژوهش و فناوری مرکز نشر دانشگاهی با اشاره به همکاری موسسه خانه کتاب با مرکز نشر دانشگاهی بیان کرد: در این نشست، مدیرعامل موسسه خانه کتاب اعلام آمادگی کامل خود را برای همکاری با مرکز نشر دانشگاهی تاکید کرد.

بنا بر این گزارش، رئیس مرکز نشر دانشگاهی نیز با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به نشر دانشگاهی و تولید و صدور علوم بومی، خواهان نگاهی متفاوت به حضور نشر دانشگاهی در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب شد. علاوه‌براین تجربه حضور موفق ناشران دانشگاهی منتخب در دو نمایشگاه کتاب فرانکفورت و پاریس و بازخوردهای آن در تعامل دانشگاهیان با نشر بین‌الملل را تشریح کرد. ابراهیم‌آبادی، همچنین با اشاره به اهمیت توجه به روش‌های جایگزین در تولید کتاب و ظرفیت‌های پیش‌رو در ارتباطات بین‌الملل، خواستار توجه جدی به مقوله دانش نشر شد.  

سیدابوالحسن ریاضی در ادامه این نشست، با اشاره به وجوه تمایز نشر الکترونیکی و ضرورت تقویت این حوزه، دانشگاه را یکی از مستعدترین بخش‌های این عرصه دانست؛ علاوه‌براین حسینعلی قبادی، ضمن تشریح مهم‌ترین فعالیت‌های پژوهشگاه علوم‌انسانی بر تبادل تجربه با نهاد‌های مرتبط با نشر دانشگاهی تاکید کرد.  
 
نیکنام حسینی‌پور، نیز با شرح فعالیت‌های موسسه خانه کتاب به نکاتی از تعامل سازنده این موسسه با دانشگاهیان و بدنه نشر دانشگاهی و همچنین برگزاری نشست‌های سرای اهل قلم با حضور بزرگان این حوزه اشاره کرد.  

همچنین حسین میرزایی با اشاره به تجربیات خود از حضور در نمایشگاه‌های فرانکفورت و پکن، عرصه نشر در دانشگاه‌ها را نکته مغفول در مقایسه با دیگر کشورها برشمرد و توانایی تولید محتوای علمی و  صدور آن به کشورهای هم‌زبان و حوزه تمدنی را قابل‌توجه دانست.

احمد شاکری نیز به نیازهای عرصه نشر به پژوهش‌های جدی و لزوم بهره‌مندی از تجربه‌ دانشگاهیان مطلع از علوم روز دنیا تاکید کرد و اهمیت توجه به توسعه بین‌المللی نشر کشورمان را در تعامل با فضای علمی، ضروری دانست.  


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها